Esaretin Bedeli
    4,8
    Esaretin Bedeli hakkında görüşlerin ?

Kaan Akal
    Kaan Akal

22 Ekim 2021 tarihinde eklendi
    8 yıldır yazan olmamış film unutulmaya başlamış herhalde izleyenlerin asla unutamayacağı efsane filmlerden biri
    oscar
    oscar

20 Şubat 2022 tarihinde eklendi
    Film çok güzeldi. İşleyişini çok beğendim. Oyunculuklar da çok iyiydi, özellikle de Morgan Freeman. Her filmde olduğu gibi bu filmde de mükemmel oynamış. Filmin sonu gerçekten çok iyiydi. Sinema tarihinin ilk şaşırtmacalarından. Andy'nin hepisten çıkma sahneleri gerçekten çok iyiydi. Film gerçekten umut doluydu. Beyaz Perde'nin bir haberinde dünya umut gününde izlenebilecek filmler listesinin üst sıralarında görmüştüm bu filmi. Gerçekten de yerini hak ediyor. Arkadaşlar bu film imdb kurulduğundan beri listelerde birinci. Yani dünyanın en iyi filmi olarak kabul ediliyor. Bence dünyanın en iyi filmi değil. Ama kesinlikle ilk beşe girmesi gereken bir film, üçüncü ya da dördüncü. Filmde kuşkusuz en üzüldüğüm şey Brooks'un hapisten çıktığı ve intihar ettiği sahneydi. Onu çok benimsemiştim ve hala üzülüyorum. Film kesinlikle herkese hitap eden bir film. Bazı klasik filmlerde çok kaliteli olduğunu bilsem de temposundan dolayı sıkılabiliyorum, örneğin Fil Adam. Esareetin Bedeli çok yüksek tempolu olmasa da izlerken sizi sıkmıyor. Herkese tavsiye ederim.
    Fatih Meral
    Fatih Meral

26 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    Tarihin gelmiş geçmiş en iyi kült filmlerinden birisi olması boşuna değil, bazılarına göreyse dünyanın çekilmiş en iyi filmi.Benim için kusursuza yakın sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Filmin teması ''umut'' ve ''özgürlük'' olup tarihi bir ıslahevi olan bir hapishanede geçmesi filmi hiç de sıkıcı yapmıyor. 2 saat 20 dakikalık film bir yerden sonra su gibi akıp gidiyor. Bu film o tarihlerde vizyonda fazla kalmamış deyim yerindeyse keşfedilememiş bir film, kült olması da buradan geliyor ; zaman içinde keşfediliyor ve büyüdükçe büyüyor izleyicilerinin gözünde. Bence büyümeye de devam edecektir. Her sinemaseverin mutlaka izlemesi gereken filmlerden bir tanesi. Şu yönüyle de aslında gerçeğe yakınlık ve izleyiciyle bağ kuruyor. Umut ve özgürlük filmde kolay kazanılmıyor. 19 yıl Andy hapishanede yatıyor, kızkardeşlerin tecavüzüne uğradığına atıfta bulunuyor, tek kişilik karanlık hücre cezaları çekiyor ama ''Umut her şeydir'' sloganın her şeyi en sonunda yıkıp geçmesi filmi büyütüyor. Red karakteri olarak, yardımcı oyuncu olarak, filmin anlatıcı yani aktaran şahsı olarak Morgan Freeman damgasını vuruyor filme. Öyle filmde reaksiyon alarak falan değil, aslında durağan şekilde ama ses tonu, tavırları, orada yıllarca kalmış her şeyi bilen hissi yansıtması bunlar çok önemli şeyler. Stephan Hawking kitabı uyarlaması, yazara da bir kocaman reveransla şeklinde selam yollamak gerekir. Her kitabı maşallah filmlerle ölümsüzleşiyor ama harika kitaplar ve hak ediyor. Bir de yaklaşım tarzıyla hak ediyor; çünkü kitabın sinemaya çekilerek kitlelere ulaşması için asla yönetmen ve yapımcılardan para almamış .Böyle insanlar olmasa cidden sinema kısırlık çeker. Kitaptan yapılan değişimler var. Dini alegoriler oldukça var. Müdür Norton'un, Andy kaçtığı zaman İncil'i açtığı zaman, Hz. Musa ve kabilesinin, Firavundan kaçısını anlattığı bölüm açılması, hapishane tamiratında Hz. İsa' nın son akşam yemeğine gönderme açıkça bir benzetme yapıldığı gösteriyor. Andy karakterinin canlandıran Tim Robbins gerçekten karaktere hayat vermiş. Bir bankacı, kendi halinde ama doğrularına inanmış bir karakteri çok güzel çizmiş. Müdür Norton'da filmin kötü karakterinin canlandıran ama bu kötü karakterin herkesin gözünde nefret duymasını sağlayacak kadar güzel canlandırmış. Çünkü riyakarlığı ,ikiyüzlülüğü ,menfaatçiliği, kötü duyguları hepsini vücudunda toplamış. Başarılı oyunculuklar, mükemmel ötesi film. Alkışlamak düşecek bir yapım. Çekenlerin emeğine sağlık...
    hasan ceyhun samur
    hasan ceyhun samur

