Esaretin Bedeli
4,8

1983gs
1983gs

27 Eylül 2009 tarihinde eklendi
film gerçekten hakettiği yerde diye düşünüyorum kesinlikle arşivlik bir başyapıt...
semahos
semahos

5 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Korktukça tutsak, umut ettikçe özgürsünüzbu film için daha uygun bir cümle düşünemiyorum...şu kadarını söyleyebilirim ki bu film asla unutulmıyıcak ve hayata bakış açınızı değiştirebilecek bir film ve izlemeyenlerin çok çok fazla şey kaçırdığı söyleyebilirim.ben izledikten sonra hayatı çok daha fazla tanıdığımı hissetmiştim...
kral1474
kral1474

20 Eylül 2007 tarihinde eklendi
üsper bişey.filmin son 20 dakkası en cavcaflı bölümleri..ben şahsen accaip beendim bu filmi.
seymaerisen
seymaerisen

26 Ekim 2008 tarihinde eklendi
ben filimi izleme fırsatını yeni yakaladım ve bekeldiğmin altında bir performans daha iyi olabilirdi ve abartmaya değer bir yanı yok filme kötü demiyorum güzel bir film ancak ben bu kadar abartılacak bir yanının olduğunu sanmıyorum filmde birçok mantık hatası var

1-dikkat edrseniz andy hapishane müdürnün ayakkabılarını kaçmadan önce çalıyordu ancak kaçarken ayağında eski ayakkabıları verdı

2-tam 500 metre lağam borusunda sürüklenip en sonunda çıkınca tertemiz bi şekilde oldukça ilginç ti

ve de o kadar yeri kazdı toprakları pantolunun içinden nasıl indirdi burasıda saçma geldi ve hadi bir şekilde indirdi diyelim o koca aatık borusunu tam 3 vuruşta bir insan geçecek kadar büyük bir şekilde delmeyi başardı b

bence o kadar abartmayalım arkadaşlar..
loverjeanman
loverjeanman

21 Aralık 2010 tarihinde eklendi
tüm zamanların en iyi hapishane filmi..
goodheart79
goodheart79

1 Eylül 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle mükemmel hatta mükemmelinde ötesinde bu filmi tarif etmek çok zor 10 numara.................
fireballmithat
fireballmithat

23 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
bu film dünyanın en iyi filmi imbd den 9.1 almış top 250 de en iyi film bu kadarı yeterli bence
arif315
arif315

16 Mart 2009 tarihinde eklendi
denebilecek herşey denmiş mükemmel ötesi 10/9.9
kriker1905
kriker1905

2 Şubat 2009 tarihinde eklendi
güzel film ama acayüp abartıyo bazıları.

Bence şu ana kadar yapılmış en iyi film
Fight Club dır. Kim ne derse desin.

Bu film ise en azından 10/8.5 i hakediyor ama 9 uzdan fazlası bu filme çok bence.

saygılar...
zaferbuyukgol
zaferbuyukgol

30 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
bu film hakkında yazılan hersey zaten yazılmıstır film demek te yanlıs aslında hayat ın kendısı demek daha dogru olur belkı de umut ıyı bırseydır belkı de en ıyı seydır ıyı bırsey de asla olmez ve morgan freeman ın poster yırtılıp da tunelın dısına baktıgında kı o garıp yuz ıfadesını kımse unutmamıstır sanırım kac kez ızledım sayısını ben de bılmıyorum artık
missbond-2
missbond-2

19 Mart 2008 tarihinde eklendi
ya harikaydı muhteşemdi manyaktı dehşetti vahşetti falan demeye gerek yok...

bu bahsi geçen film tüm zamanların en iyi 250 filmi arasında 3 yıldır 2. likte oturan bir film bu kadarı yeter sanırım:)))
kecicorabi
kecicorabi

1 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
surukleyip goturyor insani baska birsey bu film
tfriday
tfriday

21 Ekim 2008 tarihinde eklendi
tum zamanların en iyi filmi.
10 / 10 !
ahmetkasap1991
ahmetkasap1991

21 Haziran 2009 tarihinde eklendi
kesinlikle 10/10 hakeden bi baş yapıt özellikle şartlı tahliyeyle hapishaneden çıktıktan sonraki yaşantıları çok duygusal bi şekilde anlatılmış dünyanın ne kdr hızlı degiştigine çok iyi deyinmiş her seferinde o kısımlar geldiginde duygulanırım kesinlikle izlemenizi öneririm bu arada ımbd hala 1 numara : )
darkilance
darkilance