Funda Gür
20 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Filmin kurgusunu, senaryoyu ve oyuncuları çok başarılı buldum. İnsanın içinde potansiyel olarak bulunan kimliklerin uygun şartlarda nasıl oluşabileceğini izliyoruz. Dramatik açıdan düşündürücü.
Orjinalini bilmeden izlediğim bu film beni fazlasıyla memnun etti. Gerçeğe gayet uygun bi deney. Sinir bozucu karakterlerin yanı sıra iyi gelen karakterlerde vardı. Tavsiye edilebilir gerilim ve şiddeti dozunda güzel bi film
Alman yapımı orijinalini izlemedim ama bu yeniden çevrim olmamış.Filmin daha en başından itibaren bir çiğlik ve yapaylık hissi var.Amerika'da doğrudan DVD olarak çıkmasının nedenlerinden biri olsa gerek.Ayrıca deneyi yapanlara hemen hiç yer verilmemiş,sebepleriyle ilgili hiçbir fikrimiz yok.Adrien Brody her zaman iyidir de Forest Whitaker yine abartılı oyunculuklarından birini sergiliyor.
Aslinda insanin hayvansal içgüdülerle hareket ettigini ve tam olarak evrimlesmedigini çok güzel anlatan bir film.Ama yeniden çevrilmesine gerek var miydi bilemiyorum...7,5/10
Hayvanların açlığını giderebilmesi ve hayatta kalması için birbirini parçalayarak yaptığı vahşice savaş, insanlar tarafından zevk, menfaat ve üstünlük duygusu için yapılıyor..
The Experiment, konusunun değişik olması nedeniyle izledim. Film ilk başlarda konusununda ilgi çekici olmasından dolayı kendini izlettiriyor ama bir süre sonra herşeyin çözülme aşaması filmin başındaki etkileyiciliğini öldürüyor ve sonunda hayal kırıklığı yaşatıyor.Oyuncular çok iyi. Bu kadar iyi olan oyuncuların sonu zayıf biten bir projede yer almaları şaşırttı. Puanım 3,5
hollywood senaristlerinin ve yönetmenlerinin son yıllarda senaryo yazımındaki eksiklerini yabancı filmleri uyarlayarak geçiştirmeye çalışıyorlar bu filmde onlardan biri.(yeni çıkıcak ejderha dövmeli kızın hollywood uyarlaması gibi)
The Experiment insanlara güç verildiğinde veya insanların olan güçleri elinden alındığında bu kişilerin neler yapabileceğini anlatmaya çalışan bir yapım olmuş.Ben bu anlatımı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim.Sonuç olarak The Experiment e 10 puan üzerinden 7,5 puan veriyorum.......
Bu film melek gibi bir adamın şartlar kötüleşince nasılda vahşi bir şeye dönüşebileceğinin hikayesi.Bence daha güzel işlenebilirdi,kopukluklar yaşanıyor.Kırmızı ışık ise herkesin içinde,anlayana...6 puan verdim.
Kötü bir film diyebilirim.Orjinalini izledikten sonra bunu izleyince berbat diyebiliyorsunuz.. Bazı kişilerin karakterleri senaryoya uyum sağlayamamış ayrıca deneyi yapanlar filmin başı hariç gözükmüyorlar ve bu da filmi gerçekçilikten uzaklaştırabiliyor zaman zaman..
Filmi beklentilerim zirve yapmış şekilde izledim en azından farklı bir film izleyeceğimi biliyordum kısmende olsa beklentilerimi karşıladı diyebilirim mesaj verme derdine düşmese ve biraz daha sert olabilse daha başarılı olabilridi diye düşünüyorum bana senaryosu sineklerin tanrısı ve sis filmini hatırlattı izleyin derim