Kara Şövalye
4,6

cavidarabaci
cavidarabaci

24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Sıradan bir aksiyon filminden başka birşey değil.Fantastik bir hikayeyi mantık çerçevesine oturtmaya çalışmak ne kadar doğru. Kostüm giymiş bir kahraman, suratını boyamış bir suçlu, birkaç görsel efekt ve biraz da uzay teknolojisi.Öylesine çekilmiş herhangi bir amerikan filminde bunları bulabilirsiniz zaten. Gotham şehri yerine Şikago idare eder demişler,sertleşen kumaş,uçaktan olta atıp yukarı çekilmeler,Harvey Dentin kasları kemikleri ortada ama olsun.Peki bunlardan hangisi mantıklı?? İşte yine fantastik.Fantastik değilse de mantıksız.1989 yapımı Batmanle aynı kefeye konmaması gereken bir film.Birinde maddiyat ağırlıkta diğerinde sanat.
shrunl
shrunl

8 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Söylenecek fazla birşey yok . Devam filmi ilk film kadar mükemmel on numara beş yıldız
Ugurcakmak92
Ugurcakmak92

5 Eylül 2023 tarihinde eklendi
Bir filmden daha fazlasını arıyorsanız doğru yerdesiniz. İhanet, güven, sadakat, yalan, öz eleştiri ve çok daha fazlasıyla her konuda ders niteliğinde bir fantastik aksiyon şöleni. Batman Başlıyor filminin devamı olarak izlediğimiz Kara Şövalye Gotham şehrinin yeni üyesi Joker ile Batman arasında ki akıl oyunları ile dolu bir mücadeleyi konu almaktadır. Bir süper kahraman düşünelim ki kendini var eden şehire artık zarar verdiğini düşünerek elini ayağını herşeyden çeki versin. Joker'in daha baskın çıktığı, Gotham da neredeyse istediği tüm planları uyguladığı ve bunu da güle oynaya yaptığını göz önüne alırsak Batman için çokta başarılı bir serüven olmadığını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Kara Şövalye ye karşı rengarenk yapısı ile ona meydan okuyan Joker hayata bakış açısı ile her zaman ilginç bir karakter olmuştur. Bu başarılı performansın sahibi Heath Ledger'ın filmin çekimleri tamamlandıktan sonra film henüz vizyona girmeden hayatını kaybetmiştir. Diğer oyunculara da bir göz atacak olur isek Batman Başlıyor filminde Rachel'ı canlandıran Emma Lockhart'ı , Kara Şövalye de gözlerimiz aramadı değil. Maggie Gyllenhaal'ın Rachel performansı bana göre yeterli seviyede değildi. Gary Oldman zaten James Gordon karakterini canlandırmak için yaratılmış. Bu başarılı kadro Christopher Nolan'ın ellerinde daha da bir değerli hale gelmiş ve senaryonun da güzelliğiyle tadından yenmez bir film ortaya çıkmış.
‎"Dünya acımasız. Acımasız dünyada ahlaklı olan tek şey şanstır."Tarafsız,ön yargısız,adil !"

İyi seyirler.
otuglu
otuglu

30 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Heath Ledger toprağı bol olsun jokerde döktürmüş perde de her an onu görmek istiosun hele ki batman la karşılıklı sahneleri doruga ulasıyor batmanle son sahnesinde sen beni kurallarından dolayı öldüremiosun bende seni eğlenceli oldugundan sanırım sonsuza kadar birlikte süper bi ikili olcaz demesi süperdi 3. filmi bekliorum we kesinlikle penguen kedi kadın ve de robin in olacagı kanısındayım Heath Ledger o kadar ii oynamıski dwam filmlerinde istenir die joker i yasatıolar ama bu performansın üstüne kim cıkar artık
baysalyarcin
baysalyarcin

31 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Merakla bekledigim ve sezonun en iyisi olacagına inandıgım The Dark Knight beni hayalkırıklıgına uğratmadı..Batman Begins ile yeniden dogan ve Cristian Bale in oyunculugu ile farklı bir çehreye bürünen Batman in Gotham şehrini Joker in elinden kurtarmaya çalışmasıni izlerken büyük keyif aldım gerçekten.Dolu dolu aksiyon sahneleri olmasada kurgu ve oyunculuk açısından mükemmel denebilecek bir film The Dark Knight.Ne yazık ki kısa zaman önce aramızdan ayrılan Heath Ledger in Joker karakteriyle gösterdigi performans gerçekten müthiş.Batman The Dark Knight tartışmasız sezonun en iyi filmi izlemelisiniz...
sharpei95
sharpei95

