dinopis-2
7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
serdar akar'ın ilk filmi olmasına rağmen ne kadar usta bir yönetmen olacağını gözler önüne seriyor. yönetmenin mükemmel şekilde başardığı şey doğallık. bir gemi tayfası neler yapar, nelerden bahseder, barı basan 5 psikopat nasıl davranır karakterleri nasıldır bunları adeta harfi harfine öğretiyor bize serdar akar. erkan can'ın ''bu dunya iki seyden yikilicak..bi binadan, bi de zinadan..allah sonumuzu hayir etsin..mahser gunu butun binalari deniz geri isteyecek..batan butun memleketler gibi..deniz kumu eninde sonunda geri alicak..caresi yok bunun...' repliği süperdi. ayrıca senaryo, tayfaların entrikaları çok başararılıydı. barda filminde nejat işlerin 'Nerde kalmıştık' repliği de gemideyi hatırlatmıştır. hakkaten de bir memleket gibiymiş gemi.
filmin başından ilk kalktığımda beğenmediğim. sonra düşündükçe gözümdeki değeri artan belki de ilerde benim için efsane olabilecek bir film.onlar ne güzel repliklerdir.erkan can ve haldun boysalın oyunculukları ne oyunculuklardır."azize"yle birlikte birbirini tamamlayan iki film çekme fikri ne güzel bir fikirdir.çok da doğaldır.mutlaka izlenmeli...
bir erkeğin zayıf noktalarını harika ortaya çıkaran bir film gemide. bir gemide geçen dört erkeğin yalın varoluşçu ve etkileyici hikayesi gemide, insanın en derinde kalan tutkularını ruhunun en faşist köşelerini ve sezgilerini büyük bir ustalıkla minimal bir sinema dili ile ortaya çıkarmış serdar akar üstelik yakalıdığı halk dili ile yalınlığına güç katan film denizden kum çekme sahneleri ile adeta 17 ağustos deprenin sinyallerini verir gibiydi filmde serdar akarın kullandığı sinematik dil kısıtlı imkanlara rağmen etkileyici serdar akarın karakter çalışmaları ise o kadar derinlemesine ki film her izlendiğinde farklı bir köşeden bakılabilyiyor farklı biçimde algılanıp yorumlanabiliyor film erkeklerin yüksek egosunu gösteriyor ve bu konuda kadınlar karşısında ne kadar aciz kaldıklarını gösteriyor işler karıştığında ya birbirleriyle kavga ediyorlar yada kadına tecavüz ediyorlar .klastorofobi belkide serdar akarın elinde ki en büyük silah ve bu silahı mümkün olduğunca etkileyici kullanmış yönetmen aslında film de kaptanın hatırlamak istemedikleri bizimde hatırlamak istemediğimiz akar bu konuda başarılı eş kesmeler slow motion tekniği ve ustaca flashbacklar ile izleyicinin üzerine kaptan hatırladıkça etki kurmayı başarmış uzun lafın kısası gemide bence çirkin kanlı bir savaşı anlatan güzel bir klasik müzik eseri gibi anlattıkları rahatsız edici ve itici olabilir ama filmin ahenki sinematograifisi çok hoş türk sineması adına kesinlik çok önemli bir aşama kesinlikle ama kesinlikle izleyin
Bir çok filmimizden farklı olduğu kesin , klasik çizgimizin dışına çıkmış bir film.Erkan Can dışında oyunculuklar çok müthiş değil.Çok iyi bir film olmamakla beraber , mutlaka izlenmesi gereken bir film
filmi izlediğimde oyuncular sanki film çekiminden habersizmiş gibi geldi bana gerçek yaşam bi filmde anca bu kadar orjinal haliyle verilir bu filmin senaryosuna kafayı takanlarada hayret ediyorum
Bu filmin en çekici yanı Erkan Can’ın oyunculuğu bence.Çünkü gerçekten çok başarılı ve hayatımda izlediğim en iyi performanslardan biri.Umarım onu dahaçok filmde görürüz.Film eleştirinin yanında oyunculuklarıyla öne çıkmış bence.Gayet başarılı bir film.
Türk sinemasının geliştiğini göstermesi açısından güzel bir örnek fakat ne kadar kişi bu gelişmeden haberdar o tartışılır. Filmden sonra Mahallenin Muhtarları'nda salak bir lazı oynayan Erkan Can'ın aslında çok iyi bir oyuncu olduğuna karar veriyorsunuz. Onun sahneleri, onun küfürleri, onun esrar çekişi gerçekten çok keyifli. Filmin müziklerini de Uğur Yücel yapmış ve gerçekten güzel yerlerde hoş müzikler devreye girince filmin insanın üzerinde etkisi artıyor. Ayrıca bu filmin birinci dakikasından son dakikasına kadar yaşanan olaylar sadece ve sadece ülkemizde yaşanabilecek olaylar olduğunu düşünüyorum. Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle şeyler yaşanamaz. Kahvedeki porno festivalinde öksüren adam da filmde dikkat edilmesi gereken ufak bir ayrıntı, oraya cuk diye oturmuş. Son olarak Kaptan'ın filmin sonlarına doğru söylediği lafıyla olaya nokta koymak istiyorum. Kaptan tek bir cümleyle filmi açıklıyordu. ?Sizin vicdanınızı s.kiyim lan ben!? 7/10
Türk sinemasının son dönem başyapıtlarından..Sahip olduğu gerçekçiliği karakterlerinden alan -özellikle erkan can- izlenmesi insanda haz uyandıran iyi bir film.
Eğer bir film bitince aklınızda bir ton replik bırakabiliyorsa ve sırf o replikleri dinlemek iç.in bile olsa tekrar izleyesiniz geliyosa sağlam bir film demektir.Erkan Can müthiş oynamış..8/10
diyalogları serdar akar mı yoksa önder çakarmı yazıyor bılmıyorum ama ıstanbulun varoş semtlerınde yetiştikleri belli sokak tiplemelerini bu kadar iyi yansıtan bir film görmemiştim bu arada serdar akarıda tebrike ederım erkan can bu film de oynamasaydı onu hep mahallenın muhtarlaında kı tiplemesiyle hatırlayacaktık ama ellerıne saglık erkan canın oyunculugunun ne kadar guclu oldugunu ogrendık zaten yanılmıyorsam altın portakal odulu almıstı bu filmle kendısı... tavsiye edilirmi derseniz eski türk filmlerini sevenler için iç açıcı olmasa gerek
gemide türk sinema tarihinde belki de dönüm noktası . film doğallıgı ile sizi adeta sarıyor . hayran kalıyorsunuz .. Harik diyaloglar , muhteşem hikayeler akıcı bir kompozisyon gibi . Erkan can ı izlerken kendinizi robert de niro filmi izlerken buluyorsunuz bir aktör bu kadar mı enfes oynar diyorsunuz . Diyaloglar çok hosuma gitti . çok kısa bir süresi var daha uzun tutulabilirdi . ama gayet lezizdi ..
çok gazla argo var...pekte sürükleyici bir film değildi...kısacası genel anlamda beğenmedim ama erkan can harikalar yaratmış...bu film bana erkan can a birkez daha hayranlık kazandırdı okadar...seyredilmesede olur onun dışında...