kepce29
21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
qazino royal cidden güzel bir filmdi, yeni bond filmine giderken de burdaki yorumlardan çok iyi bir filmle karşılaşmayacağımı biliyordum ki gerçekten öyle oldu. bol bol aksiyon var ama ne için yapılıyor anlaşılmıyor sadece uçuyorlar resmen ölümsüz gibi olmuş james bond, biraz fazla abartılmış birde konu çok iç açıcı değildi dağınık bir film gibi geldi bana ama kötü bir filmde diyemeyiz, zaman geçirmek isteyenler gitsin vasatın biraz üstünde bir film.
Bu Bond karakteri şu ana kadar izlediğim en kötü Bond karakterlerinden biri. Bana göre Daniel Craig hiç Bond tiplemisi mizacını uymuyor bundan sonra da uymayacak gibi gözüküyor bir an önce farklı bir aktörle ya da en azından Pierce Brosnan tekrar devam etmeliler. Filme gelince şu ana kadar izlediğim en kötü en vasat Bond serilerinden biriydi ben Casino Royalee kötü diyordum Quantum of Solace onu bile geçti.
Daniel Craigin ''cool'' Bond yorumu disinda (eski ''karikatür'' Bond tiplemelerini sevmeyen birisi olarak) genel olarak ortaya çikan film basarili degil ne yazik ki. Bunun da en büyük iki nedeni duyarli konusuna ragmen (su sorunu) senaryonun bombos olusu ve de karakterlerin çok zayif islenmis olmasi (karakterlerin hiç birinin gerçekligine inanabilmek mümkün olamiyor). Sonuç olarak ''soundtrack müzigi,Daniel Craig'in orijinal Bond yorumu,fetis mekan seçimleri'' disinda beklentilerin altinda kalan bir film ne yazik ki.
bence aksiyon filmlerini aksiyonu çekmekte başarılı olan yönetmenler çekmeli.marc foster bu james bondun yönetmeni daha önce aksiyon türüne pek girmemiş bir yönetmen.ve başaramamış bence
yazıklar olsun marc foster.casino royale gibi enfes bir filmden sonra cok ısındıgım bu bond serisine yine soguttun beni.aksiyon sahneleri kötü,konu kötü ben daniel hariç oyuncuları da begenmedim 5/10
Açıkcası Bond filmlerine giderken cebimde 3 yıldızla giderim çünkü konusu her zaman ilgimi çeker. Diğer bir yıldızı oyunculuğa, diğerini de yönetmene veriririm. Yönetmene 007 nin konusundan çıkıp orta düzey bir aksiyon yaptığı için -1. Oyunculuğa da 0,5 veriyorum yani toplam 2,5. Not: Eğer bu filmin adı "007 James Bond" olmasaydı yönetmene 0,5 verebilirdim ama 007 konusuna sadık kalmayarak Jamesı akıllını ve teknolojiyi kullanmayan bir katile çevirdiği için bu yazdıklarım az bile... Ayrıca Marca geçmiş filmlerinden dolayı saygım hala devam etmektedir yanlış anlaşılmasın bence 007 ağır gelmiş o kadar...
Bir bond fanatiği olarak hayal kırıklığına uğradım bond filmlerinin kendine has konusu zeka oyunları ve kaliteli aksiyon sahneleri vardır ama bu filmde hepsi yerle bir olmuş.Sanki serinin bu filmi aceleyle aman 2-3 sene oldu önceki filden sonra arayı uzun tutmayıp hemen bir film çekelim edasıyla abuk bir konu ortaya çıkmış.Gidin ama keyif almayacaksınız muhtemelen...
Filmde para sorun değil, uçmak sorun değil, yıkıp geçmek sorun değil, araba motor yani herşey domina taşlarının sıra sıra dizilişi ile yıkılması gibi hazırlanmış basit bir süpermen filmi. 18+ için pek sıkıcı ama aşağısı için fantastik ve eğlenceli.