In the Mouth of Madness
    In the Mouth of Madness hakkında görüşlerin ?

rudeonerudeone
    rudeonerudeone

24 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Baştan sona gözünü kırpmadan izleten, klasik bir Carpenter ve klasik bir 90'lar korku-gerilimi. Oyuncular, makyaj, efektler, hikaye, senaryo, hepsi. Bu örneklerden aldığım tadı günümüzün çok daha görkemli korkularından alamıyorum.
    Ilknur K
    Ilknur K

21 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Film başlarda oldukça sıkıcıydı. daha sonra fantastik görüntüler başladı. ama ürkütmedi korkutmadı.
    nskmourinho
    nskmourinho

27 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Bir stephen king kitabı okur gibiydim adeta.Gerilim her saniye üst düzeyde.Gereksiz ve mide bulandırıcı kan sahneleri yok tek amaç izleyicinin psikolojisini mahvetmek bu amaçta çok başarılı ve uçuk bir senaryoyla birleşince ortaya birinci sınıf korku filmi çıkmış 8/10
    teomansonmez
    teomansonmez

24 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    Halloween,The Fog,The Thing,Christine gibi "b" sınıfı kült korku filmlerinin ustası John Carpenterın yönetmenliğini üstlendiği In The Mouth Of Madness(çılgınlığın ötesinde),orjinal ve tüyler ürperten hikayesiyle öne çıkan bir film.Korku edebiyatının öncülerinden H.P. Lovecraftın öykülerinden esinlenerek Michael De Lucanın senaryosunu yazdığı filmin başrollerinde ise Sam Neil var.Bu Carpenter filminde, Jurassic Parkın oscar ödüllü maket ve efekt tasarımcılarının da imzalarının bulunduğunu söylemeliyim.Yapım yılını dikkate aldığımızda filmin makyaj efektleri çok başarılı ve ürkütücü.Oldukça düşük bütçeyle çekilen Çılgınlığın Ötesi,ne yazık ki muhteşem hikayesine rağmen sadece vasatın biraz üstünde bir film,o kadar.Şunu özellikle itiraf etmem gerekir ki;Carpenterın en zayıf yönetmenliği kesinlikle bu filmde.Kesmeler-sahneler arası geçişler çok beceriksizce olduğu gibi filmin yer yer inandırıcılık konusunda da çok ciddi sorunlar yaşadığı tartışmasız bir gerçek.Sıklıkla yapılan Stephen King göndermeleri,katı bir popüler kültür eleştirisi,delilik,öte dünyalar-başka boyutlar,cehennemden gelen iblisler,yaratıklara dönüşen insanlar,şiddet ve dahası bu filmde mevcut.Ancak Carpenter elindeki bu harika materyalleri bir türlü değerlendirmesini bilememiş ve filme yazık olmuş açıkçası.Sam Neilın orta karar-hatta bazı sahnelerdeki sırıtan oyunculuğuna-performansına rağmen yine de izlenmeli diyorum.Beklenileni veremiyor;ama olsun.Filmin müzikleri yine Carpenterın kendisine ait bu arada.
    barfly-2
    barfly-2

5 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    bu gilm için korku mu yoksa fantastik mi yada hepsi birden mi demek gerekir. bu kadar başarılı bir korku filmi izlediğimi hatırlamıyorum. korku filmlerine hep komedi gözüyle bakarken bu film beni gerçekten etkilemişti. çok çok iyi bir yapım!!
    The-Director
    The-Director

8 Nisan 2006 tarihinde eklendi
    İnanılmaz güzel bi film.Çok önceden televizyonda izledim ama adını öğrenemedim.Pek ürkütmemişti beni ama çok orjinal bi öyküsü wardı.Sutter Cane harika bir psikopat ismi (bunu da ekleyeyim dedim).Çok beğenmiştim fakat kimin çektğini bilmiyordum.Carpenterın çektiğini öğrendiğim zaman başka kim olabilirdi ki dedim.Gerçekten ustaya tamamıyla yakışan bir film.Keşke yeni nesiller de ilhamı bu ve bunun gibilerden alsa...
    er-u-han
    er-u-han

