Harry Potter ve Melez Prens
3,8

revix-2
revix-2

19 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Bu serinin ilk filmi dışındakiler kaldır at film film degil dizi olmuş.Hiçte güzel degil kitap satsın diye yapılan film işte.10/1
mozcelik1984
mozcelik1984

24 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Neden burda yazmiyor bilinmez ancak Melez Prens'in yonetmeni Zumruduanka Yoldasliginin yonetmeni David Yates olarak kesinlesmisti zaten. Kadroya yonelik bildigimiz Harry, Hermoine, Ron ve Malfoy disinda resmi bir aciklamada yok :)
hylel-ween
hylel-ween

21 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
****SPOiler İÇErir! okumak ya da okumamak size kalmış :)****

izleyeceğim şeyin bir harry potter filmi olduğunu sanıyordum, büyücüler dünyasında geçen bir gençlik romantik-komedisi değil.
çok büyük beklentilerle gittim, tamam ama fragmanından göründüğü kadarıyla şimdiye kadar çekilmiş en iyi harry potter filmi olabilirmiş gibi görünüyordu. her zaman yaptıkları gibi fragmana en güzel yerlerini koyacaklarını tahmin etmeliydim.
Kesinlikle kitabı iplememiş bir seri filmi çıktı karşımıza. Filmde Dumbledoreun verdiği bilgi kadarıyla Harry bir hortkuluk bile bulabilirse, helal olsun demek gerekiyor hakikaten.(Dumbledoreun çeşitli kişilerden toplamış olduğu anıların sadece ikisi yerine hortkuluklarla alakalı olanları göstermeleri hem ne olup bittiğini anlayamayan seyirci açısından, hem de hikayenin devamlılığı açısından çok daha uygun olurdu) Bu da elbette senaristlerin ve asıl öykü yerine birkaç yeniyetmenin aşk hayatını anlatmayı daha ilginç bulan yönetmenin acizliğinden kaynaklanıyor. Zaten 5. filmde de beklentilerimin çok çok altında bir iş çıkaran David Yates, bu filmi de rezil etmeyi başarmış.
Kitapları okuduysanız eğer, filme gittiğinizde o kadar sinir bozucu bir durumla karşılaşıyorsunuz ki, bazı yerlerde yok artık! demek zorunda kalıyrosunuz. Özellikle Ginny karakterini doğru düzgün analiz etmeden yazıldığı bariz diyaloglar çıkıyor karşımıza.
Eh, bunları sineye çekmek zorunda kalıyoruz, çünkü romantizmi öne çıkarırken bile kitaba bağlı kalamayan hikaye sinirlerimizi altüst etmeye devam ediyor. Harry Ginnye ne ara aşık oluyor,ne ara en iyi arkadaşının, aşık olduğu kızın abisi olmasından dolayı kendiyle çelişiyor, anlamıyoruz. Ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim, ancak bu kadar yavan bir sahne çekilebilirdi Harrynin aylarca hayalini kurduğu öpücük için. Burda kitaba bağlı kalınmamış olmasından dolayı senaristleri birkez daha kızgınlıkla anıyoruz.Bundan sonraki filmlerde de onların çalışmamasını içtenlikle dileyebiliryoruz sadece... Dobby ve Kreacherdan bahsetmiyorum bile, onlar zaten çoktan unutulup gittiler.
Keşke David Yates filmi gereksiz yere uzatan bölümleri çıkarıp asıl önemli yerleri filme dahil etseymiş diye yakınıyoruz.
Tüm bu eksiklikleri bir kenara bırakırsak, aslında hayli eğlenceli ve sıkmayan bir film Harry Potter ve Melez Prens. Görsel efekleri göz dolduruyor ve oyuncuların performansı alkışı hakediyor. Gençlerden özellikle Tom Felton, Emma Watson ve Rupert Grint çok iyi iş çıkarmışlar.Bu kadar karanlık ve aslında yer yer şiddet içeren bir hikayeye neden yaş sınırı konulmamış, şaşırtıcı. En azından göstermelk bir 7 yaş sınırlaması bile konulabilirdi ki, 2. bölümün ortalarında çıkan pek çok anne ve çocuk da bunun kanıtıydı.
Uzuuun lafın kısası 2 buçuk saatinizi harcayabileceğiniz, ama kitap fanı iseniz sinirlerinize hakim olmanız gereken bir film HP 6. IMAx izlemenin kesinlikle gereksiz olacağını da vurgulamak isterm, aslında snemada bile izlemeseniz olur. DVD si çıktığında birkaç saatinizi ayırıp koltuğunuza rahat bi şekilde kurulur, ve öyle izlersiniz.-Son olarak söylemek istiyorum, çeviri ekibi bir dahaki sefere daha dikkatli olursa çok iyi olur ne de olsa Voldemortun müritlerine Ruh Emici değil Ölüm Yiyen deniyor!
Oksal y.
Oksal y.

