lelaina
16 Ocak 2008 tarihinde eklendi
İlk filmdeki gibi yine Amerika'nın gizli kalmış bir başka hazinesi peşinde iyi adamlar ve kötü adamların mücadelesi,yüzyıllardır gizli kaldıktan sonra 3-5 dakikada çözülüveren gizler, sırlar var.Amerikalı abilerin ne kadar hassas olduğu konu varsa el atmış gibi görünüyor. JFK suikastıdır, ayda yürümedir, Area 51’dir...Türkiye’de çekilmiş olsa Trt-Gap’ta 'Değerlerimiz Hazinelerimiz' isimli bir programda öğle vakti yayınlanırdı.Lakin Hollywood destekli gaz müzik,titrek kamerayla aksiyona çevrilmiş tam bir 'Amerika ne kadar süper bir ülkedir'dedirtmeye çalışmıştır.İlk filmde de masonluğun ne kadar saf ve hoş olduğunu,Amerikan Bağımsızlık Bildirgesinin ne de anlamlı olduğunu,ulusal tarihlerinin ne kadar ak-pak olduğunu bir kere daha dünyaya gösteriyordu.Büyük olasılıkla,Amerikan Milli Eğitim Bakanlığı'nın körpecik beyinlere tarihimizi sevelim,sevdirelim temasıyla kanki masonlarla birlikte sponsor olduğu filmdir.Tarih kültürü temasıyla ?Eğlendirici olduğum kadar öğretiyim de bebek? havası katmış.Ayrıca tüm dünyanın kayıp hazinelerinin Amerikan topraklarında çıkması ve bu filmde bu hazinelere ?Ulusal Hazine? de denmesi çok garip.Mesela bu filmin konusu Osmanlı Hazineleri olsa türbe türbe gezmeleri gerekmez mi bu elemanların?.
Bu devam filmide her yönden ilk filmi aratmayacak nitelikte;sürükleyicilik,oyunculuk,aksiyon,macera,komedi ne ararsanız filmde mevcut.2 saat boyunca başından kalkmadan güzel vakit geçirmenizi sağlayan bir film.Bazı klişeler falan var ama bunlar filmin iyi olmasını engellemiyor.Ben herkese tavsiye ederim.8/10
güzel ve eğlenceli:)walt disney yine paraya kıymış ve harcadığı paranın hakkını veren seyirlik bir popcorn sineması ortaya çıkarmış. arkadaşlarla zaman geçirmek için çok ideal olabilir. hazine avcılarını anlatan filmlerdeki tüm klişeleri barındırmasına rağmen kendini izletiyor7/10
Çocuk filmi gibi bir şey olmuş.Zaten birincisi de böyleydi de hani ne bileyim belki bir şeyler katmışlardır dedim ama ı-ıh olmamış.Yine de vakit geçirmek için ideal, yakında TV’ler verir zaten.
İyi bir macera filmi olduğu şüphesiz.Da Vinci filmleri serisi ile müthiş benzerlikler taşıyan da bir film ayrıca.Bir parantezde Nicolas Cage için;bu kadar yetenekli bir aktör bariz Hollywood popcorn filmlerinin en aranır yüzü olmuş durumda,gerçekten çok üzücü,çok daha kaliteli filmlerde oynaması yakışırdı.10/7
Film ilkine göre çok iyi değil fakat düşünülen bulmacalra filmi götürüyor. Yani ne Cage nin oyunculuğu ne de senaryo bulmacaları-izleri geçememiş. Kugu baya iyi. Yine de çok hoş bir film olmuş Eğlendirici-etkileyici. Ha beğenmeyenlerin demek ki bu türde izledikleri çok sayıda film var. Biz pek göremiyoruz.
Hem aksiyon, hem mizah hem de görsellik açısından ilk filmin gerisinde kalsa da izlenmeyi hak eden bir yapım. Ed Harrisin de katılmasıyla oyuncu kadrosu harika olmuş. 7/10
İlk filmin tadında devam ediyor elli seri çıksa hepsi rekor kırar herhalde. Biraz Amerika milliyetçiliği biraz senaryodan kopuklu olmasa garanti en iyi film denebilirdi.