Juno
3,7

basakbilgi
basakbilgi

9 Mart 2008 tarihinde eklendi
Tatlı ve sıcak bir film...

Filmi şirin yapan iki şey var: Juno mcguff ve müzikleri(anyone else but you vb..)

Filmi izlerken sıkılmazsınız, ancak bir Amerikan filmi olduğu için size biraz uzak gelebilir. Olaylara bakış açısı özellikle, pek bizim insana göre değil. Filmde geçen olayları, ülkenizde kendi başınıza denemeyiniz:)
alba42
alba42

8 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Gereksiz komedi filmlerinin esiri olmuş kişiler bu filmi tabii ki beğenmez.Gençliğin yaptığı hatalarla falan çok müthiş mesajlar veren,gerek müzik,gerekte oyunculuk olarak çok ama çok başarılı sımsıcak bir film.
MeLaNCH0L1c
MeLaNCH0L1c

4 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Sakın saçma sapan amerikan gençlik filmlerinden sanıp izlememezlik yapmayın ki zaten jeneriği ve soundtracki girdiği anda öyle bir film olmadığını anlıyorsunuz. 2 kelimeyle özetlemek gerekirse 'Çok hoştu'. Oyunculuklar üst düzey... 10/8.8
Ramazan Guven
Ramazan Guven

21 Mart 2008 tarihinde eklendi
yönetmen, her ne kadar 14-15 yaşında birinin hamile kalma öyküsünü anlatıyor gibi gözükse de, hamile bir kadının(!) yaşadığı psikolojik ve sosyal zorluklardan sıyırılıp, hikayesini eğlenceli bir dil üzerinden anlatıyor...evet juno çok tatlıydı...eminim bu filmi izleyen liseli kızlar biraz empati kurup hamile olmayı düşünmüşlerdir...ne var ki, hamile kalmak öyle bir liselinin deneyeceği türden basit bir oyuncak değil...can sıkıntısını gidermek niyetine...bir defa vücudun bütün organları olumsuz yönde değişiyor...ve hamilelik öyle bir kaç bağırmayla geçmiyor maalesef...olayın bir diğer sosyal yanı ise juno ailesine hamile olduğunu söylüyor ve bu sıradışı olayı soğukkanlılıkla karşılınıyor...buna çökmüş bir aile kavramı veya ahlaksızlık diyebilirsiniz ancak ben öyle düşünümüyorum...sadece onların yaşam tarzını anlıyamadığımız için bize ahlaksızca geliyor diye düşünüyorum...ahlak dediğiniz şey ne bir defa...?
filmin bağımsız bir aday olarak oscar'a gitmesine şaşırdım...15 yaşında birinin hamile kalma fikri dışında öyle oscar'a gidecek hatta senaryo ödülünü alacak kadar kaliteli bir film değildi bence...
juno herşeye rağmen çok tatlıydı...
sugarly-2
sugarly-2

11 Şubat 2008 tarihinde eklendi
izlenesi..
enesnail
enesnail

8 Mart 2008 tarihinde eklendi
güzel tatlı bir film olmuş. öcü gibi gösterilecek bir film olmadığını düşünüyorum. kültürümüze aykırı diyenler olabilir doğrudur ama filmin insani yönü de oldukça fazla. 16 yaşındaki biri çok da mantıklı kararlar alamayabilir . bence böyle birine köstek olmak yerine destek olmak daha yaralı olacaktır. herkes hata yapabilir ama önemli olan hatanın farkında olmaktır. oyunculuklar iyi ve yalın, senaryo değişik ve akıcıydı. en çok hoşuma gidende filmin geçtiği dış mekanlardı bahar mevsimi ve evler.
Isabelle02-2
Isabelle02-2

9 Şubat 2011 tarihinde eklendi
beni Cat Power ile tanıştıran güzel film.
dr-
dr-

8 Mart 2008 tarihinde eklendi
Senaryo, oyunculuklar oldukça iyiydi filmi şimdi izledim ve oscar’ı da hak etmiş kesinlikle.. 10/9
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

29 Mart 2008 tarihinde eklendi
sıcak samimi bir film juno ama çok zekice ve eğlenceli yazılmış diyaloglara ve çok çok çok güçlü bir senaryoya sahip bir film juno karakteri streoptik genç kız klişesinden arındırılmış ve çok orjinal bir karakter ve ellen page bu karaktere son yıllarda gördüğüm en başarılı performanslardan biri ile hayat vermiş alt metinlerde ise modern batı toplumun çürümüş aile yapısı gayet başarlı işlenmiş
Hasan Akif Aycibin
Hasan Akif Aycibin

