Filmi nasıl gormek isterseniz oyle goruyorsunuz. Size hep cafcaflı aşkları işleyen,kötü kötü işleyip sonra iyilerin muzaffer oldugu mutlu sonla biten,hayatta kazanamayacak ama sinemada kazanarak medah-ı iftiharınız olacak karakterlerle dolu filmler dilerim. İzlediğim yıl 2004 idi.bayagı geç kaldım izlemek için ama felsefesine hayranlıgım da hala taze.
Gemide ve ardından Lalelide Bir Azize, bu iki film birbiriyle mükemmel kurgulanmış. Gemide filmi türk sinemasın başyapıtlarından. Erkan Can a sevgilerle...
Serdar Akar'dan sıradışı bir Türk filmi Gemide.Akar ve Önder Çakar'ın senaryosunu yazdığı,Mahallenin Muhtarları dizisiyle herkesin beğenisini kazanan usta oyuncu Erkan Can'ın muhteşem oyunculuğuyla hafızalara kazanan bir film.
fim gayet sıradan konu yok denecek kadar az.4 adam bir kızı kaçırıyorlar.Tecavüz ediyorlar sonrada nasıl kurtulacakalrını düşünüyorlar-ama sadece düşünüyorlar bir hareket yok- bukadar:)
Bu filmi izlemeden önce Laleli’de Bir Azize filmini izleyin ve üzerine bunu izleyin.O zaman bu filmi, anlatmak istediklerini ve değerini daha iyi anlayacaksınız.Çok alışık olmadığımız bir konu ve hayatı, doğal, yalın, saf ve orjinal hali ile izleyiciye sunuyor.Bu açıklıktan dolayı eleştiriler olabilir tabi, buna saygı duyarım...Bence çok çok başarılı bir film.Erkan Can yine mest etti beni bu filmde...9/10'Nabıcaz be Kamil, cinayete girdik'
izlediim en orijinal türk filmlerinden belki de en orijinali...kesinlikle izlenmeli.serdar akarın barda da olduğundan çok daha ii olduunu düşündüğüm,bardadan çok çok daha ii bir film.erkan canın performansı bir harika...
Bu film bu kadar yüksek puanı nasıl almış anlamak mümkün değil. Bence senaryo çok kıt. Film çok durağan geçiyor ve izleyicide heyecan yaratan en ufak bir sahne bile yok. Aklımda kalan tek şey Erkan Can'ın güzel oyunculuğu ve havada uçuşan küfürler. Büyük umutlarla izlediğim film çok kötü çıktı. 4/10
gemide bi evsanedir aslında ,hakkınıda vermek lazım filim gayet süper,hem komik hem iğrenç,bide lalelide bir azize tarafı var kısmın ikisini peş peşe izlemelisiniz.9