eath Ledger’ın çekimlerden bir ay kadar önce kendini role hazırlamak için bir otel odasına kapattığını hatırlatan babası Kim Ledger, bunun ünlü oyuncunun hemen hemen her filminden önce yaşadıklarına benzer şeyler olduğunu ama söz konusu Joker olunca işin farklı bir seviyeye çıktığını dile getiriyor. '' Bu filme yorum yapmamıştım bunca zamandır , çünkü anlatmak istediğim çok şey vardı , kelimelere nasıl dökeceğimi bilemediğim , saçma bir kelime yazıpta berbat etme korkumla hep uzaktan takip ettim filmimi . Beni çizgi roman dünyasının içine atan , Marvelı ile DC'si ile fantastik bir dünyanın içine sürükleyen filmdir kendileri . Film bittikten sonra oturup bakmıştım ekrana öyle boş boş dakikalarca . Ve bunu kesinlikle öyle laf olsun diye yazmıyorum , hayatımda 2 defa yaşadım ben bu hissi ; 1. İnterstellar 2. The Dark Knight . Olaylar o kadar güzel işlenmişti ki Batman Begins'in son sahnesinde Jim Gordon'a Joker'in yolladığı kart sinyallerini veriyordu zaten filmimiz için . Bir süper kahraman filmi , kötü karakter ne kadar güzel işlenirse o kadar başarılı olur sözü , bu film için geçerli adeta . Hiç kimsenin Nolan'ının Batman'ını değilde '' ABİ JOKER NEYDİ ÖYLE YA '' diyerek salonu terkettiği bir başyapıttı bu . Bu kadar çok beğenilme sebebi tabii kide her yaş grubuna hitap etmesi ve mükemmel bir olay örgüsüne sahip olmasıdır . Çaresizlik ve insaniyet duyguları o kadar iyi yansıtılmıştır ki salonlara . Joker'in gemilere koyduğu patlayıcılar ve hayatta kalma içgüdüsüyle insanın verdiği iç savaş ,'' Harvey'i ya da Rachel'i seçmek zorundasın '' diyerek Batman'ı gerçekten çaresizliğe sürüklediği o sahneler . Anlatmak istediğim o kadar çok şey varki bu filmle ilgili , gerçekten hayatıma etki eden , tıpkı Harry Potter ve Lotr serisinde olduğu gibi beni fantastik bir dünyanın içine atan bu filme sonsuz teşekkür borçluyum . '' Biz, Heath'in ailesi, yardımcısı tarafından saat 03:30'da huzurlu uykusunda bulunan sevgili oğlumuzun, Mathilda'nın babasının, zamansız, kaza eseri ve trajik ölümünü teyit ediyoruz. Bu zamanda, arkadaşlarımıza ve tüm dünyadaki herkese iyi dileklerinden dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Heath, kısa hayatında birçok insanın hayatına etki etti, fakat çok azı gerçekten onu tanıma zevkine ulaştı. O, mütevazı, cömert, iyi yürekli, hayatı seven ve bencil olmayan bir insandı. '' HUZUR İÇİNDE YAT HEATH LEDGER !