Kefaret
4,1

1983gs
1983gs

20 Şubat 2010 tarihinde eklendi
yani çok fazla etkilediği söylenemez filmin vasat denebilecek hatta sıkıcı bir film puanı ilginç...
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

1 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Kuşkusuz bu yılın en iyi filmlerinden biri.. Tek kelimeyle harikulade bir film.. Oyunculuklar tartışılmazdı...Film bittiğinde ekrana öylece bakakaldım.. Etkilenmemek mümkün değil..
Ayse K
Ayse K

3 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Filmi beğendiyseniz birde kitabı okuyun derim. Kitapta birde karakterlerin ruh halleri de irdeleniyor. Ian Mcewan çok iyi bir yazar. Ama bir o kadarda acımasız; savaşı tüm çıplaklığı ve acımasızlığı ile anlatmış. Anlatım biçimi çok süslü sizi sarıyor ve kitabı bir türlü elinizden bırakamıyorsunuz. Ama şuana kadar izlediğim en iyi kitaptan uyarlama filmi diyebilirim. Kitaba sonuna kadar sadık kalınmış. Kitabı da okumanızı tavsiye ediyorum. Kitap bittikten sonra hangisine daha çok acımam gerektiğini anlayamadım. Kavuşamayan Robbie ve Cee’yemi yoksa kefareti ağır bir bavul gibi bir ömür sırtında taşıyan Briony’e mi?
tropter
tropter

13 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Filmin aldığı yüksek puan beni şaşırttı doğrusu.Filim yaklaşık 2 saat sürüyor.Bu 2 saatin, 1 saat 45 dakikası 10 üzerinden 3 etmekle birlikte geri kalan 15 dakikası kısmen 10 üzerinden 8 eder.Filmi izlerken 1 saat 45 dakika ne kadar sıkılırsınız ve ızdırap çekersiniz onu bilmem.Kısacası 15 dakikalık bir film olmakla birlikte yönetmenin daha önce çekmiş olduğu Aşk ve Gurur filmi ile karşılaştırılamaz bence.O daha sürükleyiciydi.
Rebelheart
Rebelheart

10 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Görünülenlere dikkat!... 'Görünülenleri yanlış yorumlamamız daha sonra altından kolay kolay kalkamayacağımız bir vizdan azabına ve bunun kefaretine sebep olabilir'.Ablasına kötülük edildiğini düşünen küçük kız,bir nevi imtikam amaçı güdüyor ve bu da iftira atmasıyla sonuçlanıyor,yüzleşmeye hiç bir zaman cesaret edemeyişi ve sevenleri kendi zihninde kavuşturması filmin en özel an ve teması bana göre...Hangisinin daha zor acaba?Koruma güdüsüyle yapılan bir iftira ve bunun kefareti mi? yoksa bu kefaretin ağırlğından kurtulmak için düşünülen yüzleşmek mi?Bir bölümü 1935 yazında, bir bölümü İkinci Dünya Savaşı günlerinde Dunkerk kentinde, bir bölümü de 1999 yılı Londra'sında geçen ?Kefaret? (Atonement), çocukluğu, aşkı, savaşı, İngiliz toplumunu ve sınıf ayrımını akıcı, etkileyici bir anlatımla sunarken; utanç ve bağışlama, kefaret ve günahları hoş görmenin güçlüğü üzerine de düşünmeye yöneltiyor. Olağanüstü görselliği ve genç oyuncuların rollerine getirdiği yorumlarla dikkat çeken film, bir çok kesimlere göre beğenildi. ?Zekice düşünülmüş sofistike bir çalışma??Aşk ve savaşı başarılı bir dille harmanlayan bu etkileyici dramı sakın kaçırmayın.izlemeniz gerekenlerden...
haribo83
haribo83

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
film nerdeyse ilerlemiyor.. ilk yarısında anlatılanlar ile ikinci yarı arasındaki bağlantılar çok zayıf.. bence son derece başarısız bir film. izlenecek daha iyi bir alternatif yoksa keira için izlenebilir belki..
mrs-durden
mrs-durden

5 Şubat 2009 tarihinde eklendi
çok etkileyici kesinlikle izlenmeyi hak eden bir film 10/8
Selcuk Genc
Selcuk Genc

8 Mart 2008 tarihinde eklendi
joe wright’tan tam anlamıyla bir başyapıt.En iyi film oscar ödülünü tam anlamıyla hakediyordu bence.Çok büyük bir haksızlık yapılmış...Keira Knightley (Cecilia Tallis) , James McAvoy (Robbie Turner) rollerinde performansları ile göz dolduruyorlar.Aşk için ödenen bedelleri göz önüne seriyor kefaret ve seyircisini başından sürpriz finaline kadar inanılmaz derecede büyülüyor...Yılın en iyi filmini kaçırmayın
muzur6
muzur6

