mavigitar
13 Ekim 2010 tarihinde eklendi
* Günümüzde bir adam yarasa kıyafeti giyip damdan dama atlayıp adam dövsün -1* estetik yoksunu araçlarıyla hız yapsın arabaları patlatsın -1* gittikçe iğrenç bir hal alan batman kıyafeti -1* bruce vayne batman olduğunda Christian Bale in iğrenç itici ses tonu -1* film içinde batman ruhunu ve atmosferini yansıtacak bütün unsurların, sırf yeni film yapıyoruz ve elimizde kullanabileceğimiz çok teknoloji var denip öldürülmesi -1* Christopher Nolan ın batman filmi çekmesi (geçmişinde ki filmler göz önüne alındığında batman ne alaka) -1* batman filmi çek hemde en çok göz dolduran karakterlerden birini yani jokeri filme dahil et ve ortaya bu kadar sıkıcı bir film çıksın -1* filmdeki bana göre tek artısı kusursuz bir iş ortaya koyan joker ( Heath Ledge ) karakteri +5özetlersekChristopher Nolan yorumuyla ortaya çıkmış en kötü ve seriye eklediği ikinci batman filmi 5/10
Olağanüstü örgüsü , Heath Ledgerın bilinen ve övülen oyunculuğu , Gary Oldmanın filmi belirli noktalarda sırtlaması daha neler neler. Christopher Nolanı kutlarım yönetmenliği ustalığa doğru gidiyor ..
Joker karakteri iyi canlandırılmış.Ama bu film bence bir aksiyon başyapıtı değil.Açıkçası 2008 yılının hasılat rekorunu kırmakla birlikte sinema tarihinin en çok izlenen ilgi gören ilk 5 filmi arasına girmesi beni şaşırttı.Ben bunu filmin pazarlama başarısına bağlıyorum.Ortalama bir filmdi bence.
Bu filmi turkce dublaj izleyince filmden kopuyorum kesunlikle orjinal dilinde izlenmeli ve keske yas siniri gozetilmeden daha kanli cekilseydi dedigim bir yapim o siddeti net gormek daha etkileyici olurdu
bence tim burton’ın batman filmlerinden sonra yeniden batman filmi çekilmesi gereksizdi çünkü tim burton’ın filmleri oldukça başarılıydı ve bu başarıyı aşmak zor olurdu buna rağmen ilk film çekildi hatta şimdi ikinci film de geliyor ve bence oldukça yanlış bir seçimle heath ledger jokeri oynuyor jack nicholson’ın yüzündeki hafif gülümseme jokere ne kadar yakışıyorsa heath ledger da jokere o kadar az yakışıyor fazla bişey beklemiyorum bu filmden açıkçası
bu film kesinlikle heath ledgerın performansı için izlenir. bence ana karakterden daha baskın bir karakterdi joker. film abartıldığı kadar güzel değil.
