Bitmesini istemediğim nadir filmlerden biriydi.Bazı fimler vardır ya yalnızca izlenmesi gerekir buda o filmlerden biri ve ben hala etkisinden kurtulamadım.Herkese ama herkese tavsiye ederim.9/10
asıl isminin shakespeare in bed olmasından şüphe ettiğim film. şiirsel görünmediği için değiştirdiler bir zağar.. aslında bu filmin çok fazla lanetlenmesini haksızlık olarak görüyorum. film yapmak istediğini yapmış görünüyordu. olay örgüsüne ve olgulara sadık kalmak yerine shakespeare in mizah anlayışına, üslubuna ve yer yer hissettiğimiz absürdluklerine sadık kalma yoluna gidilmişti. shakespeare okunup sevilirse ve film sonra izlenirse belki yeni bir boyut eklenir bakış açısına ve sevilebilir filmin göndermeleri. aldığı ödüller çok fazla tartışılır belki ama asıl tartışılması gereken mevzu bence elizabeth’in cate blanchett’i varken paltrowun aldığı en iyi kadın oyuncu ödülüydü.
Yıllardır süregelen eleştiriler Oscar ödüllerinde tercih edildiği filmlerden kaynaklanıyor.Aslında çok haksız bir tercih olduğu söylenemezdi bence ama tartışmak serbest tabii.Bu açıdan şanssız ama ''Shakespeare in Love'' ve seyircinin gözünde 1-0 yenik başlıyor hep.Ancak John Madden'in ellerinde çok iyi bir romantik dönem filmi haline gelmiş olması bu film için asıl olan.Dönem Avupası'nı yansıtma biçimi çok başarılı.Shakespeare ve Viola arasında delicesine yaşanan aşkı ekran karşısından buram buram hissettirmeyi de başarıyor.
Shakespeare in Love adından da anlaşılacağı üzer dünya edebiyat tarihe adını altın harflerle yazdırmış İngiliz edebiyatçı William Shakespeare özelinde çekilmiş bir yapım. Barındırdığı tarihselliğin yanında edebi dili ve komedi unsuruyla dönemin zihniyetini biz seyircilere sorgulatan yapım ağızda güzel bir tat bırakarak seyircilere tiyatromsu bir film izletme tadı veriyor. Filmin büyük bir kısmı tiyatro oyununun provası-sahnesi sırasında geçtiği için oyuncuların tiyatro performanslarını görüyor ve filmdeki oyuncu-karekter seçiminin ne kadar kusursuz olduğunu bir kez daha anlıyoruz.Gwyneth Paltrow ve Joseph Fiennes ikilisinin bizi büyülediği yapımda Ben Affeleck, Goeffrey Rush ve Colin Firth gibi usta oyuncular da ustaca performanslarıyla hafızamızda yerlerini alıyor. Son olarak 7 dalda Oscar kazanmış Shakespeare in Love değişik tarzıyla izleyicilerine hoş bir film vaad ediyor.
Çoook güsel bir filmdi... İnsan bir filmde her şeyi yaşıyor.. Aşk, ihtiras, gerilim, romantizm, komedi... Arşivlik filmlerin başını çekiyor bence.. Aşıklar izlemeli..
bu filmi izlediğimde inanılmaz sıkıldım hiç etkilenmedim ne bilim belki de izlediğimde 18 yasında falandım ondanmı nedir...ama bu filmi ikinci kez izleyecek heyecanım yok...aklımda bi iki sahnesi var sadece...
Çok fazla etkiledğimi söyleyemem ama iyi bir filmdi.Çok fazla emek harcandığı ve hatırı sayılır bir bütçe ile yapıldığı çok belli.Arşiv ile uğraşanlar es geçmesin bu filmi.Sırf oyuncular için bile izlenebilir...8/10
Shakespeare in o çok ünlü romanı romeo ve julietin üzerine kurgulanmış bir film.kafiyeli cümelelerin bol olduğu şiirsel hoş vakit geçirilebilecek,insanı aynı zamanda heyecanlandırabilen bir film.tavsiye edilir...
Gerçekten hayatımda izlediğim en güzel romantik-duygusal filmlerden bir tanesi. İnanın izlememden 8-9 sene geçmesine rağmen hâla filmin etkisindeyim. Joseph Fiennes rolüne gerçekten çok yakışmış , zaten filmin sonunda Gwyneth Paltrow 'un uzaklara yürüdüğü sahne beni de alıp uzaklara götürüyor. Kız arkadaşınızla beraber izleyin derim, ama mutlaka izleyin diyeceğim bir film 9/10