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
filim başladın da sıkıcı ve tek düze bir konusu var gibi görünsede ilerleyen dakikalarda çok değişik ve güzel bir kurguya sahip insanı duygulandıran ve sonunuda büyük bir zevkle beklemenizi sağlayan bir filim haline dönüşüyor.bana göre izlenmesi gereken ve güzel ve etkileyici bir hikayesi olan bir filim...
selenyildiz1992
selenyildiz1992

29 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
aslında filmin konusu çok güzel ama arada o kadar çok gereksiz ve sıkıcı sahne var. filmi bitirmek için zor tuttum kendimi aralar gerçekten çok sıkıldım
Engin Gürses
Engin Gürses

1 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Sezon açıldıkça yavaş yavaş yılın önemli filmleri geliyor sinemamıza.Atonement bence Oscar ödüllerinde de iddialı olacak İngiliz Hastavari bir aşk öyküsü.Sağlam bir öyküye sahip film, 2. bölümde savaş filmi türüne meyletse de finale doğru tekrar ilk bölümündeki tutkuyu elde etmeyi başararak başarılı bir final yapıyor.Daktilo seslerinden münhasır müthiş bir soundtrack eşliğinde kurguda da yapılan oynamalar , ağır temposundan dolayı durağanlığa düşme tehlikesini bertaraf ederken filmin heyecan dozajını arttırmış.Erkenden ahkam kesmek gibi olacak ama ; Görüntü yönetimi de yine bence Oscar adayları arasında yerini alacaktır.
cougarcop
cougarcop

6 Ekim 2008 tarihinde eklendi
çok başarılı kurgusu, yeterli oyunculuk (özellikle McAvoy)ve bence son yılların en yaratıcı yönetmeniyle 4x4 lük bir film. film sizi kendi dönemine götürmeyi çok iyi başarıyor hatta filmin sonunda günümüze döndüğünde dönemk istemiyorsunuz.romantizm/dram türünü sevenler kaçırmasın 9/10
cudiferat
cudiferat

10 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Öncelikle küçük kızın sözüne nasıl inanılır diyen arkadaşlara 2 cevap yazarak yoruma başlayayım:
1) Anne müstehcen içerikli mektubu da dikkate alıyor
2) ve en önemlisi Sınıf Farkı! kişi sonuçta alt sınıftan bir insan anlamaya dinlemeye gerek yok!!..

-Film gerçekten çok güzeldi özellikle 2. yarısı çok akıcı geçiyor. Keira Knightley in oyunculuğu ve güzelliği ilgi çekici.
-Müzikler gerçekten çok güzel ve alışıldığın dışında.
-Savaş sonrası Limandan Askerlerin Tahliyesinin anlatıldığı sahne gerçekten tarihdeki yerini almalı.
-Hele yaşlı kadının son anlattıkları yok mu tam anlamıyla yerime çivilendim. Buluşma sahnesinin gerçekte olmayışını anlatmasında ve Son Sahnelerde İki Aşığın gerçekte bi türlü olamayan buluşmasında Gözyaşlarımı Tutamadım...
-Keşke böyle olmasaydı, Keşke böyle olmasaydı dedim içimden hıçkıra hıçkıra
-Romantik-Drama filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin 9,5/10
rudeonerudeone
rudeonerudeone

24 Şubat 2008 tarihinde eklendi
genel olarak baktığımda güzel olmuş diyebilirim.ne var ki bence oscar’ı hak edecek kadar da güzel değildi,diğer adaylar önemli değil ama bu film başlı başına düşünüldüğünde zaten ’en iyi film’ seçilmeye layık değil diye düşünüyorum.gerçekçi bir konu gibi duruyor ancak benim anlam veremediğim önemli bir kısım var,13 yaşındaki bir çocuğun ’ben gördüm’ demesiyle nasıl bu kadar kesin bir karar verilebilir? ben de çıkıp ’şu şöyle yaptı’ desem anında hapse mi gidecek yani? tabii o yıllarda işler böyle yürütülüyor olabilir ancak yine de çok sindirici gelmedi bana bazı şeyler.bir ara da konudan saptı gibi bir hisse kapıldım ama yine bağlayabilmiş sonunda,oyunculuklarda problem yok özellikle 13yaşındaki kız güzel bir performans sergilemiş.
beck31
beck31

2 Şubat 2008 tarihinde eklendi
kurgusuyla, görüntüleriyle ve akıp giden müziğiyle enfes bir film... oyunculuklar ise gerçekten çok çok iyi.