-alp-
14 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Benim için tüm zamanların en iyileri arasında olmasada, kesinlikle 'sağlam' bildiğim filmlerin içerisinde Antichrist. Başlı başına zor ve kaliteli bir film.. Dahi! yönetmen Lars Von Trier imzasını taşıyan bir çok film gibi sağlam bünyeleri zorlayacak nitelikte bir yapım. Gainsbourg, fevkalade soğuk ve iyi oynamış, Defoe ise her zaman ki çizgisinde seyretmekte. Sinirleri yıpratıcı sahnesi bol, oyunculukları ve konusuyla başarılı bir film Antichrist.. Bu filmi herkese tavsiye edemem. Ailecek izlenecek bir film hiç değil.. Fakat sıkı bir sinema takipçisi iseniz boş geçmeyin derim..
öncelikle filmden ziyade bir deneyim olarak görüyorum, trier hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan arkadaşlar tabiki filmden hiçbirşey anlamamakla beraber filmi beğenenleri de kendi içsel düyalarında ötekileştirecektir, ki böyle olması gerekir. izlediğim en iyi film, bu film yılın filmi gibi klasik yorumları yakıştıramayacağım bir film, kesinlikle daha fazlasını içeriyor daha fazlasını hak ediyor. film baştan sona imgesel bir başyapıt niteliğinde. her sahnenin görünen yönü dışında derin bir izdüşümü var. klasik amerikan korku filmlerinde kullanılan sahnelerden pek farksız sahnelerle bu derece vurucu bir film ortaya koymak takdir edilesi bir durum.
burada öncelikle gerçek sinema seyircisine şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum.lütfen yanlış anlaşılmasın baştan söyleyeyim.tabii bu yorumu kaç kişi okur onu da bilmiyorum.gerçek film eleştirisi,gerçek film analizi,sinemaya ve kültüre dair gerçek,elle tutulur,vay be diyeceğiniz yorumlar okumak,hele hele izlediğiniz filmin anlamadığınız,anlayamadığınız bazı özelliklerini anlamak istiyorsanız bu siteden önce mesela ekşisözlüke göz atın.ondan sonra gelin,filmi daha bir çözümlemiş,daha bir farklı bakış açısıyla anlayıp gelin buraya yorum yazın.yok bir filmde bu kadar pornografi olmazmış,yok cinsellikmiş yok vs.tam bir komedisiniz.neden olmasın bir filmde bu kadar pornografi'lars von trier anlatmak istediklerini böyle anlatıyorsa,bu içine siniyorsa,sanatını böyle açıklıkla sergilemek istiyorsa bunun neresi kötü'yapmayın lütfen yapmayın.şu garip önyargılarınızı,filme küçük pencerelerden bakmanızı bırakın.mesela iki sene önce milk filmine yorum yazan bazıları gelmiş eşcinsellere saymış.onlar insan değilmiş de neden bu film onları destekliyormuş gibi şeyler.türk insanı böyle oldukça ne sinemamız gelişir,ne kültürümüz ne de bunlara bağlı toplumsal karakterimiz.bu kadar dar açılı olmayın.ayrıca filmde toplasanız iki üç sahne var sizin dediğiniz gibi olan.ki onlar da antichristın doğası gereği bu filmde yer alması gereken,anlatılması ve gösterilmesi gereken sahneler.onlar olmasa film o kadar farklı olurdu ki.sorsanız kimse trierin anlatmak istediğini,filmin finalini,konuyu doğru düzgün anlatamaz bile.en azından dediğim gibi oradan buradan yazılar okuyun ve daha iyi analiz edin.gerçek sinema seyircisi zaten yapar bu dediğimi.bazı şeyler açığa çıktıktan sonra emin olun bu tarz bambaşka filmleri daha iyi yorumlayacaksınız.ben de kendi adıma öyle yapıyorum zaten genelde.lars von trier çağımızın en iyi yönetmenlerinden biri.film başyapıt değil,ama ileriki zamanda yönetmenin kült filmleri arasında yer alacağı şimdiden belli.sıkıcı veya boş bulabilirsiniz,saçma bulabilirsiniz ama önyargılarınız varsa baştan izlemeyin derim,yoksa sonra çıkıp da pornografi falan diye dünyada sadece türk seyircisinin takıldığı ayrıntılara takılmayın.izlenmesi iyi olur yönünde benim görüşüm.kontrolden çıkmış bir son yarım saat.
Psikoloji olarak harika bir diyebiliriz ama cok agır ve gereksiz pornografi sahneleri beni filmden soğuttu.Bunlara da agerek var mı dedirtti.5/10 lars von trier i sevmem ama özgün bir çalısma gerceğini de kabullenmek lazım
tek kelime rezalet bir film, bunu izleyecegine dunyayi kurtaran adami izleyin daha iyi
japon porno filmlerinde bile cinsel uzuvlar sansurlenir bu filmde ise daha ilk dakkadan cinsel birlesme ani agir cekim seyircinin gozune sokuluyor ben bir an yanlis film indirdim sandim.
gelelim filmin geri kalanina, bir kere gerilim,korku sifir.2-3 tane migde bulandiracak siddet sahnesi var onun disinda hicbirsey yok. konu cok sacma filmin ismi ile icerigi alakasiz. Verdigi mesajda olsa olsa kadinlar kotudur pisdir ocudur olur heralde.
Film, çok yoğun duygular içermekte ve çok derin vurgular yapmakta.. Yüzeysel bir bakış açısıyla izlenirse çok basit fikirlerin ortaya çıkacağı bir film. Somut bir olaydan hareketle, duyguların bu kadar yoğun hissedildiği bir film daha izlemedim son zamanlarda.. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.