15 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    Benim gozumde klasik bir bas yapit. Morgan Freeman"in en guzel filmlerinde basta gelir. Senaryosu oyunculugu cok ust duzeyde.
    Metonya
    Metonya

13 Haziran 2021 tarihinde eklendi
    bu film kesinlikle 1.liği hakediyor eğer izlemediyseniz iyi ortam hazırlamadan izlemeyin ziyan etmiş olursunuz.
    sinema
    1 ziyaretçi
    7 Haziran 2021 tarihinde eklendi
    Kendisi müq bir film olsa da şu güne dek yapılmış en iyi filmdir demek bana göre pek mümkün değil...
    caner demir
    caner demir

25 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
    Oturdum klavye başına.film için ne yazsam, bu şaheser filmi nasıl anlatsam diye düşünüyordum..Aklıma bilindik reklam mottosu düştü; "Biz Daha iyisini Yapana Kadar, En İyisi Bu !".Ve daha iyisi yapılamadı, kolay kolay da yapılacak gibi görünmüyor..Bir filmden çok daha fazlası..10/100
    iamokan
    iamokan

14 Nisan 2021 tarihinde eklendi
    Kusursuz. Sanat eseri. Bende çok mazisi olan harika bir film. İzlemeyenler, en zirveyi şu an izleyebilirsiniz.
    banu gani
    banu gani

7 Mart 2021 tarihinde eklendi
    Kusursuz kurgu harika bir filmdi kesinlikle 2.kez izlerim senaryosu oyunculuklar herşeyiyle çok karakterli bir film
    Elif Tanrısever
    Elif Tanrısever

28 Şubat 2021 tarihinde eklendi
    İzlediğim en iyi filmlerden ve başarısını hak ediyor. Başka filmlerle karşılaştırılmayacak kadar her yönü ile iyi.
    unutursam fısılda
    unutursam fısılda

22 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    4 kere izledim. her seferinde çok etkiendim. Süper bir film. oyunculuklar kurgu atmosfer süper. aldığı puanı hakediyor
    Ahmet Büke
    Ahmet Büke

22 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    on numara beş yıldız film... oyunculuklar muhteşem ötesi.. kadro harika. senaryo muhteşem.. kurgu on numara.. gelmiş geçmiş en iyi film bence
    Ahmet Kaan Solmaz
    Ahmet Kaan Solmaz

15 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
    Gerçekten umut hakkında çekilmiş en güzel filmlerin başında gelir Esaretin Bedeli. Andy Dufresne'nin umudunu ve vakur duruşu bile yeter aslında. Hızlı yaşamak veya Hızlı ölmek deyimi ise; gerçekten dünya hayatını özetliyor diyebilirim. Son olarak bu muhteşem başyapıt filmdeki en güzel sözlerden birisini bırakarak ayrılıyorum..
    ''Unutma Red UMUT iyi bir şeydir belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez''
    AZERBAİJAN LAND OF FİRE
    AZERBAİJAN LAND OF FİRE

1 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
    Film kesinlikle çok iyi İZLEMEYEN ÇOK ŞEY KAYB EDER ben çok beğendim ve izlediğim için kendimi şanslı hissediyorum.Bence IMDB puanını hak ediyor.
    Oyumculuklar harika Tim Robbins,Morgan Freeman harika.
    emre
    emre

27 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
    Filmi konuşmaya gerek yok muhteşem bir yapım karakter işlenişi , karakter ile empati yapmamızı sağlamaları , konusu ile izlemeye değer bir film. 9.7/10