merttt88
25 Şubat 2007 tarihinde eklendi
'bu cigarı, acımam ,sana değil cigaraya acımam sokarım g...!!' muhtesem.. turk sinemasında kült statüsüne ulasmıs ender filmlerden erkan can herzamanki gibi 10 numara..ve tabikide serdar akar fazla soze gerek yok izleyin derim ben..
bu filmi normal bir film gibi izlemeyin. genel olarak inceleyin, hakkında düşünün. filmin amacını kavrarsınız. zaten ancak amacı kavrarsanız filmi beğenebilirsiniz. sağlam türk filmlerinden
takvayı izledikten sonra eve gelip 98 yapımı filmi tekrar izledim ve diyorum ki erkan can hiç bir filmde afişe bu kadar yakışmayacak. türk sinemasında gemide nin yeri hep başka kalacak..
filmi izlediğimde oyuncular sanki film çekiminden habersizmiş gibi geldi bana gerçek yaşam bi filmde anca bu kadar orjinal haliyle verilir bu filmin senaryosuna kafayı takanlarada hayret ediyorum
ya binadan, ya zinadan, o binalar yikilacak, bu kumla yapilan binalari deniz elbet geri alacak .. Bu replik filmden bir alıntıdır . 4 aralıkta 1998 tarihinde vizyona girmiş ve 16 agustos 1999 ilk kez tv ekranlarında gösterilmiştir. cok gariptir ayni gecede deprem olmuştur. Bu bir Tesadüfmüdür?
1998 yılında bu filmi izlediğim andaki heyecanımı ve gururumu hatırlıyorum,demekki bizim de böyle deneysel işler yapabilecek yönetmenlerimiz vardı.ama sonrası...serdar akarın yaptığı bir sürü saçmalıktan sonra gemide benim gözümde bir efsane,serdar akar da bir hayalkırıklığı olarak kaldı.
Çok samimi bir anlatımı var. Fillikten çıkıp gerçek gibi izletiyor kendini. Bu arada karanlık istanbulun yaşam tarzı filmde çok iyi yansıtılmış. Nadir bulunabilecek bir Türk filmi olmuş...