izzet-narin
1 değerlendirme
28 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Film çok çok iyi seçilen oyuncular,oynadıkları tiplere o kadar iyi oturmuşki tarifi yok ve bu ülkede yoksul insanların bir tavuz kuşundan dahada kıymetsiz oldugunu çok güzel bi uslupla anlatan ender filmlerden bi tanesi.Film bitince derviş zaim ismini görmek ayrı bi keyif sonsuz saygı duyup teşekkur ediyorum filmde emegi geçen herkese.
Türk sinema tarihinin başarıya ulaşmış ender filmlerinden mahsunun kendine has hayatının en samimi sıcak anları gerçekten izlenmeye değer bir film Ahmet Uğutlu ile Tuncel Kurtizin olağanüstü oyunculuğuna Ayşe Armanda katılmış yönetmen Derviş Zaimde iyi iş çıkartmış belki filmin süresi biraz daha fazla olabilirdi ama herşey rağmen mutlaka izlenmesi gereken bir yapım 8/10
Balkan filmlerini izlerken tahmin edersiniz balkan filmi olduğunu.italyan,hollywood,hint filmleri içinde geçerlidir bu.tabutta rövaşata ile türk sineması da kendisine böyle bir kalıp çıkardı.çok güzel gülen ve dans eden ayşen aydemir'in karizmasının zirvesinde olduğu ve tuncel kurtiz'in 80 erkan can gücünde oynadığı filmlerden biridir.oyuncuya göre senaryo değil senaryoya göre oyuncu kullanılarak yapılmıştır.bu da sinemanın aslında nasıl bir sanat olduğunu ve olması gerektiğini diğer senarist yönetmenlere göstermektedir.
bayık cok yorucu ve uzatıp cekilmiş bi konu kimsenin uzun süre dayanabilecegini tahmin etmiyodum bu filme herkez şaheset dedi ne diyim sanırım bizim göremedigimiz bişiler var
Bu filmi beğenmemek olabilir,ama insanfsızca yermek haksızlık.Türk sineması için bir kazançtır tabutta rövaşata!tutunamayanların ötekilerin filmi,hayatı hiçleyenlerin filmi...
bu filmi begenmeyenleri anlamıyorum . bu memlekette sacma sapan özenti filmler oynadı . onları begenenler bu filmi begenmiyorlar . Yazık . bu film için bir yorumum olacak sadece izleyiniz .. ahmet uğurlu büyülüyorr . film boyunca sıkılmak gibi bir şey de olmuyor . gayet akıcı . sonu da çok güzeldi :)
Peki şu kadar söyleyeyim: Bütün dünya ayağa kalkıp "Bu film güzel" dese de ısrarla karşı duracağım. Hiçbir uyarı da beni düşüncemden alıkoyamayacak. Çünkü gerçekten kötü bir film ve Derviş Zaim'e burada yapılan bu övgüler komik duruyor. Filmi seyretmemiş gibi davranmayın lütfen!
kesinlikle çok etkileyici ve gerçekçi ,defalarca izlenilse bıkılmayacak filmlerden biri ayrıca müzikleri de filmle bağdaşmış en çok etkilendiğim ise yanılmıyorsam bab-ı esrar