hematit005
11 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Ben çok etkileyen filmlerden biri, yansıttığı yaşam, yaşattığı duygular çok net ve başarılı. Sadece köy yaşantısını anlatıyor diye kestirip atılacak bir film değil bence.
Tamam, kendi çapında iyi bir film 5 vakit.ama daha iyi olabilirdi sanki.ne bileyim, o beklediğim patlamayı bir türlü gerçekleştiremedi film.beklediğim bir sürpriz filan değildi ama sanki daha çarpıcı olabilirmiş gibi geldi bana.en azından büyüttükleri kadar değil.ama klasik bir türk filmi olmayışı ve farklı olma çabası bile takdire şayan.hele doğallık ve gerçekçilik 10 puan.
filmin müziği etkileyici ve güzel geldi bana. film konu itibariyle ağır dram çok farklı duyguları güzel yasıtmış gerçekten, pek hoşuma gitmesede, güzel film köy yaşamını güzel göstermiş bu türk filmlerinde arada bir olması gereken bir şeydi. film birazda kültürü göstermeliki işe yarasın.
Çok doğal bir film. Nefret ve sevgi ancak bu kadar güzel işlenebilir.Filmin en beğendiğim bölümleri:Ömer'in fotoğraf çektirirken bile babasından uzak durması; Yakup'un babasını öğretmenin evine bakarken yakalaması...İzlerken yaşıyorsunuz.Mutlaka izleyin.
güzel bir filmdi. oldukça doğal, galiba güzel yapanda bu. bazıları sıkıcı olduğundan bahsetmiş ama ben katılmıyorum. her filmde aksiyon olmak zorunda da değil zaten. ama filmi çözmem biraz zor oldu, ilginç bir anlatımı var. çocukluğuköyde geçen biri için, hoş bir film.........
Film garip bir müzikle başlıyor ve film bitene kadar da bu cenaze müziğine benzeyen garip müzik sürekli arka fonda çalıyor.Konu yok gibi birşey.Oyunculuklar filmi biraz kurtarsa da filmi izlerken 'acaba nerede haraketlenecek' diye bekleyiş içine giriyorsunuz.Hiçbir şey yok bu filmde.Beğenenlere ve bu kadar puan verenlere şaşıyorum...5/10
Son zamanlarda izlediğim en iyi Türk filmi.Çocuklar ve ailedeki yerleri çok sade ve etkileyici işlenmiş.İnsanların ve sahnenin doğallığı ''Keşke orda olsam dedirtiyor''.Köydeki o iğde ağaçlarının kokuları burnuma kadar geldi.Müziklerde çok başarılı olmuş.Türk sineması Beş Vakit'in çizgisinde daha çok eser sunmalı bizlere.
günün saatleri üzerinden ezan vurgusuyla "döngüsellik ya da böyle gelmiş böyle gider" tarzında bir şeyler anlatmaya çalıştığı kanısından filmi şekillendirmeye çalıştım ama film bittikten okuduğum kadarıyla yönetmen aslında kentleşme olgusu üzerinden teolojik bir özlemle islam kültürünün kentleşme öncesi konumunu günyüzüne çıkarmaya çalışmış bu açıdan film boyunca ezan sesine maruz kalmak pek içaçıcı olmadı. montaja bayılan yönetmen bunu biraz daha dizgisel yapsaydı bazı sahnelerin birbirleriyle olan bağlantılarında sorunsallarda olmazdı , görüntüler fena değildi kendi çapında belli bir konformist olmayan arayış var ama içerik ve montaj sorunsalı yanında şekilci olduğunu düşündürüyor.
izlerken bu filmi üzüldüm..çok durgundu ama sıkıcı değildi..aynı hayat gibi yani..agır aksak .atraksıyon olması gerekmıyor ıllakı...o kız gıbı bir kızdım belkıde bı zamanlar..yakın buluyor ınsan kendını..