oyunculuk kalitesi yüksek bir filmde olsa konuyu yeterli bulmadım. filmde soru işaretleri vardı. joker her defasında herşeyi çok iyi planlaması mantıklı değildi. yakalandığında neden makyajını silip yüzüne bakmadılar orasıda garip fakat sonuçta mistik bir film. batman neden uçuyor? yada örümcek adamın neden ağları var? diye eleştirilmez. neticede bu tarz filmler biraz hayal ürünü ve izlerken ne olursa olsun tadını çıkarmak gerek.hayatımın filmi diyemesemde güzel bir film izlenmesini tavsiye ederim. 10/7
"the dark knight"orjinal ve başarılı nolan kardeşlerin 2005 tarihli ilk batman filmleri "batman bagins" tim burton undan sonra hikayeye hakettiği başarıyı vermişti film hem iyi eleştiriler almış hemde gişide iyi iş yapmıştı üstelik bunu tim burton un gotik havasından sıyırıp tamamen kendi orjinal metodları ile yapmışlardı "the dark knight" aynı ilk film gibi karanlık sert ve kopleks bir tonda ilerliyor her soygunun birbirini öldürüp ihanet ettiğisahne scorsese filmleri gibi filmin sert mafyatik hikayesi ise 70 lerin ingiliz mafya filmlerine benziyor film yarattığı bir çok yan karakteri başarıyla işlerken ana karakteride asla olay örgüsünden uzaklaştırmıyor ayrıca bruce wyne ve batman arasında sıkışıp kalan ana karakterin geçirdiği iç burhan ise gayet etkileyici işlenmiş film klişe iyi kötü mücadelesi yerine kompleks kötülüğü yok etmek için bazen kötü olmanın altını çizer gibi sert bir tonda ilerliyor üstelik başarılı kurgu çalışması sayesinde verilmek istenenler izleyiciye tam olarak veriliyor ancak filmin görüntü yönetmenine bir sitemim olacak bu kadar çok haraketli kamera kullanımı baş döndürücü bazen sahneleri takip etmekte zorlanabilir izleyici biraz daha sabit plan sekanslar kullanılabilirdi oyunculuklar kaliteliydi filmde ama joker in performansı unutulmaz heat leager in performansını asla jack nicholsan la kıyaslamamk gerek çünkü buna hayatta olsa leager de kızardı umarım iki oyuncu çok farklı yorumlar getirmiş jokere fakat bu sefer jokerin herhangi bir geçmişi çevresi filan yok bir bakıma sadece kaos isteyen mevcud düzene kendi yöntemleriyle haletmeye çalışan bu hali ile aklıllara dexter dizisindeki psikopat katili anımsatan aa ondan çok daha zeki ve cani olan bir karakter joker ,bir bakıma insanlarda ki kötülüğün ve mevcud düzene isyan etme tutukusunun vücud bulmuş hali joker bu filmde ilk filme nazaran bruce wayne karakterine çok az yer verilmiş ki bu filmin olay örgüsüne dair bir hata çünkü batman bu filmde yarattığı karakterin insanlara ve çevresine verdiği zararları görüyor ve batman dan vazgeçmek istiyor ama bunu bir türlü başaramıyor bence batman üzerinden değil bruce wayne üzerinden yapmalıydı bu buhranı film uzun lafın kısası son günlerde çıkan vasat bir çok çizgi roman uyarlmasından sonra(hulk,ıron man) ilaç gibi gelen başarılı sinematografisi kurgusu oyunluğu olan bir film
The Dark Knight, kötülerle mücadele, adaletin temini, yetki erginin muntazam kullanılması vesair olgular üzerine felsefe yaparak düşünmeye sevk ediyor izleyiciyi. Finalde filmin en önemli metaforu Harvey Dent ölünce yüzü toprağa geliyor. Ve biz ikiyüzlü oluşumuzu orada da vurgulayıp Onun yaralı (kötü) yüzünü alta verip görünmez kılıyoruz. Ve Dark Knight bu şiirsel imgeyle sona eriyor.
