rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
18 Nisan 2009 tarihinde eklendi
gus van santin izleyip de beğendiğim tek filmi milktir.paranoid park,my own private idaho veya psychoyu beğenmedim diyemesem de beğendiğimi de söyleyemiyorum,birşeyler eksik geliyor bana,benim zevkime hitap etmeyen bariz noktalar gözüme çarpıyor o filmlerde.mesela paranoid parkı da gereksiz buldum,çok etkileyici değil,ortada bir dram olabilir ama bu dram duşta uzun süren çekimlerle veya bir ovada uzun süre yürüdüğünü görmemizle etkilemiyor bizi,en azından beni.milki van sant filmleri ve tarzı arasında çok ayrı bir yere koyuyorum,orada çok başka bir iş çıkarmış.fakat diğer izlediğim filmleri için (hatta bir de sitede yer almayan even cowgirls get the blues var)pek de aynı şeyi söyleyemiyorum.yine de yönetmenin hayranları ve takipçileri pişman kalmayacaktır,sade,sıradan bir film.
Bol bol müzik kullanılmış ama genelde gereksiz yere kullanılmış.Aslında hiçte fena olmayan farklı bir hikaye,ancak ne kendini tamamlayan nede bir sonuca varan bir senaryo.Yani kısacası ismiyle,yönetmeniyle ve afişiyle film size cazip gelsede pek etkilenecek bir yapım olduğunu sanmıyorum. 6/10
Uzun zamandır bu filmi izlemeyi düşünüyordum ama bir türlü fırsat bulamamıştım,kısmet bugüneymiş.Keşke kısmet olmasaymış izlemek,çünkü film o kadar başarısız ki insanı izlediğine pişman ediyor.Yönetmen sırf tarzı durağanlık diye acayip anlamsız sahneler çekmiş.Bir sinema aşığı olarak ve bu tür filmlerin kalitelilerini izlemiş birisi olarak harcadığım zamana yanıyorum.puanım: 3/10
Nerdeyse tüm filmlerinde kullandığı gençlerin kafa karışıklığını ve sorunlarına içerden bir bakış atıyor ama Sant sinemasının en sıkıcı ve en zayıf filmi olduğunu söylemeliyim. 10/4
Şimdiki zamanı derine indirebilen bir film, görüntüler ve anlatım tarzı olarak farklı ve özgün. Ama daha iyi olabilir. Çünkü bu güzel ve özgün anlatım bazen kendi dışına çıkıp yavanlaşıyor. İzleyince bende yönetmenin tarzına karşı bir sempati ve merak uyandırdı, takip edeceğim.. Sadece Milk filmini izlemiştim ve daha iyiydi. Konu çok dar oldğundan biraz tekrarı fazla ama ParanoidPark özgünlük açısından İzlenebilir bir fim 5 puan.
izlediğim ilk gus van sant filmiydi.gus van sant konusunda bu sebepten biraz geride olduğumu düşünüyorum,fakat filmi beğendim.tarz ilginç,konu güzel.yönetmenin diğer filmlerini izlemeyi heyecanla bekliyorum.
yav keşke bu adam gençler ve onlarla ilgili sorunları anlatıp dursa..çok sevdim The elephant ve bu filndeki hikaye anlayışını ..insanın yüzüne gerçekleri yalnızca basit ama gerçekleri vuruyor ki hayatı da zaten karmaşık hale getiren biziz..fil de de bu filmde de işlenen herşeyin basit de olsa olay dışındakilere göre mantıklı veya değil bir sebebi vardır ..usta çok iyi yerlere değiniyor
tmm gus van sant filmleri durağan geçer, filan ama bu filmin konusuda pek bi durağandı yav.. 2side durağan olunca biraz sıkabiliyor film.. açıkcası daha etkileyici bir senaryo beklerdim.. izlemesseniz de çok bir şey kaybetmiş olmassınız..
Filmi begenmedim.Ağırlığından değil.ses efketlerine yüklenmiş.özellikle duş sahnesi ve sahnelerdeki hafif hafif kararmalar.Bumu ilginçlik oluyor.Orjinallik bu mu.Tamam amerikan toplumu ottur,ruhsuzdur diye güzel işlemiş ama olay bundan mı ibaret.Klasik Gus sant vant çekim açıları oyuncunun arkasına takılıp gitmeler v.s..fili çağrıştıran okul koridor sahneleri .Neticede olmamış demek sinemaya saygıdır diye düşünüyorum.
eski Türk filmlerindeki ölüm sahneleri bile bu filmden daha heycanlı ve sürükleyicidir vasat oğlu vasat bir film sanatsal açıdan belki doyurucu gelebilir bazılarına fakat yinede vasat :D
herkesin beğenmemesi çok doğal açıkcası ben oldukça beğendim..banyo sahnesi ve koridor sahneleri oldukça iyidi.ama dediğim gibi herkesin beğenmemesi doğal ama arkadşlarım durağan film görmemişler.bu filmin durağanlığından sıkılıyorlarsa nuribilge ceylanın yanına bile yaklaşmasınlar:)) 10/8