Uyarı: Eleştiri film ile ilgili bilgiler içermektedir. İzlemeyen arkadaşların dikkatine. Film ile ilgili beyazperde'deki, diğer sitelerdeki yorumlar galiba beklentimi fazla yükselttiğinden filmi yeteri kadar başarılı bulmadım. Öncelikle film hakkındaki bu olumlu yorumların çoğunun yönetmeni Wes Anderson'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Bende yönetmenin tarzını seviyorum ve onun hayranlarından biriyim - şu anda yönetmenin beyazperde sayfasındaki tek hayranı benim :) - ama bu ne yazık ki bu filmi abartıldığı kadar iyi yapmıyor. Kötü bir film olmadığının bende farkındayım, ama senenin en iyi animasyonlarından falan tarzı yorumlara katılmıyorum. Animasyon tekniği olarak farklı bir teknik kullanılması ve burda harcanan emeğe kesinlikle saygı duyuyorum. Bu görsellik farklı bir tat bırakıyor izlerken ama bunun dışında senaryo fazla basit gibi. Vermek istediği mesajlar çok açık şekilde veriliyor. Bunları biraz daha alttan alta vermesi gerekirdi sanırım. Baba-oğul arasındaki ilişki ve insan karakterinin değişmesinin zor olduğunu ve kimsenin değişmesini istememek gerektiğini, zira bunun mümkün olmadığını ve o kişinin karakterine müdahalenin hem o kişiye saygısızlık, hem de o kişinin boğulmasına sebep olduğu gibi mesajlar fazlaca bariz. Bunlar da filmi ne yazık ki fazla didaktik üslupta bir film haline getiriyor. Sözü kısası; görsellik olarak farklı, ama senaryo olarak çokta farklı bir film değil. Orta sulara yakın buldum filmi. İyi seyirler.
Bugün izledim filmi, animasyon olarak çok farklı olmuş. Seyri keyfli bir film, çok büyüklere hitap ettiği söylenemez. Seslendirmeler kendisine has ve güzel olmuş. İçerik olarak vakit geçirmek için güzel. Bence film 10 üzerinden 6.5