Bekletilerimn altında bir film.diğer arkadaşlar gibi çok müthiş bir film olduğunu söyleyebilcem.Çok daha iyi bir son yapabilrlerdi.ama izlenmeye değer.10/7
Batman - Kara ŞövalyeBatman Başlıyor bilgi veren fragmanı ile farklı bir Batman izleyeceğimizin mesajlarını veren Nolan kardeşler Kara Şövalye ile ilk filmin tutarlılık ve etkileyici Batman filmi imajını el birliği ile aşağı çekiyorlar.Film bir çok olumlu eleştiri almış olsada ilk film ile yenilenen ve sağlam bir temele oturtulan Batman konsepti bence geriye saymış. Oysa bu bölümde elimizde Harvey ve Joker gibi inanılmaz karakterler varken. Filmin başından itibaren karışık ve suç gerilim özellikleri içeren ve anlatmak istediğini hızlı çekim göstermeye çalışan bir film. Bu fikrim daha fazla dramatik öğe ve karakter analizleri beklediğim bir senaryodan kaynaklanıyor olabilir.Nolan kardeşler kurgu ve senaryo anlamında gerçekten çökmüşler. Hızlı bir anlatım, Tim Burton'un gotik Batman anlayışından ve Gotham şehrinden daha fazla saçma, tutarsız ve anlamsız bir hava var filmde ve son bölümde Alfred'in yaktığı mektup bu durumun tuzu biberi sanki.Batman bu filmde sadece aksiyonun görsel bir elemanı hatta kuklası gibi duruyor. Öyle ki bıçaklarından başka bir aleti olmayan Joker bile aksiyon konusunda ondan daha başarılı, kaldı ki korkutucu, psikopat ve gerçek kötülüğün sembolü olması da onun karizmasını onaylıyor.Aslında film boyunca karakterler arasında bir taraf tutmayan senaryo bu bağlamda beğenilebilir. Ama Batman bu tarafsızlık uğruna aptallaşmış. Son bölümde sevdiği kadının kendisini değil diğer adamı seçtiğini söyleyen mektubunun Alfred babamız tarafından; aman üzülmesin sonra suçlular ile savaşamaz güçten düşer, mahvolur biter anlayışı ile yakılması bana komik geldi.Tüm senaryo ve işleyiş dışında filmin genele hâkim karanlık havası ve renkleri ilk film kadar başarılı olmasa da idare eder. Aksiyon sahneleri ise gerçekten çok kötü ve sırıtan bir durumda.Joker belki de bu filmin en kötü değerlendirilmiş hazinesi. Ledger'ın müthiş Joker yorumu ve her hareketi bu filmi kurtarabilecek en büyük şanstı belki. Ama senaryo o kadar kötü ki Joker film boyunca Jokerleşemiyor yazık olmuşRachel rolüyle karşımıza çıkan Maggie Gyllenhaal kısıtlı süresini en iyi kullananlardan. Karakterinin öldüğü bölümdeki oyunu çok iyi. Nolan kardeşler oyuncu seçimindeki doğru tercihlerini diğer bölümlere de yansıtmış olsalardı ilk filmin yükselttiği çıtayı daha yukarlarda görebilirdik.Gelelim filmin asıl karakterine. Kara Şövalye'deki karakter karmaşası ve anlamsızlığına sabır etmemizin ben büyük sebebi, filmin başından sonuna kadar işlenen ve trajik bir son ile biten Harvey Dent hikayesi. İlk başlarda kendinden emin, arzulu, hırslı bir adam olarak görülen bu karşın ilerleyen bölümlerde kendi içindeki korkuların ve güvensizliğin Gotham şehrindeki suçlar kadar büyük olduğunu gördüğümüz bir karakter. Senaryomuz söz konusu Harvey Dent olduğunda sağlama yakın bir profil ve tutarlılık çizmeyi başarıyor. Buna birde Aaron Eckhart'ın sade ama sağlam oyunculuğu benim filmin sonuna kadar gitmemdeki en önemli faktördü. Bu noktada Aaron Eckhart hakkında söylenmesi gereken birkaç şey; genellikle iddalı olmayan ama sağlam karakterler ile karşımıza çıkan bir oyuncu ve müthiş tutarlı ve abartıya kaçmadan olması gerekeni tam olarak sunan bir çizgisi var. Aşk Tarifi, Başka Hatunlar ile Muhabbetler, özellikle Cehennem Çiçeği onun hakkında fikir sahibi olunabilecek bazı filmleri.Kara Şövalye'ye dönecek olursak; Gerilimin yükseldiği ve bir patlama beklediğimiz ve tempoyu körükleyen harika bir gerilim müziğine sahip sahnelerden bekleneni alamamak, gerçek bir psikopat ve deli Joker'in bıçak koleksiyonunu görmek ama onları iş üstünde kullanırken görememek büyük hayal kırıklığıydı. Sonuçta; Kara Şövalyemiz kötü senaryosu, elindeki malzemeyi boşa harcayan, israf eden tutumu ile ilk filmin çok gerisinde kalıyor.