23 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    H.P.Lovecraftvari atmosferle bezeli bir Carpenter klasiği daha doğrusu Carpenterın filmografisinden taşıp sinema tarihine yerleşen muazzam bir korku başyapıtı...
    mehmeterhanucarr
    mehmeterhanucarr

7 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    hayal dünyası ve gerçek arasında iletişim sorunu yaşayan şizofrenik bi film:)
    -alp-
    -alp-

17 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    John Carpenter korku filmi konusunda en iyilerden birisi olduğunu bu filmdede göstermiş. Ustaya saygılarla... 10/9
    haceremail
    haceremail

8 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    kesinlikle favori filmim... izlemeyen çok şey kaçırır...
    kemerlee
    kemerlee

15 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Ustanın en farklı ve en özgün yapımı olan Sam Neilin harika performansıyla taçlandırdığı küçük bir fantastik korku başyapıtı. Her Carpenter hayranının arjivinde olması gereken bu yapıtın bırakın bir Bluray baskısını bir dvd baskısı bile yok piyasada.
    Baris Ö.
    Baris Ö.

14 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    Son dönemdeki aksiyon dolu, vurdulu kırdılı ve süper kahramanlı içi boş görseli ve sunumu şahane filmlerin arasında kendini kaybetmiş seyircilerin artık orijinal orijinal bir şey aradığı bir dönemde izlediğim ve aşırı şekilde beğendiğim bir yapım oldu. Yönetmenliğini John Carpenter'ın yaptığı filmin senaryosunu ise Michael De Luca'ya ait. Film 1995 yapımı olduğundan görsel efektler konusunda biraz geri kalsa da bu filmin geri kalan kısımlarının efsanevi derecede iyi olması nedeni ile hiç göze çarpmıyor. İzlerken H.P. Lovecraft romanı okuyormuş hissini uyandıran yapımda oyunculuk konusunda Sam Neill gene ustalığını konuşturmuş ve seyrine doyum olmayan bir yapım olmuş. Kurgusu, atmosferi, oyunculukları ile çok güzel bir fantastik,gerilim ve gizem örneği olarak karşımızda duran bu yapım izlendikten sonra aklınızda bıraktığı soru işaretleri ile de zindan adasına bir selam çakıyor gibi. Gizemli sonları ve sizi ikilemde bırakan senaryoları seviyorsanız bu filmi asla kaçırmayın derim. Son dönemde izlediğim her türlü gizem ve gerilim filminden istediğini alamamış biri olarak bu filmi mutlaka ama mutlak izlemenizi önerirm. Benim puanım 5/4.
    esat-ozcan
    esat-ozcan

17 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    John Carpenter'ın filmografisine baktığımızda ilginç senaryoları,sıradışı konuları pek göremeyiz.Başarısızlar mı?Kesinlikle çoğu başarılı ki bunlardan bazıları çok üst düzey filmler.Ama bu film şu ana kadar seyrettiğim ve belki de seyredeceğim en iyi korku filmidir ki forumlarda birçok kez dile getirmiştim.Kim unutabilir ki yoldaki bisikletlileri,oteldeki tabloyu,hapishane sahnelerini veya arabadan çıkan hatunun girdiği şekli.Kısacası beyinlere kazınan,her sahnesini hafızaya kaydettiren aşmış bir film.Bu filmden sonra favori rengimiz mavi olmamış mıydı?
    clocworkorange
    clocworkorange

15 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    "Did I ever tell you my favorite color was blue?"
    =)) gayet başarılı bir film
    si-ar
    si-ar

23 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    ben bugune kadar izlediğim filmlerin sayısını unuttum ama bu filmi belki aylardır arıyorum ismini unutmustum ama sahneleri asla hele o bisikletli dede sahnesi yokmu daha dün gibi aklımda bu arada bu filmin cdsi varmı türkiyede bide türkçe karsılıgı ne bilen varsa cvp yazsın lütfen şimdden sağoun