Gemide
4,2

Demirtas
Demirtas

13 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Erkan Can gerçekten çok iyi bir oyuncu olduğunu bu filmle kanıtlamıştı. Ama film bence gereğinden çok daha ağır işliyor ve kendi adıma izleyiciyi sıkıyor. Yinede bu türün meraklılarına hitap edebilir.
potasyum
potasyum

11 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Aslında bakınca fazlada bir şey olmayan film,ama gel görki bir o kadar da çok hoşuma giden bir film.Diyaloglar ise baya içtendi.İnsanların ikiyüzlülüğünüde güzel anlatan en doğal türk filmlerinden bir tanesi.
MojoRising
MojoRising

1 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Çok övülen bu filmi yeni izleme şansı buldum. Beklentilerimin yüksek oluşundan belki de filmi çok başarılı bulamadım. Yönetmenin ilk filmi olduğu için film sınıfı geçiyor ama abartıldığı kadar iyi bir film mi orası tartışılır işte. Bizim ülkemizde -sadece bu film değil- bütün filmlerin genel sorunu galiba sinematografi. Hollywood'da bu işin o kadar başarılı altından kalkılıyor ki. Mesela orada Tarantino ilk filmini çekiyor (Rezervuar Köpekleri - 1992) kimse de yönetmenin ilk filmi olduğunun farkına bile varmıyor. Adamlar ses, kurgu, montaj, tempo, ışık hemen hemen hiçbir konuda sorun yaşamıyorlar ilk filmlerinde. Bizim filmlerimizin ise hemen hemen hepsinde mevcut bu sorunlar. Sadece ilk filmlerde bile değil yani. Bu filmde bunlardan muzdarip işte. Senaryo konusunda çok büyük zaafları olmasa da sinemanın sadece sanat değil zanaat kısmınında özenli olması gerekmekte. Ben kendime adıma ses, ışık gibi teknik konularda oldukça sorunlu buldum filmi. Bazen bir öğrencinin çektiği kısa filmlerde görülebilecek basit hatalar. Bunları rağmen filmin sürükleyiciliği ve Erkan Can'ın başarılı oyunculuğu nedeniyle film sınıfı geçmeyi başardı gözümde. Belki yönetmenin 4. veya 5. filmi falan olsaydı daha kaliteli bir film izlemiş olacaktık. Bu defolara rağmen film samimiyeti sebebiyle izlenilmeyi hak ediyor. Erkan Can ise filme sınıf atlatıyor adeta.
suadiyekartali
suadiyekartali

2 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Abartılmamak şartıyla izlenebilecek türden bir film ve şunuda söylemekte fayda var aile ile izlemeyin...
10/7.5
kadir503
kadir503

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
?Bir memleket gibidir gemi.?Serdar Akar'ın yönetmenliğini yaptığı ilk film. Küçük bir bütçeyle çekilmiş, harika bir bağımsız film. Ayrıca filmi izleyenlere, bu filmle eş zamanlı geçen ?Azize: Bir Laleli Hikayesi? filmini de izlemelerini tavsiye ederim.Film, hayatlarının neredeyse tümünün bir geminin içerisinde geçiren insanları anlatıyor. Hayatları deniz, uyuşturucu, küfür ve cinsellik üzerine kuran 4 adam... Olaylar bu 4 adamdan birinin yaşadığı bir gasp üzerine gelişir ve bir kadının da kaçırılması üzerine olaylar gitgide içerisinde çıkılamayacak bir hal alır. Bol küfür, uyuşturucu ve cinsellik üzerine kurulu bir film. İzlediğim en doğal, en gerçekçi filmden. İçimizden bir film ?Gemide?. Tam bir Türk filmi. Her Türk sinemaseverin izlemesi gerekenlerden. Cinsel sapkınlık filmde harika bir şekilde anlatılmış. Gerek İstanbul'a gerekse günümüz toplumunun çarpıklığına sayısız atıflarda bulunuyor Serdar Akar. Bu işi de film çok iyi bir şekilde yapıyor. Filmdeki oyunculuklar bir Türk filminde izlediğim en iyi oyunculuklardan. Özellikle Erkan Can'ın performansı harika. Keşke kendisini dizilerde gördüğümüz kadar sinemada da görseydik. Diğer oyuncular da oldukça başarılı. Kaliteli Türk film bulamadığımız şu günlerde, izlemeyenler kesinlikle bu filmi es geçmesin. Gerek senaryosu gerek kurgusu gerek de oyunculuklarıyla izlenilmesi gereken bir yapıt. Yalnız bayan izleyicilerin pek hoşlanmayacağı bir film. Hatta bayanlar hiç izlemesin.?N'oluyor Kamil, düzen bozuluyor.?
cemol
cemol

