En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Tolgakocak
192 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
10 Ekim 2023 tarihinde eklendi
bu filmde cok güldüm ya özellikle rona hermione sürekli kıskandı onu diğer kızlarla olduğunda :D spoiler: melez prensin snape olduğu ortaya cıktı dumbledore snape tarafından öldürüldü bu bölümde voldemortu göremedik :D 10/8 en sevdiğim sahne ron aşk büyüsünden az kalsın ölüyordu harry son anda müdahale ederek kurtarıyor
Ya abi tüm seriyi 50 defa bitirmiş biri olarak konuşuyorum. Tesadüfen denk geldi bi yorumlara bakayım millet ne demiş diye, birsürü insan serinin en saçma en gereksiz bölümü zaman kaybı vs vs o kadar çok yazmışlar ki okurken gözlerim kanadı ! Tamam yavaştı sakindi diğer seriler gibi değil karanlık bir havası vardı ama aslında bu bölüm tüm harry potter serisini birbine bağlayan bazı şeyleri oturtan ve ölüm yadigarlarına sizi hazırlayan bir bölümdü. Bunu nasıl göremiyorlar anlamıyorum ki Bi kere filmde dumbledore öldü ya öldüren de snape bu her seride gördüğünüz bişeymiydi ki ona rağmen çok boştu diyorlar filme 😂
Bu bölümde Snape ve Harry ile ilgili daha can alıcı bilgilere sahip oluyorsunuz. Yalnız Ölüm Yadigarlarının son bölümünü izlemeden asla bu bölümde ki karakterleri iyileştirmeyin ve ya kötüleştirmeyin. Bildiğiniz şeyler bilmediğiniz durumlara dönüşebilir. Ek olarak j.Rowling bir röportajında Ron'u bir dönem öldürmek istediğini belirtmişti. Hermony'nin canını istemeden olsa da yaktığın için bu bölüm ölse diye düşünmedim değil. Tom Riddle'ın sır perdesi daha da açılıyor. Hortkuluklar.Ruhunu 7 parçaya bölmesi hikayeyi daha da sürüklüyor.
Harry Potter serisinin 6. kitabından uyarlama olan yapım; bu sefer Melez Prens odaklı. Serinin başlarında ki çocuk kahramanlarımız bu sefer gençliğe adım atmaktadırlar ve aşk denilen kavram hayatlarında karmaşık duygular yaratmakta. Ron karakteri daha bir şapşal, Hermione daha bir güzel ve Harry daha bir karizmatik olmuş. Film finali ile hayal kırıklığı yaratmış anlaşılan. Pek kimse finalinden hoşnut olmamış. Bence filmin en doygun karakteri Slughorn. Jim Broadbent çok sevimli ve mimiklerini ustaca konuşturuyor. Orta karar bir Harry Potter filmi.
Daha önce izlediğiniz bütün Harry Potter filmlerini unutun ve bu filme odaklanın. Kitabı ilk çıktığı zamanlarda milyonlar sattı. Harika bir uyarlama. Bu uzunlukta ki bir kitabı bir kaç saate sığdırmak zor bir iş kendim kitabın birebir görselini arayacak birisi değilimdir ama sezarın hakkı sezara. Kalemin görselliğe büründüğü müthiş ötesi gerilim ve macera arayanlara göre fantastik bir film. Her izlediğinizde farklı duygular barındıracak olan filmde savaş kapıdadır. Rowling'in elinden çıkan müthiş ötesi kelimeler ve cümleler. Hepsi birer hazine.
Harry Potter serisi aslında sevdiğim bir seri olsa da bu filmle gözümden bir parça düştü. Çok ağır bir tempoya sahip, aksiyonu çok az ve gereksiz aşk olayları katıp insanı sıkan bir film. Harry Potter hayranlarının bile pek hoşlanmadığını düşünüyorum.
Bugün televizyonda rastlayınca,yine ilk izlediğim zamanı hatırladım Melez Prens'i.Ve yine sinir olmadan duramadım,bir eleştiri yazayım istedim.İzleyecek olanlar bilsin nasıl felaket bir filmle karşı karşıya olduklarını.Nerden başlasam bilmiyorum ki.David Yates abimiz kitabı okumamış,şöyle bir göz atmış galiba.Kitapta olmayan,tamamen uydurulmuş sahneler var filmdespoiler: Mesela Kovuk'un yanması Sanki kitap yetersizmiş gibi.Voldemort'un geçmişiyle ilgili yeni şeyler öğrenmemiz gereken filmde,ergen sorunları ve aşkları ile ilgili Twilightvari bir film izliyoruz.Karakterler çarpıtılmış.Mesela Ginny.spoiler: Allahım nedir o kurabiye yedirmeler,ayakkabı bağlamalar falan,ben saçımı başımı yoldum. Baskın,komik,yetenekli biri olması gereken Ginny ev kızına dönüşmüş. spoiler: Dumbledore'un cenaze töreninden hiç bahsedilmedi,adam düştüğü yere gömüldü herhalde. -Örümceğin bile cenazesi yapılırken.- İnsanlar asasız büyü yapabiliyor,Dumbledore hiç kimse Hogwarts'dan Cisimlenemezken 'ayrıcalıklı' biri olarak Cisimlenebiliyor.Finaldeki savaş sahneleri hiç yok.
Daha sayfalar dolusu eleştiri yazabilirim ama bu kadarı yeterli sanırım. duygularıma tercüman olması için Harry Potter serisiyle büyümüş biri olarak diyebilirim ki serinin hiçbir filmi kitapları kadar iyi değil.Umarım ilerde bir yönetmen el atar da kitaba sadık,ciddi bir uyarlama yapar. Melez Prens bence serinin en iyi kitabıdır,ama filmi en berbat olanıdır.
bir Harry Potter hayranı ne olursa olsun mutlaka beğenicektir. Kitabını okuyan arkadaşlar filmlerini rahat bıraksınlar =)bende kitaplarını okudum ama bu derece eleştirmiyorum .bana göre sadece son sahneler biraz daha hareketli olabilirdi. türkçe dublajında ginny weasleynin sesi hariç :D
hepiniz Snapein ilk filmde kötü olduğunu sanmıştık ama değilmiş diye düşünürken seneler sonra bir hayin olarak karşımıza çıktı. ve profosörü öldürerek bize bir şok yaşattı.bu filmde görüyoruzki arkız büyülerle olan savaş gerçek hayata taşındı. 10/9
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.