Film hakkında hiçbir olumsuz sözüm yok belki on kere izledim benim zirvemdedir yeri. Lakin anlamiyorum neden ikinci kez ve cok acemice bir dublaj yapıldı. Morgan freemanin sesi bile Türkçedeki sesi değil. Ve bunu yapan nasil becermisse öyle bir yaymış ki orjinal dublajli olanı hicbir film izleme sitesinde bulamiyorum. Hangi akıl biseyi berbat etmek icin bu kadar emek harcar ki. Lütfen bu yaziyi okuyan ve gucu yetebilen varsa orjinal dublajli olanı yatsın bu rezalete bi dur desin.bu filmin dublaji da basyapittir çünkü (Dakika 14:40 “bitini temizleyin” demeliydi. Artık “ilaçlayın” diyor. 18:00de “taze balık”diye bağırırlardı adama ama burda “ağla” diye bağırıyorlar. Kaç yıllık morgan freemanı bile başkası seslendirmiş)
İzledikten sonra öğrendim ki çok eski bir film olmasına rağmen imdb'de hala 1. sıradaymış. Sanırım bu senaryonun, oyuncuların ve yönetmenin harikalığından kaynaklanıyor. Sonunu tahmin etmiştim, yine de çok güzel ve şaşırtıcı bence. Ayrıca zaman çok hızlı akıyor filmde ve başrolün 30 yıl hapiste kaldığını, hapis hayatının insanlara ne yaptığını, nasıl "kurumsallaştırdığını" izliyoruz. Hem aksiyon ve zeka dolu hem de mahkumların psikoljilerini veren bir film. İzlerken asla sıkılmazsınız ve pişman olmazsınız.spoiler: prison breake çok benzettim
instagramda filmdizikitapfalann sayfamı takip ederseniz sevinirim. onlarca film yorumu ve repliği paylaşıyorum.
böyle bir filme eleştiri değil, ancak takdir yazılır.Tüm zamanların en önemli, son 30 yılın ilk sıradaki sevilmiş filmlerinden.Son sahne şok edici. müthiş bir zeka ve plan..vakit kaybetmeyin, hemen izleyin..
Hayatimda izledigim en güzel film olabilir! Film uzun sürüyor, basta cok aksyon yoktu, filmin ortasi ve sonu mükemmel. Sürükleyici. Güzel bir senaryo, basarili oyuncu kadrosu. Siddetle tavsiye ediyorum !
Bunun kadar ilham verici bir film bulmak çok zor. Andy Dufresne üzerinden azim, dürüstlük ve fedakarlık değerleri çok güzel işlenmiş. Tüm zamanların en sevilen filmi olması tesadüf değil...
Merhaba, sinema ve dizilere dair eleştri,haber ve yorumların yapılacagı kaliteli ve seviyeli 4 yıllık 140 kişilik whatsapp grubumuz vardır. katılmak isteyenler 0543 419 88 50 nolu numaradan bana ulaşabilirler. Kurallar: kufur , cinsel içerikli paylaşım, saygısızlık yasak. 20 yaşından büyük kişiler kabul edilmektedir. din siyaset ve futbol konularında konuşmak ve paylaşım yasaktır.
zaten sinema tarihinin uzun yıllar en çok beğenilen filmi olmuştur... bazı filmler döneminde izlenildiği zaman etkili oluyor daha sonra o etkiyi yapmıyor bu film inanılmaz etkili ne zaman denk gelse izlenir başyapıt emeği geçenlere saygılar
Kesinlikle çok güzel bir uyarlama olmuş. İlk başlarda sıkıcı geldi bana açıkçası, hızlı şeyler bekledim fakat "Hızlı yaşa veya hızlı öl" :D filmde dostluğa, müziğe, umut'a yapılan vurgular çok güzel ve akılda kalıcı. Kesinlikle izlemekte geciktiğimi düşündüğüm bir filmi daha geride bıraktım. Hâlen izlemeyen varsa izlemelidir.
Dikkatinizi bir noktaya çekmek ıstiyorum. Filmi beğenip yorum yapanların bir çoğu "izlediğim en iyi film" demiş, "izlediğim en iyi filmlerden biri" degil. Benim düşüncemde bu yönde tabiki izlediğim en iyi film. Her 5-6 senede bir izlenmesi gereken bir film diye düşünüyorum.