Son zamanlarda İskandinav sinema sektörü özellikle de İsveç çok ciddi anlamda Korku filmleri çıkıyor bunlar hakikaten başarılı oluyor. Genelde benim gördüğüm kadarıyla İsveç korku filmleri temel olarak ABD’de yapılan teen-slasher tarzı filmlerini temel olarak baz alıyor ancak Japon, G.Kore Korku filmleri gibi kendine özgün bir formatta yapıyor bunu, yani belki İsveç korku filmleri salt Uzakdoğu korku filmleri gibi tam henüz özgün değil, ancak yine de onlar gibi başarılı filmler çeviriliyor. Bu filmde temelde öyle bir film, üstelik bu sefer fantastik bir karakter olan vampirler temel alınmış. Film, ilk yarıda gerçekten çok çok iyi, hatta iddia ediyorum Blade sonra seyrettiğim en iyi vampir filmlerinden biri diyebililirim. Herşey ilk yarı gerçekten iyidi kurgu, hikaye, çekimler. Ancak, ikinci yarı bana göre yönetmen Banke müthiş bir hata yaptı, filmin adına yakışır (!?) bir şekilde 'Vampilerin Şafağını' sanırım George Romero’nun 'Zombilerin Şafağı' ile karıştırdı ve birdenbire Vampirler ile ilgili film ikinci yarıda Zombiler ilgili bir film halini aldı adeta. Sanırım Banke ikinci yarıda Vampirlere Zombi etkisini vermek istemiş ve temel olarak George Romero’nun kült filmini baz almış ama olmamış kere olmamış, bu aynen bana göre süt ile limon karıştırmak gibi. Maalesef tabii o güzelim ikinci yarıda resmen kopuyor, halbuki Zombi olayına hiç girmese haftanın filmi bile olurdu. Ancak, yine de ilk yarı hatırına 7 veririm bu filme 10 üzerinden.