kitaplarını açmadım bile ama bütün filmlerini izledim.yani sadece sinema üzerine yorum yapacağım.bir kere bence altı filmlik serinin en güzeli,en çarpıcısı,en kalitelisi ve olgunu kesinlikle usta yönetmen alfonso cuaronun prisoner of azkabanıydı.david yates ise seriye hiç yakışmayan ve vasat filmler yapıyor diye düşünüyorum.hatta david yates yönetiminde genç oyuncuların da çok yapmacık ve kimi zaman sinir bozucu olduğunu fark ettim.ilk filmden beri karakterlerle birlikte gittikçe olgunlaşması,gittikçe oturaklı ve kaliteli hale gelmesi gereken harry potter serisi,azkabandan sonra bu açılardan düşen bir grafiğe dönüştü.half blood princete de kimi çok gereksiz,çocukça,yapmacıkça diyaloglar ve sahneler var.efektler falan tabii ki iyi olacak artık bu devirde,böyle yüksek bütçeli bir yapımda.örneğin aşk ilişkilerinden bahsediliyor ama bu kadar büyük bir yapımda,son on yılın çocuklarına ve gençlerine etki etmiş bir yapımda bu kadar da pembe dizi,hatta çocuk dizisi (sihirli annem) tadında aşklar yaşanmaz,arada bazı eğlenceli esprileri dışarıda tutuyorum tabii ki.sadece bu da değil,her sahne anında oldu bittiye geliyor ve bir bütünlük sağlanamadan başka bir duruma geçiliyor.kısacası öncekiler hatrına,hatta sadece azkaban hatrına da diyebilirim,gittiğim bu filmi yeterli görmedim.serinin ve kitapların takipçileri tabii ki izleyecektir.son olarak;harry potter ile birlikte yaşı ilerleyen ve beklentisi artan kitleye hitap etmiyor pek,sanki hala on yaşındakilere izletmeye çalışıyorlar.