21 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
muhteşem bir film.en sevdiğim film star wars olmasına rağmen yazın seğrettiğim en güzel filmdi.zaten gelmiş geçmiş dünyanın en iyi 2. filmi seçildi.bir başyapıt.
ociftci-38
ociftci-38

13 Ekim 2008 tarihinde eklendi
keisnlikle izlenilmesi gereken filmlerden biri. tam arşivlik filmlerden yani, ben normalde batman filmlerinden hoşlanmayan biriydim. imdb de ki ortalamayı görünce dedim film güzel olmasa bu kadar yüksek ortalama vermezler diyerek filmi izledim. gerçkten de güzel filmdi. sırf jokeri oynayan oyuncuyu izlemek için bile izlenir. bir insan bu kadar mı güzel oynar. kesinlikle bu seneki oscar ödüllerinden birini bu adama vermeleri gerekiyor. saygılar ve iyi seyirler
Ali A.
Ali A.

5 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
Şimdiye kadar yapılmış en iyi Batman filmi. Bir Christopher Nolan başyapıtı. Düzeltiyorum, şimdiye kadar yapılmış en iyi Batman filmi değil, şimdiye kadarki en iyi süper kahraman filmi.
keanu-2
keanu-2

4 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
batman filmlerinin en iyisi süper kahraman filmlerinin en iyisi.sinemanın en iyilerindenn biri. 10 üzerinden 9 çünkü filmm mükemmel ama sankii bişeyler eksikk kalmış ve sondakii batmani kötülemelerii hoşuma gitmedii orda demek istediği diğer kahramanlardan farklıı we onun kahraman olmaması ama dozunu birazzcık kaçırmış gibi .ama yinede enn iiiii fillmm
Magnificent-2
Magnificent-2

6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Filme dün gece gittim ve gayet güzel bir filmdi.Abartıldığı kadar mükemmel cikmadi fakat Heath Ledger diyorum başka bir şey demiyorum.C.Bale bile gölgesinde kalmiş.Bu arada [Christopher Nolan,Christian Bale ve Michael Caine] The Prestigede oldugu gibi tekrar bir yapımda buluşmuşlar
seblaaanim
seblaaanim

19 Ekim 2008 tarihinde eklendi
joker karakteri olmasa filmin akıcı,heyecan verici,hatta düşündürücü(!) hiçbir yanı olmazdı.görsel anlamda tatmin edici ama bence bu kadar abartılması biraz garip.
ataberk-hacimale
ataberk-hacimale

25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Film tek kelimeyle mükemmel.Hatta mükemmel ötesi.İnanılmaz.Ayrıntılı bir yazı yazamıyorum vaktim olmadığından, fakat ayrıntılı yazımı yakın bir zamanda ekleyeceğim.Filme gelirsek, gidin, izleyin.3 saatlik bir seyir şöleni iken aynı zamanda bize 2.30 saat aksiyon-Macera şöleni sunuyor.Gidin asla pişman olmassınız.
edifice-2
edifice-2

26 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
vizyova girer girmez gittim. gerçekten muhteşem bir film olmuş. herşeyiyle dolu dolu. Joker zaten ayrı bir olay, yok böyle bi karakter, müthiş olmuş. kesinlikle tekrar izliycem.. 10 numara olmuş..
asli26asli
asli26asli

3 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Film çok iyi değil, orta seviyelerde seyrediyor. Gereksiz yere fazla uzatılmış.
muhammedkopuz
muhammedkopuz

6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Filimi beyenmeyen kötü eleştiride bulunan arkadaşlara söylüyorum,film kötüydü diye kestirip atmayın neden kötü olduğunu,artı yanları gördüyseniz eksi yanlarını lütfen yazın bizde bilelim.

Ben filimle ilgili yorumlarımı daha önceki mesajımda belirttim ama böyle kötü yorumları görünce dayanamadım tekrar yazdım.