hani ismi pek bilinmeyen ama mükemmel filmler vardır ya işte bu film de onlardan biri....bence sevgilinizi alıp izleyebilceğiniz en güzel filmlerden biri....
izledimde baya küçüktüm pek bise anlamasamnda ağladığmı hatırlıorum sora bi iki sene sonra tekrar seyretmiştim çok güzel filmdi diye hatırılorum ilk izlediğmde daha küçükken ağlattıysa pitt beni yine izlersem bi gün belki yeni ağlarım çok güzel film diye hatırlıorum ben yani
mutlulugu önce kalbiyle sonra aklıyla arayan insanlar var.sonra hepsinin kalpleri yok oluyor.yok olmak zorunda kalıyor.kalp olmadan akıl da bulamıyor mutlulugu.cogu kaderıne boyun egıyor.biri haric.kacıyor herseyden ama yoruluyor.kaderıne kosarak gidiyor.belkı de en ıyısını yapıyor.varolan tüm duygular felcli bir babanın tahtaya yazdıgı -ı m happy- c mlesinde saklı.
bir film bu kadar mı iyi olur!bir adam bu kadar mı muhteşem oynayabilir!her şeyiyle çok güzeldi.hele bradin karısı öldüğündeki halini hiç unutamıyorum.gerçi o filmde unutulmaz kareler çok fazla.hiç bi filmden bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum.hayatımın filmi diyebilirim
---Hayatta hep terkedildim'bırakıp gitti en sevdiklerim'kollarımda kaybettim kardeşimi'emanetimdi benim yapamadım,,,başaramadım'koruyup sahip çıkamadım'pişmanlığın en ağarıyla sınadı hayat beni?---Sonra sen gelmemen gereken yerde ve gelmemen gereken bi zamanda geldin hayatıma'Gitmeklerin içinde buldum kendimi'Uzakların içinde...Yaşamadığım hayat kalmadı..Dönüşlerim kendim içindi senin değil?---Sevgili dönüşlerim...Kurduğum hayat bile terk edip gitti beni..Görmemem gerken bi andı seni,,,bakmamalıydın bana,,,görmemeliydin belki?---Sonunda sende terk ettin beni'Sende bırakıp gittin?---Sevgili dönüşlerim artık olmıcaksınız'Dönmemem gerekendi o zaman'ben hatalarımın bedelini yaşadım'korkusu içime kadar işledi ?Atık yollar var önümde kıvrılmaya yüz tutmuş,,,bitmeyen yollar? Anlatmak istediğini yaşattıran filmlerden'mutlu sonların sonsuzlukta kaldığını anlatan beklide?
Yaa bu benim hayatımda izlediğim en müthiş dram film. İzlerken tüylerim diken diken oldu gerçekten.Hele Brad'in o ağlayışı yok mu aşırı duygusallaşıyor insan yani.film ve oyuncular süper.Kesinlikle tavsiye ederim.
farklı kokuların bir bütün tadı oluşturmasını bu kadar güzel anlatan bir film daha yok dramın son çizgiye kadar dram olması,romantik öğelerin çarpıttığı kalbi yerinden cıkarabilecek basıncı yakalatması vede kişisel içsel duyguların hakimiyeti,harika bir film.brad pitt,anthony hopkins,aidan quinn'in muhteşem oyunculuklarının eli olan edward zwick'i de kutlarım...alkışlarrr
hayatımda severek izlediğim ilk western filmi.gerçekten çok doğal ve akıcı.ben diğer arkadaşlar kadar abartacak bir yön bulamıyorum,biraz da klasikti ama kötü diyerek haksızlık etmek istemem.bu tür filmleri seven herkesin beğeniyle izleyeceği kesin...
Aşkın karanlık yüzü ve ihtirasın dışa vurumu nedir?
Böyle bir soruya belki ilk etapta verilecek cevap yok ama böyle soruya verilecek en güzel cevap bu filmdir. Hopkins'e bir kez daha hayran kaldım ve Pitt bence en güzel performansını bu filmde sergiliyor(bence Fight Club filmindekinden daha iyi). Uzun bir döneme yayılmış olmasına rağmen hikaye, izlerken kesinlikle kurguda ve anlatımda bir kopma olmuyor. 10/9