AstalaVista
22 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
kızılderililer, kendi iç savaşları, 2. dünya savaşı,soğuk savaş~Rusya~ Kore, vietnam, Körfez savaşı, Afganistan ve Irak savaşı.. abd hollywood için savaşıyor !
Alan Ball'dan bir Amerikan banliyö hikayesi daha.On üç yaşında,tutucu ve baskıcı babasıyla yaşayan bir kızın cinselliği keşfetmesini anlatırken ne katı ahlakçı bir tavır alıyor,ne de duygu sömürüsüne başvuruyor.İyiyle kötü çizgisinin bulanıklaştığı özenle oluşturulan karakterleri,korkusuz ve cesur haliyle rahatsız edici olmaktan çekinmeyen nitelikli bir drama.
Türkçe karşılığı "Havlukafa" aslında Amerikan argosunda başı türbanlı kadınları aşağılamak için türetilmiş bir kelime. Aaron Eckhart'ı ilk defa antipatik bir rolde izliyoruz. Jasira rolünde izlediğimiz Summer Bishil mükemmele yakın bir oyunculuk sergilemiş. 19 yaşında olmasına rağmen rol icabı 13 yaşında bir kızı canlandırması süperdi. Ergenlik çağındaki Lübnan asıllı Jasira; toplumun Ortadoğululara karşı yabani davranmasında kendine düşen payı maalesef alıyor. İkilem içinde kalan karakter davranışları ile biz izleyicileri şaşırtmayı başarıyor. Ailecek izlenilecek bir tarzı olmadığını belirtmekte fayda var.
Cinsel istismarı anlatması belki ebeveynler için güzel bir uyarı, ama kız çocuklarına izletilmemeli. Çünkü yanlış anlayabilirler filmin mesajını :(Kız çocuklarının, aileleri tarafından iyi yönlendirilmeyince nasıl yanlış şeyler yaptığını gösteriyor. 8 / 10
açıkçası porno fılm ızlemıs gıbı oldum... 13 yasındakı kızın cınsellıge bu denlı aç olması kabul edılemez..babası sımdı kotu mu oluyor _?? komsusu eve erkek sokmaya ızın verırken ıyı kadın oluyor..ne olursa olsun aıle her zaman en ıyısını dusunur...en azından kızının namusunu koruyan bır baba vardı ortada...gercı 25 yasındakı kızın 13 yasında rolu komık olmus..crossıng overda kızı unıversıtelı goruyoruz.turkıye olarak nımet bır ulkedeyiz..acaba bızım kadar saygılı ulke var mıdır ??? çekımler oyunculuklar fena değil. bayagı ıyı oyuncular var fılmde..ama cınsellık dozu abartılmıs..muzık yoktu ve maalesef asırı amerıkancı fıldı..babasının amerıkan vatanseverı olmasıda rezıllık ...7 dıyorum.
Sosyal olarak hassas konulara değinen,insanlara gayet başarı bir şekilde mesaj gönderebilen bir film olduğunu düşünüyorum.Kültür çatışması altında kalan ergen bir kızın yaşadığı birtakım zorlukları,tabiatının değişmesini izlerken etkilenmemek elde değil..
Filmde ele alınan konu çok ilginç ama bir o kadar karmaşık hale getirilmiş.Baba hatalı,anne hatalı,kız hatalı derken;bir de bakıyorsunuz herkesin bir kabahati var.Kararsız anlar yaşıyorsunuz.Ancak yine de fena sayılmaz.Rifat Maroun karakterini çok samimi ve zaman zaman komik buldum...6,5/10
bu tür filmlerin yaygınlaşması dileğiyle benden bir 10 puanı hakeden bir yapım. iletişimsizlik günümüzün en önemli problemlerinden biri ve bu konudan bahseden en son babili hatırlıyorum. sadece bu konuda değil ırklar farklılığını gözler önüne süren diyalogları da 10 numara. aaron eckhartın oyunculuğuna dikkat.
Ailenin kız çocuğuna karşı vermiş olduğu aşırı tutucu davranışlar karşısında,13 yaşında bir kızın cinsel hayatı bariz ve yanlış yoldan öğrenip keşfetmesi üzerine çekilmiş komik,dramatik ve zeki bir film.Bir konu hakkında ne kadar katı-tutucu olunursa,o konuya o kişinin daha çok ilgi duyacağı çok iyi anlatılmış.Cinselliğin aile yardımıyla çocuğa zamanında öğretilmesi gerekirken,tam tersine sanki o çocuğun bir cinsel organı yokmuşçasına yapılan hatalı aile eğitimi yüzünden 13 yaşındaki bir kızın,sorunlu bir cinsel yaşam sürmesini anlatan film,öğretici bir unsur da taşımakta.Bunun yanında film,çeşitli insan ırklarını,bundan doğan karşıt görüşleri,ilginç ilişkileri ve birçok bariz,sıradışı olayları da bir banliyö ortamında konu almakta.Başroldeki karakterlerden 13 yaşındaki kızı canlandıran aktris iyi bir performans sergilemiş.(Alan Ball,ismini duymak-görmek bile yeter.Bu film izlenmeli.)
film beni çok rahatsız etti.ama cinselliği değil amerikan kadınlarının zavallığı.türk kadınlarından ne farkı var.okuttum nasa da mühendis ettim.parasını yiyuemedim diyor.annenin erkek arkadaşı kıza tacizde bulunuyor.evli çocuklu erkek13 yaşında kızla hayatınını tehlikeye atıyor.bunlarda hiç mi aşka,evliliğe saygı yok.
Film kötü değildi bence.Anlatılmak isteneni iyi bir şekilde anlattığını düşünüyorum..Herkesin beğenmesini bekleyemeyiz tabi ki ama filme başlamadan önce çok büyük beklentiniz olmasın.Sadece küçük bir kızın yaşadığı sıkıntıları ve bazı şeylerin öğretilmediği takdirde nasıl cahilce işler yapacağını anlatan bir film olarak düşündüğünüzde filmi beğenmenizi olası olarak görüyorum..