bruceconrad
3 Ağustos 2003 tarihinde eklendi
izlemedim izlemicemde zaten ama derdim şu..okan bi konuşmasında kadir inaırın atatürkün heykeli önünde ağlamasını kült bi sahne olarak değerlendirdi... aha ha hahahahaaaa......
Sinan Çetin'in son filmini sevmiş olmayı çok isterdim. 'Komser Şekspir'e epey güldüm. Ama her güldüğüm sahneden sonra utandım. Çünkü filmde her şey abartılı
Sinan Çetin'in son filmini sevebilmeyi ne denli isterdim!.. Onun açık sinema yeteneğini artık tam olarak göstermesini, bu zengin kadroyla gerçekten iyi bir film çıkarmasını ve hepimizin ona alkış tutmasını nasıl yürekten dilerdim!.. Ama olmadı, olmuyor. Belki gelecek filme!
Filmin gerçekten çok sevdiğim yerleri oldu. Koca İstanbul'un çarpan gündelik yüreği içinde, kimi zaman korkunç bir trafiğin ortasında yakalanan tiplere, onların bir karakol mekânında bir araya gelmesi fikrine bayıldım. Kimi sahneleri çok sevdim: Kadir'le Müjde'nin bir sözümona temsilin orta yerinde birden her şeyi unutup birbirlerine yüreklerini açtıkları sahne gibi... Finaldeki "şerefli Türk polisi"ndeki yerini bir avuç berduş için terk eden komiserle yapılan toplumsal eleştiriyi önemsedim. Kimi yerlerde de oldukça güldüm.
Ama her güldüğüm sahneden sonra nerdeyse utandım. Rahat, sağlıklı ve kendinden emin bir gülüş değil bu... İnsanı mutlu eden değil, sanki utandıran bir gülüş.
Çünkü film, sürekli en abartılı gülmeceyle en koyu dram arasında gidip geliyor. Çünkü Sinan Çetin ilginç bir konuyu, en doğal biçimde akan rahat, sıcak bir komedi yerine, sözümona absürd'ün doruklarında gezinen ve her sahnesinde seyirciyi gıdıklayan bir gösteriye dönüştürüyor. Bir Türk karakolunun önüne dikilen "rahmetli Şekspir" heykelini, filmin en kapı gibi iki kahramanını (hem de asıl rolü oynayan Müjde Ar artık incinen ayağı iyileşip ortalarda salınmaya başladıktan sonra bile) ille de kadın kılığına sokma gayretkeşliğini, Atatürk heykeline yalvarma sahnesini hangi sinema, sanat ve komedi anlayışının neresine oturtabilirsiniz?
Kadir İnanır rolüne bir türlü ısınamamış, belli. Yine de deneyimiyle işin içinden çıkıyor. Okan Bayülgen filmin en iyi oyuncusu. Birçok bölümü sanki tek başına götürüyor. Özkan Uğur ve Müjde Ar çok iyiler. Pelin Batu ise gerçekten yepyeni bir yüz, taptaze bir yetenek. Bir de ne söylediği anlaşılabilse...
İçinde yer yer çok iyi şeyler olan, ama tümüyle başarılamamış bir film; illa popüler, medyatik ve başarılı olmak için sanki ruhunu şeytana satmış bir yönetmenin son çabası. Kaçırılmış bir fırsatın filmi olarak yine de görülebilir. Ve fırsatı kaçırmayıp bu kez dörtbaşı mamur bir film yapmış bir Sinan Çetin filmi yine umutla beklenir... imza.. ATİLLA DORSAY herşeyide açıklıyor başka söze gerek yok...
bu filme nasıl kötü deniyor şaşıyorum size ya.hayatınızda böyle bir türk filmi izledinizmi siz ya.kadir inanırın oyunculuğumu kötü.bence kadir inanırın bu filmdeki oyunculuğu hollyvood standartlarının üstünde.kadir inanır zaten kendini kanıtlamış bir aktör.o türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu.bu film nasıl beğenilmez ya.hayatımda izlediğim en iyi türk filmi.ve daha iyisinide izleyeceğimi sanmıyorum.oyunculuklar harika herkes hakkını vermiş.kadir abime parantez açmak lazım onun oyunculuğu insan üstü.siz ne anlarsınız filmden be.gidin jet lee yi jackie chanı izleyin.sizin değer yargılarınız bunlar.sinan çetin ellerine sağlık.
sevgili senarist adlı şahıs.burada saçma sapan yazılar yapacağına film hakkında bilgi verseydin.ee olmadı aşağıdaki yazınıda okudum.SEN KİMSENİN ZEVK''İNE LAF ATAMAZSIN.sen seviyorsan bende semek zorunda değilim.sevgilerimle
KÖTÜ UCUZ BASİT AMATÖR BAYAĞI YALAKA KABA BERBAT KİRLİ ÇÜRÜK VE ADİ bir film...en çok da müjde ar''a yazık..kaç yıllık kariyer ve karizma 90 dakikada tuzla buz..çok yazık..sinan çetin''in hazırkart reklamını 90 kez ardarda izlemeyi tercih ederdim..