kuzularynsessizli-i
21 Nisan 2010 tarihinde eklendi
En son 4 yıl önceydi TV de soluksuz izlemiş çok beğenmiştim ve şimdi yeniden izledim mest oldum. 74 dakikaya sığdırılan müthiş bir hikaye. daha sonra geniş bir yorum yazacağım...100/95 en beğendiğim 10 filmim içinde yer alıyor...
Toplum-alışkanlık-zorundalık ilişkisi üzerine kurulmuş film bireyler üzerinden topluma da bir ayna tutuyor.Filmdeki bir çok köşe noktası filmin ana hattını oluşturuyor.Bu yüzden sakin bir kafayla izlenmesi lazım 10/9
film de senaryo biraz kötü hatta yoq gibi ama o duyguyu yakalaınca film akıp gidiyor...tuncel kurtiz-ahmet uğurlu çok iyi performans sergilemişler...çok iyi bir türk filmii izlenmeli bence ben 8 verdim...
Bir filmin anlatacağı hiç mi birşey olmaz,bu kadar mı boş konuşur.Hayır hayatın acı gerçekleri diyeceğim ama bu filmdeki çoğu kötü olay ana karakterin salaklığından kaynaklanıyor.Şimdi bazıları Sen anlamamışsın diyecek ama öyle değil.Bu türde ve buna benzer hikayaleri anlatan onlarca film var.Bu filmin onlara göre hiçbir artısı yok,lafı boşyere dolandırdıkça dolandırıyor.Müzikler ve oyunculuklar hatrına 2/10.Bu türde güzel bir film görmek istiyorsanız Masumiyeti tavsiye ederim.
sinemamıza böylesi toplumsal içerikli filmlerin eklenmesi ve sanatın yeniden üretilmesi sürecinde sınıfsal yaşamı gözler önüne seren bütünlüklü filmlerin çoğaltılması gerekir.oyuncular ve yönetmen harikaydı...
Mahsun, falakadan şişmiş ayaklarıyla yeraltından çıkıp yeryüzü dünyasına karışır her sabah. bmwi o çalmamıştır. otomobil çalmaz mahsun, sizin yaşamınızdan bir gecelik rahatlık çalar. otomobilinizin rahat koltuğunu çalar, geceleri dolaştığınız şehrin aydınlığını çalar. bir kadın sever mahsun. bir şilep geçer kadının gözlerinden. eroin dolaşır damarlarında. kadının saçları dolaşır mahsunun aklına. bir tekne batar sevdiğinin yüzüne dokununca. hergün bir düş batar mahsunun denizinde. hergün yeni bir düşe inanır mahsun. yaşama inandığı için.
Ekim2009 itibariyle 8.1 puanBu puan çok bence.Duygusalca verilmiş puanlar bunlar. Çekimler kötü oyunculuklar Ahmet Uğurlu dışında vasat. Konu kanayan yaralarımızdan ama çok durağan işlenmiş.
Gerçekten insanın bu filmi izleyip yüreğinin sızlamaması mümkün değil Çünkü Mahsun lar hep gözümüzün önünde ama biz görmüyoruz. Aslında çok temiz insanlar, zavallılar ama biz bu filmin üzerinden yıllar da geçmesine rağmen hiç değişmedik.
Ben kimsenin dikkat etmediği bi noktaya da dikkat çekmek istiyorum. Filmin müzikleride çok güzel, Baba Zula yı tebrik etmek gerekir.
"Mahsunun çaldığı arabayı temizlemesi esnasında kızın o sabahın seherinde sigaradan nefes alırken bi yandan Mahsunu izlemesi ve arkada çalan müzik..." Daldım gittim bi yerlere... izleyin, hiç olmazsa A. Uğurlu nun hatırına 8/10
filmi izlerken genelde ağır bitr tempoda seyir ettiğinden sıkıyor ama normalde hayatımızın içinde olan bir konu. ahmet uğurlu bunu çok iyi yansıtmış ben biraz daha derinlik ve süre açısıdnan biraz daha uzun olabileceğini beklerdim ama konu derin ve kısa olduğunu düşünüyorum. 10/6