robert de niro işte ya!!daha nolsun..her filmde muhteşem..her ne kdr bu filmde canavar rolündeyse de yine sempatik yine harika oyunculuk (= diğer karakterlerin hakkını yemeyelim tabi,hepsi süper :DD bu arada filmin kitabıyla arasında baya bi fark var...
az önce cnbc-e de izledim.gerçekten de iyi bir film olmuş.ama diğer arkadaşa katılıyorum korkudan ve şiddetten öte duygusal bir boyutu var filmin.yaratığın "babasına" karşı olan öfkesi ve minnettarlığı iyi yansıtılmış.elizabethin yaratıkla victor arasında seçim yaptığı sahne de iyiydi.
bence bu fılım tam anlamıyla ızlenmesı gereken bır fılm cunku gorsel acıdan kesınlıkle ızlenılmesı gereken bır fılm robert de nıro rolunun hakını kesınlıkle vermıs bence ızlemeyenler cok sey kaybeder
Bir korku klasiği olmuş Frankenstein, son olarak sinemaya adeta doyduğumuz bir yıl olan 1994 yılında sinemaya dönüş yaptı. Yalnız bu seferki dönüş biraz farklıydı. Bu Frankenstein filmi tam bir korku filmi değil daha çok dram yönü ağır basan bir film olarak karşımıza çıktı.Kenneth Branagh filmi hem yönetiyor hem de Dr.Frankenstein karakterini canlandırıyor. Yaratığı ise bu sefer Christopher Lee’den sonra tekrar büyük bir aktör Robert De Niro canlandırıyor.Filmimiz yine beklenilen bir Frankenstein tarzıyla ilerliyor fakat dediğim gibi dramatik bir yapısı var filmin, korku yanı çok ama çok az. Film, etkileyiciliği ve dramatikliğiyle izleyiciyi sıkmıyor, adeta başka düşüncelere alıp götürüyor. Özellikle De Niro’nun performansı göz kamaştırıcı. Doktorla hesaplaştıkları sahnede ki performansı ise tekrar tekrar izlenesi. Ayrıca filmde belli bir kesime eleştiri de yapılıyor. Her yönüyle başarılı bulduğum bir film.Film, eleştirmenler ve belli bir sinema izleyici kesimi tarafından geçer not almadı fakat ben filmi oldukça başarılı buldum. Bence çok abartmamak kaydıyla gözden kaçırılmayacak bir film.
Filmi izledigim zaman gercekten farkedemedim Frankenstein’in De Niro oldugunu.. Filmden sonra girdim Beyazperde.com’a okuyunca şaşırdım.. Gercekten olağanüstü oynamış..
dr. frankestein’ın öyküsü harika yorumlanmış.olaylar gerçekten olmuş gibiydi.bunda oyuncuların katkısı büyük.özellikle kenneth branagh,tom hulce,robert de niro... gibi oyuncuların performsları muhteşem.filmin müzikleri de çok etkileyici,çekimlerin yapıldığı yerlerde...ben filme bayıldım.herkesin izlemesi gereken bir yapım..
helena bonham carter dövüş kulübünden sonra en iyi performansını sergiledi ama robert de niro ya özellikle hayran kalmamak elde değil çok güzel bi film