volkanick
26 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Pek çok şeye sahipken bir anda herşeyini kaybetmek,bir gözünü kırpabilmek ve göz bebeğini hareket ettirebilmek dışında dışardan farkedilebilecek hiç bir yaşamsal belirti gösterememek..Ama buna rağmen espri anlayışını koruyabilmek ve göz kırparak bir kitap yazabilmek..İnanılmaz bir hayat hikayesi!!Filmi çok fazla beğenmedim ama kitabını okumak için büyük bir istek duyuyorum.
tipik bir fransız yapımı kelebek ve dalgıç...sanatsal yönü ağır basan yer yer sizi sıkacak kadar durağanlaşan ancak ilgi çekici konusuyla ekranda tutmayı başaran sıradışı bir film...haliyle senaryo kelebek ve dalgıç ın en büyük kozu...yönetmenin izlediğim ilk filmi...iyi iş çıkarmış diyebilirim...locked in sendromu filmin ana teması olması açısından başlı başına çekici bir konu(locked in sendromunu konu alan kaç film var ki ben sadece bunu biliyorum)...filmin zayıf yanlarını görebilmek için kesinlikle bir başyapıt olarak kabul gören içimdeki deniz(başrolünü javier bardem in oynadığı kuadriplejik bir hastanın ötenazi istemini konu olan oskar ödülü dahil bir çok ödül alan başyapıt... )ile karşılaştırmak yararlı olacaktır...sisteme olan başkaldırı, javier bardem in olağanüstü oyunuluğu içimdeki deniz i, kelebek ve dalgıç dan bir kaç gömlek üstün kılan özellikler ... yine de piyasada dolaşan onca saçma sapan film arasından ilginç senaryosuyla izlenmeyi kesinlikle hak ediyor:kelebek ve dalgıç...
en son bir filmde bu kadar duygulandığımı hatırlamıyorum.hele jean-do ile babasının telefon görüşmesinde gözyaşlarıma engel olamadım.ve de kesinlikle bu puanı haketmiyor.9/10
hikaye, renkler, çekimler herşey çok iyi, anlaşılır. oldukça başarılı bir film. felçli insanın tek gözünden kendinizi onun yerine koyabilirsiniz. ancak zaman zaman da sıkıyor film.
film duyguyu çok güzel vermiş ve etkisi altında bırakyor insanı belli bi zaman dilimi.oscar ı bu film alsaydı bence daha doğru olucaktı ama oscarı verme tarzını ben hala çözemedim.çözdüm de şimdi sölemeye başlarsam yazdığım yazı cıkmaz her halde yorum bölümüne:))
film film değil gerçek hayat ona göre izlesin insanlar. tek gözüyle iletişim kurup kitap yazdırmaya çalışan bir insana manyakmısın diyecek varsa hiç izlemesin lütfen
film ekiminde izlemistim filmi, daha ilk sahnede, koltuga kilitlendim. ben izlerken o acıya katlanamadım. yasayan ne yapar ki!! tek kelime ile kusursuz bir film. klasik olur..