23 Haziran 2005 tarihinde eklendi
Bir çok filmimizden farklı olduğu kesin , klasik çizgimizin dışına çıkmış bir film.Erkan Can dışında oyunculuklar çok müthiş değil.Çok iyi bir film olmamakla beraber , mutlaka izlenmesi gereken bir film
cream-2
cream-2

25 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
Türk sinemasının geliştiğini göstermesi açısından güzel bir örnek fakat ne kadar kişi bu gelişmeden haberdar o tartışılır. Filmden sonra Mahallenin Muhtarları'nda salak bir lazı oynayan Erkan Can'ın aslında çok iyi bir oyuncu olduğuna karar veriyorsunuz. Onun sahneleri, onun küfürleri, onun esrar çekişi gerçekten çok keyifli. Filmin müziklerini de Uğur Yücel yapmış ve gerçekten güzel yerlerde hoş müzikler devreye girince filmin insanın üzerinde etkisi artıyor. Ayrıca bu filmin birinci dakikasından son dakikasına kadar yaşanan olaylar sadece ve sadece ülkemizde yaşanabilecek olaylar olduğunu düşünüyorum. Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle şeyler yaşanamaz. Kahvedeki porno festivalinde öksüren adam da filmde dikkat edilmesi gereken ufak bir ayrıntı, oraya cuk diye oturmuş. Son olarak Kaptan'ın filmin sonlarına doğru söylediği lafıyla olaya nokta koymak istiyorum. Kaptan tek bir cümleyle filmi açıklıyordu. ?Sizin vicdanınızı s.kiyim lan ben!? 7/10
seher-parsana
seher-parsana

15 Mart 2007 tarihinde eklendi
çok gazla argo var...pekte sürükleyici bir film değildi...kısacası genel anlamda beğenmedim ama erkan can harikalar yaratmış...bu film bana erkan can a birkez daha hayranlık kazandırdı okadar...seyredilmesede olur onun dışında...
memoli-2
memoli-2

16 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşlar aldığı puanı kesinlikle haketmiyor öncelikle..Filmde bol bol küfür etmişler ve alkol ile sigara tüketmişler..Erkan Can dahil bütün oyuncular hiç iyi değil..Bana göre filmin bazı diyaloglar dışında vasattı:(
sadecebatuhan
sadecebatuhan

7 Şubat 2007 tarihinde eklendi
replilkler harika oyunculuklar da harika ancak görüntü çok kötü kamera açılarıda bana göre çok uydurmaca olmuş. birde denizden kum çekme sahneleri niye bu kadar uzatılmış sorarım yönetmene bayıyor doğrusu.birde hikaye çok ağır işlenmiş..
ama bu kadar eleştiriden sonra filme 7/10 verdim çünkü beni hikayenin içine çekti ve 4-5 tane sigarayı üst üste içirdi..bu bile yeter türk sinaması açısından ileriye doğru atılmış bir adım..
not: filmi bayanların çokta beğeneceğini zannetmem..
Burak Y.
Burak Y.

20 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Mevzu senaryo da iyi verilmiş, Erkan Can da oynamış ama kurgu, ışık, ses hak getire.
kazimgenc34
kazimgenc34

12 Ekim 2006 tarihinde eklendi
erkan can inanılmaz bir oyunculuk sergilemiş.. film sürekli bir şeyler bekletiyor kendinden. cok ilginç bir turk filmi. diyaloglar falan insanın aklına kazınıyor. makinelerle kum cekme sahnelerinde ise cok sıkıldım
hakanserpin
hakanserpin

9 Eylül 2007 tarihinde eklendi
GEMİDE Türkiye gerçeğini yansıtan, karakterleriyle hafızalardan silinmeyecek bir film.