Kolera mahallesindeki yaşam; tüm çıplaklığıyla ve acımasızlığıyla ele alınmış.Eski olmasına rağmen yeni izledim ama etkilenmemek mümkün değil;gerçekten ne yaparsanız yapın olacakların önüne geçemiyorsunuz aslında hep kötülerde kazanmıyor ama iyilerin kaybettiği bir dünyada yaşadığımız için genelde,filmde bize yabancı gelmiyor ve tabiki oyunculuklar mükemmel seviyesinde bize de izlemek kalıyor.
Okan Bayülgen ve Mustafa Uğurlunun resmen oyunculuk dersi verdiği, hikayesi, müzikleri, kurgusu, kısaca her şeyiyle Türk sinema tarihinde kendine önemli yer edinen bir yapıt. Mustafa Altıoklar için harika bir adım.
Tam bir kült film olmuş gelecek nesillerin oyuncuuk adına birşeyler öğrenmek için izleyebilcekleri insanı müzikleriyle beraber derinden yaralayan muhteşem bir film.
Harika bir film.Türk Sineması’nın enleri içinde olmayı hak ediyor açıkcası.Oyuncular yetenekleri konusunda zirve yapmışlar bu filmde.Müziklerinden görüntülere ve 'kolera' diye adlandırıldan mekana kadar herşey mükemmel olmuş gerçekten.Kesinlikle arşivinizde bulundurun...9/10
dönemin koşullarına göre inanılmaz cüretkar.oyuncular başarılı.ve sanırım filmin bu kadar güzel olması yada bu kadar beğenilmesi yakılarımızda biryerlerde aşağılarda gerçekten bunların yaşanıyor olduğunu bilmek,konusunu gerçeklerden alıyor olması olabilir.kesinlikle izlediğim en iyi filmlerden.