bir arkadaş 'boş ve çocuksu' demiş...aslında film daha çok yetişkinlere yönelik,buda arkadaşın sinemadan hiç birşey anlamadığını ortaya koyuyor...neyse farklı bir animasyondu,konusu olsun,işleyişi,akışı...çok etkiledimi hayır ama pişmanda olmadım izlediğime....
Wall-E den sonra izlediğim iyi sayabileceğim fantastik bir animasyon yapımı 9 u beğendiğimi söyleyebilirim.Eğer sizde animasyon yapımlarından hoşlanıyorsanız 9 u beğeneceğinizi düşünmekteyim.Ben bu yapıma 10 puan üzerinden 8 puan veriyorum.
Animasyon kalitesi olarak hadi neyse de konu olarak bu kadar da siradan bir konu olmaz dedim izlerken. Akliniza ilk gelen seyi filme çekerseniz olacagi bu. 11 dakikalik kisa film olarak ilgi çekici bir filmmis anlasilan ki uzun metraja dökmüsler filmi. Kisa ve dolu kalmaliydi, uzun ve bos olacagina.
animasyonlar olarak mükemmel bir filmdi. ama senaryonun içi biraz boş gibiydi, senaryo sonlarda biraz kurtarıyor gibi, bez bebeklerin nerden geldiğini numaraların anlamını öğrenince soru işaretleri azalıyor. sanırım filme pek ısınamamın sebebi animasyon filmlerinin genelde güldürü öğelerini barındırması, bu filmde bunu bulamayınca biraz yavan geldi. neyse kötü bir film değil kesinlikle. ama çok da iyi olduğunu söyleyemem.
Orta düzey de bir animasyon.Konu okuduğunuzda ilginç gelebilir.İzlediğiniz zaman beklentileri karşılamadığını göreceksiniz.Ben 7 verdim.Çok beklenti içine girmeyin arkadaşlar...saygılarımla...
Dünya makineler ve insanlar arasındaki savaş sonucunda yerlebir olmuş ve insalık yer yüzünden silinmiştir.Tipik bir kıyamet senaryosu üzerinde olsada 9,harika animasyonları ve hızlı bir macerayla nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlamadığınız güzel bir yapım.Karekterler ve görüntüleri çok hoş.Benim gibi animasyon tutkunlarını tatmin edecektir.Klasik bir hikaye bile olsa 9,animasyonunda verdiği sıcaklıkla kendini rahatça izletiyor.
Merak ettiğim bir filmdi,çok başarılı buldum.Konu olarak we görsel olarak oldukça hoşuma gitti.Kesinlikle çocuk filmi değil,zaten fazla uzun da sürmüyor.Karakterler sayılarla anıldığı için The Prisoner ı çağrıştırdı(bunu da tawsiye ederim ayrıca).Animasyondan hoşlananlar beğenecektir,8/10