1 Mart 2020 tarihinde eklendi
Güzel, hoş bir filmdi. Juno adlı bir genç kızın hamile kalmasından sonra hamilelik sürecini anlatıyor film. 16 yaşındaki bir kız, hamile kaldıktan sonra ne yaşar, psikolojisi bundan nasıl etkilenir gibi soruların cevaplarını Juno karakteriyle açıklıyor film.
İlk sahnede Juno, erkek arkadaşı Bleeker ile cinsel ilişkiye girer. Daha sonra hamilelik testi yaptırır ve sonuç "pozitif" çıkar. Juno, 16 yaşındayken hamile kalmıştır. Juno, bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünmeye başlar. Kürtaj yaptırmayı düşünür. Daha sonra arkadaşıyla görüşür ve bebeği doğurup çocukları olmayan bir aileye vermeye karar verir. Çekingen bir tavırla babası ve üvey annesine hamile kaldığını söyler. Ailesi gayet normal karşılar bunu. Bazı insanlar o yaşta hamile kalınca depresyona bile girebilirler. Bunda insanın yetişmiş olduğu aile ve çevre çok önemlidir tabi ki de. Muhafazakâr bir ailede büyüyen biri olmuş olsaydı o kadar rahat davranamazdı Juno. Neyse devam edelim; daha sonra babasıyla bebeğini vereceği ailenin evine giderler. Juno, burada çiftin erkek bireyi olan Mark'a yakınlaşır. Mark, Juno'nun da sevdiği müziklere ilgi duyduğu içindir bu. Birkaç defa bu eve gelip gider Juno. Bir gün Mark'ın bebeği istemediğini, henüz buna hazır olmadığını duyar. Anladığım kadarıyla Mark daha sonra karısı Vanessa'dan ayrılıyor çünki bebek doğduktan sonra Vanessa'nın yanında değildi. Sonlara doğru Juno bebeği doğrurur ve hamilelik sürecini bitirmiş olur. Son sahnede, Juno ve Bleeker, gitar çalarak şarkı söylerler ve film biter. Bitiş sahnesini hoş buldum. Filmin içinde Juno ve Bleeker'ın ilişkileri de bir muammaydı. Bu sahnede anlıyoruz ki birlikte kalmışlar.
Juno karakterini canlandıran Ellen Page o kadar doğal oynamış ki, hayran oldum oyunculuğuna. Mimikleri, diyalogları çok iyiydi. Film, doğal bir izlenim sunuyor. Gerçekçi bir film diyebilirim.
Filme verdiğim puan= 8
Alp T.
Alp T.

2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Juno'yu izlemek için oldukça heyecanlıydım çünkü bu film zamanında çok konuşulmuş, Oscar'a aday gösterilmiş, ünlü oyunculara sahip bir film. İzledim ve pişman olmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Juno, izlediğim en iyi gençlik filmlerinden birisi. Genç yaşta hamilelik konusunu melankolikleşmeden enerjik ve gerçekçi bir tarzda işliyor. Bu sayede de filmdeki bütün karakterlere yakınlaşıyorsunuz. Ellen Page, bu filmde müthiş bir iş çıkarmış. Bu filmi sırf onun oyunculuğu için izleyebilirsiniz. Eğer Juno'yu izlemediyseniz, izlemenizi tavsiye ediyorum.

TOPLAM PUAN: 8.1/10
esat-murat
esat-murat

2 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Ellen Page'in Hard candy'deki harika performansından beri takipçisiyim..Bence geleceğin en büyük starlarından biri olacak ve Oscar da dahil birçok ödül kazanacak..oldukça da iyi filmlerde oynuyor..Bu da eminim çom güzel olacak
apple-x
apple-x

14 Mart 2008 tarihinde eklendi
Filmi çok beğendim akıcı senaryosu Müthiş oyuncuları olan bir film tavsiye ederim :)
mettt
mettt

31 Ekim 2008 tarihinde eklendi
arkadaşların da dediği gibi film çok sade ama sıkmıyor, akıcı ve huzurlu..Ellen page için izlemiştim, lolipop filminde de çok hoşuma gitmişti burda da gayet iyi..yalnız düblaj hiç hoşuma gitmedi mümkünse altyazı izleyin..
scarface-tony35
scarface-tony35

28 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Oscar alacak kadar iyi bir film değil.Ama güzel bir film ellen page gayet güzel :) bir an lost izliyorum sandım sawyer vari lakaplar :P