spoiler içermektedir Paranin insanlarin hayatlarina mutluluk getirmeyecegini anlatan etkileyici bir yapim olan Kaç Para Kaç gerek Reha Erdemin isabetli oyuncu seçimleri gerekse görüntü yönetimi ile mutlaka görülmesi gereken bir film. Özellikle basroldeki Taner Birselin oyunculuguyla dikkat çekiyor. Gömlek satarak yasamini kazanan, babasi, karisi ve küçük kiziyla yasamaya çalisan kisilikli kahramanimizin yasami, hayatlarina giren parayla kuramadigi iliskisi, suç islediginin kabulü ve vicdan azabinin ölüme sürükledigi yasami anlatiyor.8/10
Fazla ve "havadan gelmiş" paranın yerleşik düzeni rahatlıkla bozabileceğini, huzursuzluk, dağılma sebebi olabileceğini anlatmaya çalışan, bilindik bir hikayeden yola çıkan bir film olmuş. Taner Birselin oyunculuğu yine çok iyiydi. Kaç Para Kaç gibi bir diğer Reha Erdem filminde,İtiraf gibi Demirkubuz filmlerinden tanıdığımız Birsel oynadığı karakterin içinde yaşadığı gerilimleri, hesaplaşmaları, ikilemleri başarıyla yansıtmış. Filmde bir de üç karakterin vapurda tesadüfen buluşmaları sahnesi iyiydi. En son intihar sahnesi de, başrol karakterin uzunca bir süre direndikten sonra dayanamayarak komşusuyla birlikte olması ile son kişisel ihanetini yapmış olması sonrasına denk gelmesi oldukça vurucu bir sonun ortaya çıkmasını sağlamış. Reha Erdem sinemasının başarılı bir başka örneği Kaç Para Kaç.
bu filmi bu kadar abartanlara şaşıyorum doğrusu.sinema tarihimiz ne kadar çok başarılı filmler yaptı,bu filmin üstün hiç bir yanı yok,para konusu bu kadar basit anlatılırmı.güzel bir konu,çokdaha ustalıkla işlenebilirdi,senaryo çok zayıf.iyi olan oyuncuların başarısı ve görüntü yönetmenliği.zaten senaryonun kötü olşu bunları gölgede bırakıyor.oyunculara rağmen bence başarısız bir film.
"Para" denen icati o kadar güzel anlatıyor ki, film boyunca -hatta filmden sonra da- insan parayı, parasızlığı, gereğinden fazla paranın insana neler yaptırdığını düşünüyo.Oyunculukları, yönetimi, senaryosu, çekimleri ve görüntüleri ile başarılı bir film
son sahnesı olmasaydı fılm baydı dıyecektım ama super bır son olmus..keske uzun olsaydı bıraz...şener şenın namuslu fılmını çok anımsattı..ama burda kısı yanı taner bırsel sadeece olayı bıldiği için bır nevı ınsan psıkolojısınde meydana gleen değişimi izledik...oyunculuk ve sesler harıka...keske action fazla olsaydı.gemıdeKi karsılasma harıka dusunulmus..senaryoyu orjınal buldum ama bıraz surukleyıcı olsaydı keske...sınema olarak değilde dızı olarak mukemmel olabılırdı...ınsanlar sınema fılmınde surukleyıcı ve etkıleyıcı yapım bekler...ama taner bırsel harıka oyuncu...7/10 verıyorum...
Reha Erdem sineması büyüleyici. Kesinlikle usta bu filmde de döktürüyor , 5 vakit ve Korkuyorum Anne'den sonra izlediğim bu başyapıt parayı öyle bir anlatıyor ki herkesi ekrana bağlıyor. Trajik sonu da oldukça başarılı. Şimdilerde ekranda gördüğümüz birçok oyuncu da figüran olarak karşımıza çıkıyor , ama Erdem'in o filme başlayan fetiş oyuncuları yani Taner Birsel , Bülent Emin Yarar ve Ali Düşenkalkar bir kez daha takdire şayan 10/8
evet nadir rastlanan güzel türk filmlerinden biri.. filmin senaryosu ve islenisi cok güzel. film kendini izlettirmeyi basariyor.. sadece finali biraz sasirtiyor.. ama genelde izlenir ve izlettirilir bir film..