Güzel, hoş bir filmdi. Juno adlı bir genç kızın hamile kalmasından sonra hamilelik sürecini anlatıyor film. 16 yaşındaki bir kız, hamile kaldıktan sonra ne yaşar, psikolojisi bundan nasıl etkilenir gibi soruların cevaplarını Juno karakteriyle açıklıyor film.
İlk sahnede Juno, erkek arkadaşı Bleeker ile cinsel ilişkiye girer. Daha sonra hamilelik testi yaptırır ve sonuç "pozitif" çıkar. Juno, 16 yaşındayken hamile kalmıştır. Juno, bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünmeye başlar. Kürtaj yaptırmayı düşünür. Daha sonra arkadaşıyla görüşür ve bebeği doğurup çocukları olmayan bir aileye vermeye karar verir. Çekingen bir tavırla babası ve üvey annesine hamile kaldığını söyler. Ailesi gayet normal karşılar bunu. Bazı insanlar o yaşta hamile kalınca depresyona bile girebilirler. Bunda insanın yetişmiş olduğu aile ve çevre çok önemlidir tabi ki de. Muhafazakâr bir ailede büyüyen biri olmuş olsaydı o kadar rahat davranamazdı Juno. Neyse devam edelim; daha sonra babasıyla bebeğini vereceği ailenin evine giderler. Juno, burada çiftin erkek bireyi olan Mark'a yakınlaşır. Mark, Juno'nun da sevdiği müziklere ilgi duyduğu içindir bu. Birkaç defa bu eve gelip gider Juno. Bir gün Mark'ın bebeği istemediğini, henüz buna hazır olmadığını duyar. Anladığım kadarıyla Mark daha sonra karısı Vanessa'dan ayrılıyor çünki bebek doğduktan sonra Vanessa'nın yanında değildi. Sonlara doğru Juno bebeği doğrurur ve hamilelik sürecini bitirmiş olur. Son sahnede, Juno ve Bleeker, gitar çalarak şarkı söylerler ve film biter. Bitiş sahnesini hoş buldum. Filmin içinde Juno ve Bleeker'ın ilişkileri de bir muammaydı. Bu sahnede anlıyoruz ki birlikte kalmışlar.
Juno karakterini canlandıran Ellen Page o kadar doğal oynamış ki, hayran oldum oyunculuğuna. Mimikleri, diyalogları çok iyiydi. Film, doğal bir izlenim sunuyor. Gerçekçi bir film diyebilirim.
Filme verdiğim puan= 8