6 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
bir Harry Potter hayranı ne olursa olsun mutlaka beğenicektir. Kitabını okuyan arkadaşlar filmlerini rahat bıraksınlar =)bende kitaplarını okudum ama bu derece eleştirmiyorum .bana göre sadece son sahneler biraz daha hareketli olabilirdi. türkçe dublajında ginny weasleynin sesi hariç :D
xvolki
xvolki

11 Mart 2008 tarihinde eklendi
arkadaşlar melez prensin gösterim tarihi1 eylüle alınmış...ne güzel değil mi...
redcrow-cs
redcrow-cs

16 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Merakla beklediğim filmlerden biri 2. fragmanı yayınlandı demekki film çekimleri sürüyor harryde bir sorun yok gibi umarım kısa zamanda film gösterime girerde izleriz
eraysinema
eraysinema

29 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
bu nee ya ne aksiyon var ne bi macera
sırf ronun aşk meşk olayları ara sıra

harry potterın 2.5 saat romantik zamn tuttum

filmde sadece 2.5 dakika aksiyon vardı

bu harry potter yaa lütfen git david yates
cigdem-alptuzun
cigdem-alptuzun

19 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
kitabı bire bir çevirmek hele ki böyle bir filmde mümkün değil.yeterince aksiyon (köprü sahnesi özellikle) komedi,aşk ve dram vardı.filmin sonunda kopukluk varmış gibi görünsede sonrası olduğunu bildiğimiz için o bile normal geldi bana.keyifli bir filmdi izleyin. 8/10
vforvendeta
vforvendeta

3 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Kitapla filmi karşılaştırma saçmalığına hala bazılarının devam etmesi çok şaşırtıcı hala kitapla filimlerin birebir aynı olamayacağını anlayamıyorlarmı.

Filim tek konuya bağlanması voldemort baydı artık ve fazla zeki tuzaklar olmaması devamlı aynı mekanda kısır konuların işlenmesi böyle geniş hayal kurulabilecek bir meselede kısır kalmış kitap yada senaryo arada derslerdeki yeni yaraktıklar çeşni oluyor o kadar onun haricinde hiç merak ettirmiyor senaryo...
muratkurt321
muratkurt321

18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
harry potter değil arkadaşlar bu film kavak yelleri film tamamen kahramanların ikili ilişkileri üzerine kurulmuş aksiyon yok çok kötüydü. bu filmin yerine sihir ve sihirsizlik filmini bir kez daha izleyin bence.
tornadoo87
tornadoo87

12 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
açık söyliyim harry potterı sevmiyorum.çünkü bana göre cadılar okulu ve yüzüklerin efendisi serilerinden aşırı derecede Araklama var.ama bir sinemasever olarak filmlerini beğeniyorum,özellikle son filmi çok beğenmiştim,başarılıydı görsel ve teknik açıdan.kitabı aktarma konusundaki başarısına bişey diyemem,çünkü ilk kitaptan sonrasını okumadım ilk cümledeki düşüncemden dolayı.umarım bu film de zümrüdüanka yoldaşlığı gibi karanlık ve biraz daha karakterlerin psikolojilerine eğilir.özellikle harrynin voldemorta yaklaşmasından dolayı yaşadığı psikolojik değişim..."tıpkı frodonun yüzüğün etkisine kapılması gibi...":)
sinema
1 ziyaretçi
17 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Sunu söylemek gerekirse ilk ciktigi günden beri her filmini izliyip takip eden biri olarak Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldasligindan sonra Melez Prensi cok komedi ve heyecansiz buldum..Karisik bir konu bütünlügü olmasida cabasi..o güzelim 5.filmden sonra hayal kirikligi oldu..Ama yinede iyimser olarak bizi 7.filmde büyüleyerek bitiriceklerini umuyorum...
shiny-depp
shiny-depp

20 Aralık 2009 tarihinde eklendi
david yates bence harry potter filmlerini en güzel yöneten kişi yani ben sadece bir kitap hayranı olarak ve filmlerini hiç sevmeme rağmen son iki filmi severek izliyorum tamam aynısını yapmıyor ama başarılı olduğunu da vurgulamak lazım bence
ybsucsuz
ybsucsuz

30 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
kotu bir film degil fakat beklentilerin altında
sufi-2
sufi-2

26 Kasım 2009 tarihinde eklendi
açıkcası şunu söyleyebilirim serinin en sıkıcı ve kötü filmi hayal kırıklığına uğradım, umarım son filimde bunların hepsini telafi ederler(bunlar kendi düşüncelerim)bilmiyorum sizler ne düşünürüsünüz...