Film sinemalara gelmeden birkaç ay önce hemen kitabını alıp okudum. Yüzüklerin Efendisi serisi en sevdiğim filmler arasında yer aldığı için Hobbit filmini de büyük bir hevesle bekliyordum. Kitabını 2-3 günde bitirdim ve okuduğum en güzel fantastik romanlardan biriydi. Sonra yavaş yavaş filmin vizyon tarihi yaklaşmıştı, haftalar öncesinden bilet alıp IMAX Salonda 3D ve altyazılı olarak izledim ve çok beğendim.
Bir iki hafta sonra evde internetten dublajlısını bulup izledim ama ne yazık ki aynı tadı alamadım. Filmdeki şarkıları filan da Türkçe yapmışlar ve hiç hoş olmamış. Yani kesinlikle filmi altyazılı olarak izleyin. Bundan da iki ay sonra filan, filmi 3D TV’de altyazılı olarak evde bir kez daha izledim ve bu sefer sinemada ki tadı alabildim. Fakat şimdi bir daha izler misin derseniz, hayır izlemem. Çünkü üçüncü kez evde bir daha izlediğim de bile biraz sıkıldım ama Yüzüklerin Efendisi’ni bir daha izler misin derseniz, evet hem de defalarca izlerim. Çünkü o filmde ayrı bir hava var, herhalde 20-30 kez izlemişimdir ve hiç sıkılmadım.
Yani bence bir daha Yüzüklerin Efendisi filmlerinin dozunda bir Orta Dünya filmi gelmeyecektir ama belki de Hobbit’in diğer bölümleri (kitaptaki 150. Sayfadan sonraki bölümler gibi) daha heyecanlı, daha sürükleyici, daha çok eğelendiren bölümler olabilir.
Hobbit’te aslında kitapta olmayan karakterler ve bazı bir iki sahne eklenmiş, benim hoşuma gitti çünkü Yüzüklerin Efendisi’nde gördüğümüz, özlediğimiz karakterleri tekrar izliyoruz. Kısa da olsa Peter Jackson’ın bu sahneleri koyması iyi olmuş. Ayrıca bazı kişiler, Gollum’la Bilbo’nun bilmece sahnesinin çok uzun olduğunu ve sıkıcı olduğunu söylemiş ama ben açıkçası sıkılmadım, kitapta da sıkılmamıştım.
Bu seride ki kahramanlarımız da tabii ki Yüzüklerin Efendisi kahramanlarının yerini tutmaz Legolas, Aragorn gibileri bir daha çıkmaz, sakın böyle bir beklentiye de girmeyin. Kısaca bu filmi izlerken yeni bir Yüzüklerin Efendisi beklemezseniz daha fazla beğenirsiniz. Film; müthiş görsel efektlerle, harika çekimlerle, bu çekimlere eşlik eden (klasik Yüzüklerin Efendisi müziklerini hatırlatan) harika müziklerle sizi bir kez daha Orta Dünya’da yepyeni bir maceraya sürüklüyor.