bu fılme zaman kaybı dıyenler ve bısey bulamayan arkadaslara bır kez daha izlemelerini (tarafsız bı açıyla) tavsıye ederim.Eger hala bı sey bulamadım dıyorlarsa hayata hatta sinemaya bakıs acılarını bır kez daha gozden gecırmelerını tavsıye ederim o zaman.Sinema tarıhının en onemlı fılmı olarak tescıl edılmıs ,bır yonetmenın en onemlı fılmlerınden bır gercek kesıttır duvar.Kafanızdakı tum duvarların anısına yasama, gercege bı bakıstır duvar,yalın bır derinliktir duvar, dramatık bir senfonıdır duvar..iyi seyirler şimdiden..
hiçbir niteliği olmayan, gereksiz zaman kaybı yaratan bir film.. sırf merak ve söylenen güzel sözlerin üzerine izledim fakat elle tutulur hiçbir şey çıkaramadım.. bu filmin bu kadar popüler hale gelmesinin sebepleri derinlerde galiba... (:
Gerçek bir film izlemek istiyorsanız Duvar’ı ne yapın edin izleyin,her yönüyle ülkemizin gerçeğine ışık tutan bir film.Türk Sineması’nın en büyük ismi Yılmaz Güney’in altın palmiye kazandığı bu film,türk sinemasında ki ender Gerçek bir filmdir.
Fram benim izleme gibi bi şansım olmadı daha sıradaki flimlerin bitmesi gerekiyo tam olarak hımmm 12 flimden sonra gelecek herhalde ama söz sırf sen bu kadar ısrar ettin diye izliyecem (Efsane çirkin kral ) maziden bu güne diyesim geliyo walla...:===)))
Türk sineması yıllar ama çokkk yıllar önce bile şu anki durumundan öte bir yerdeydi. İşte size Y.Güney’in eserleri buna örnek. Duvar filmi dünya sinemalarında çocuk hapisane gerçekliği üzerine çekilmiş (tabi işin içine imkanları da katınız)en yetkin filmdir demk haksızlık olmayacaktır.10/10
bu filmi hala değerli kılan yılmaz güney,tuncel kurtiz tabiki ama önemli bir ayrıntı daha var o zamandan bugüne türkiyenin hapisane yaşamı hiç değişmedi.10/9
filmi seyrettim yerimden kalktıktan 15 dakika kendime gelemedim;çünkü seyrederken çok odaklandım ve hep kendimi filmdeki duvarlar içine koydum sonuç itibariyle beni çok etkiledi sanki hiç kamera yokmuş,sanki onlar oyuncu değilmiş gibiydi belki de değildirler ama ortaya koydukları tam bir sahaserdi.sinema adına harika ama bastan söyleyim önyargılı olmayı gerçekleri seyretmek için seyredin.
Düşünün arkadaşlar gerçekten bu küfürleri duyan bu işkencelere, cinsi sapkınlıklara maruz kalan küçük çocuklar var Yılmaz Güney bunu bize başka türlü nasıl anlatabilirdi, "Ah canım cicim" diyen gardiyanlarla mı ? Hayatımda izlediğim en güzel film, hele o sondaki çocukların isyanı...
Dipnot: Yılmaz Güney'in bu filmi gurbette, sınırlı kadroyla ve maddi imkansızlıklarla çektiğini hatırlatmak isterim