gandalfraistlin
1 değerlendirme
21 Kasım 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle saçma bir film.nasıl bu kadar yüksek not almış anlamış değilim.ben 3/10 verdim.zaten imdb sitesinde 6,8/10 almış.filmden hiç hoşlanmadım.gece karanlıkta tek başıma seyretmeme rağmen korkutmadı da.film belli korku klişelerini kullanmış.mesela şeytan'daki kafanın dönmesi meselesi bunda da var. stephen king'e birçok gönderme var.zaten sonu stephen king'in sis adlı romanına benzer bir şekilde bitmiş. (onda da bir radyo yayını tüm şehirlerin yenik düştüğünü söylüyordu.)ismi de stephen king'in Çılgınlığın Ötesi romanına gönderme olmuş.
nedense eleştirmenler tarafından carpenter daki düşüşün başlangıcı diye nitelenen, benimse çok sevdiğim bir film. Galiba filmin tadına varabilmek için lovecraft'ın eserlerine aşina olmak gerekiyor. Favori sahnem sam neill'ın kasabadan çıkmaya çalışırken her seferinde aynı yere geri döndüğü sahneler. bu arada yorumlardan birinde gördüğüm bir yanlış bilgiyi düzeltmek isterim film stephen king uyarlaması değil orjinal bir senaryodur. İsmi ise lovecraftın at the mountains of madness kitabına göndermedir. Stephen kingle olan alakası ise sutter cane karakteri üzerinden ona yapılan göndermelerdir
bana göre korku sinemasının en iyisidir 11 yaşımda bir gece star tv de rasgele zaping yaparken farketmiş ve izlemiştim hala daha bu filmden iyisini görmedim belki the exorcist biraz yarışabilir ama bu film pek çok açıdan katlar the exorcist i hala daha her karesini hatırlarım adam hopeland e gelene kadar titremiştim ama otelden kaçarken resepsiyonist kadın gerçek yüzüyle ortaya çıkınca az kalsın yüreğime iniyordu mutlaka izleyin izlemeyenlere izlettirin.
bu filmin türkçe karşılığı çılgınlığın ötesinde 'dir. Ve bir Stephen King (büyük usta) romanıdır. Filmin senaryosuda özgün değil uyarlamadır hemde neredeyse kitapla aynı. Benim izlediğim ve okuduğum en önemli yapıtlardan biridir. Özellikle Sutter Kane karakteri uzun zaman rüyalarıma girmeyi başardı. Film kesinlikle süper...
film türkiyede televizyonlar tarafından bir kaç kez çılgınlığın ötesi ismi ile gösterilidi ilk izlediğim gün inanın gece uyuyamamıştım Alfred Hitchcock’un alacakaranlık kuşağını andıran gizemli olayların peşinde kahramanımız John Trent’le beraber korku dolu bir hikayeyi keşvediyoruz klasik korku türleri gibi belirli bir bölgede yaşanan oraya tesadüf eseri yolları düşen insanların hikayelerinin popüler olduğu bir zamanda çok özgün senaryosuyla tüm dünyayı kaplayan kargaşa ve korku öğeleriyle süper finali ile benim için bir kült oldu diyebilirim izlemediyseniz şiddetle tavsiye ederim.
ben bugune kadar izlediğim filmlerin sayısını unuttum ama bu filmi belki aylardır arıyorum ismini unutmustum ama sahneleri asla hele o bisikletli dede sahnesi yokmu daha dün gibi aklımda bu arada bu filmin cdsi varmı türkiyede bide türkçe karsılıgı ne bilen varsa cvp yazsın lütfen şimdden sağoun
Hayatımda izlediğim en iyi korku filmi olmasının yanında konusunun orjinalliği ile de çok etkileyici bir yapıt. film şimdiki korku filmleri ile kıyaslandığında -ki kıyaslanamaz- bireden çok etkileyici sahneye sahip. Özellikle otel resepsiyonundaki tablo beni çok etkilemişti. Ve birde yoldaki bisikletli adam ki hala yolculuk yaparken pencereden dışarı baktığımda o sahne gelir aklıma. Daha pek çok muhteşem sahnesi olan bu filmin konusu ile ilgili çok fazla açıklama yazmak istemiyorum çünkü izlemeyen birileri kaldıysa onları bu zevkten mahum etmek bencillik olur. Ama tekrar söylemekten çekinmiyorum ki gerçekten izlediğim en kaliteli filmler arasında. Carpenter'ı ayakta alkışlamak lazım. Film eski bir film belki ama kalite açısından son dönem (garez, halka vs. vs. gibi saçma ve estetik özellik taşımayan) korku filmlerine defalarca fark atar. Muhakkak izlenmeli. Ben kaç defa izlediğimi hatırlamıyorum ama çok defa daha izleyebileceğimi biliyorum.
bu gilm için korku mu yoksa fantastik mi yada hepsi birden mi demek gerekir. bu kadar başarılı bir korku filmi izlediğimi hatırlamıyorum. korku filmlerine hep komedi gözüyle bakarken bu film beni gerçekten etkilemişti. çok çok iyi bir yapım!!
ben bu fılmı cıktıgı ılk zamanlarda ızlemıstım hele bıara stAR tv hep bu fılmı verıyodu cook eskıden sımdı hıc vermıyolar ve cok sınırlenıyorummmm!! hayatımın en iii korku fılmını sorsalar cılgınlıgın ötesınde ılk sıradadır ondan sonra hayvan mezarlıgı :))
İnanılmaz güzel bi film.Çok önceden televizyonda izledim ama adını öğrenemedim.Pek ürkütmemişti beni ama çok orjinal bi öyküsü wardı.Sutter Cane harika bir psikopat ismi (bunu da ekleyeyim dedim).Çok beğenmiştim fakat kimin çektğini bilmiyordum.Carpenterın çektiğini öğrendiğim zaman başka kim olabilirdi ki dedim.Gerçekten ustaya tamamıyla yakışan bir film.Keşke yeni nesiller de ilhamı bu ve bunun gibilerden alsa...