Iwo Jima’dan Mektuplar
    3,9
    Iwo Jima’dan Mektuplar hakkında görüşlerin ?

uluzeus23
    uluzeus23

20 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Clint Eastwood'u pek başarılı bulmam ama bu film gerçekten çok güzel olmuş.İyi bir anlatımı var,savaş filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz klişe şeyler yoktu fazla.Durgun gitse de sıkmadı beni.ayrıca savaş dramını çok iyi yansıtmış.Mutlaka izlenmmeli.
    burakaltunsoy
    burakaltunsoy

11 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    oldukça başarılı bir savaş filmi.clint eastwood çok iyi iş çıkarmış
    xsosyopatx
    xsosyopatx

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    sinemaportalı7' ye katılıyorum.
    oegoksoy
    oegoksoy

29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    Bu adam film yapmayı biliyor. Mesajını çok iyi aktaran, oyunculuk ve görüntüleri dört dörtlük. Tıpkı "Bridges of Madison County" gibi unutulmaz bir Clint Eastwood filmi.
    ultraaslanserhat
    ultraaslanserhat

12 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    bu film e klasik savaş filmi tarzında bakmak ve öyle sınıflandırmak büyük bir hata olur bir kere film olaya iki taraflı değil sadece japonların gözüyle bekıyor ama bir olaya tek taraflı bakmak illaki karşı tarafı korkun ,barbar korkak olarak nitlelendirmeyi gerekmez sadece o askerlerin savaşta neler yaşadığı anlatılır işte ıwo jimadan mektuplarında yaptığı bu film bir belgesel havasında ama akıp gidiyor hiç sıkılmıyorsunuz ve savaşı gerçekten anlıyorsunuz bu film kesinlikle atalarımızın bayraklarında çook daha iyi bir film ve tavsiye ederim
    jemal-1081
    jemal-1081

12 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    bu filmi beğendim beğenmemin sebeplerinden biri atalarımızın bayrakları adlı filmin düşmanlarının gözünden anlatılmış olmasıydı bu iki film bir bütün olarak çook güzel bir savaş filmi değilde savaşın duygusallığını ve gerçeklerini belgesel tadında anlatmış bunu izleyen kesinlikle atalarımızın bayraklarınıda izlemeli çünkü iki film bir bütün
    cudiferat
    cudiferat

7 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    Doğrusu filme tamamen bir savaş filmi gözüyle bakmak ve heyecan vs. aramak çok yanlış olur.
    Bu film daha çok belgesel nitelikte ve kendi deyimimle de biraz psikolojik bir film.

Özellikle Japonların onur-imparatora bağlılık gibi temaları biraz su yüzüne çıkarılmaya çalışmış fakat bunun istisnası olan tek asker Saigo kişiliği çok güzel işlenmiş.
    Bunun yanında alışıldığın dışında olan Amerika görmüş general Watanabe rolünün hakkını tabii ki veriyor.

Eastwood güzel iş çıkarmış ama bence diğer 2. Dünya Savaşı filmlerinden çok çok harika değil, şaheser değil ama izlenmeli.
    8,5/10
    mennan
    mennan

25 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Savaşın 'Japon' gözlüğünden görüldüğü bir film. İzleyiciye, Japonların cesareti ve onuru hakkında bilgi veriliyor. Savaşın mektuplar ile anlatılması, farklı bir atmosfer oluşturmuş. Hani mektuplara o 'çok özel' ve duyguları tam ifade eden cümleler yazılır ya, o noktadan yola çıkılarak gerçekçi bir anlatımın sunulacağına ikna ediliyor izleyenler. Her savaşta olabildiği gibi farklı(daha doğrusu zıt) karakterlerin yeraldığı bir film olmuş. Kaçan asker psikolojisi yanında, karşı tarafta ona zarar vermeyen bir rütbeli ve rütbelinin emrinde bulunan zalim askerler. Bunlar filmi ön planda tutan sahneler kanımca.
    polair
    polair

20 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    clint amcamız gerçekten iyi bir yönetmen olduğunu gösterdi işin aslı atalarımızın bayrakları adlı filminden sona aynı konuya birde japonların gözüyle yaklaşmak onların duygularını ve sosyal çöküntülerini yansıtmak çok ilgi çekici ve demokratik olmuş izleyin derim 10 üzerinden 8
    akifcirit157
    akifcirit157

16 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    çok güzel bir filmdi
    pi-bro
    pi-bro

15 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    güzel bi film.ama kesinlikle başyapıt değil.atalarımızın bayraklarını izlediğimde beğenmiştim ve iwo jima'dan mektupların ondan daha güzel olduğunı duydum.açıkçası çok da büyük bi fark yok filmin başarısı açısından.ama yine de clint eastwood iyi iş çıkarmış
    sinanmim
    sinanmim

15 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Önce iwo jima'yı sonra Atalarımızın Bayraklarını izledim.Her iki film için sayısız yorum yazılmış ama yorumların çoğu belli ki rasgele filme gitmiş izleyicilerden.Herkes o anki duyguları ile filmi yorumluyor bu da normal zaten.Lakin filmi bir sinema eseri ve tarihi belge olarak değerlendiren herkes beğenmiş çünkü film gerçekten güzel.Yakın plan çekimleri ile askerlerin yaşadığı ruhsal fırtınaları yansıtmak adına Atalarımızın Bayrakları filminden de daha etkileyici olduğunu söyleyebilirim.Nedense şimdiye kadar amerikalılar savaşı kazansa da kaybetse de filmi izleyenlerin gözünde kahraman oluyorlardı :) herhalde bu yüzden bazı arkadaşlar filmi beğenmediler.Çünkü filmin herkesi öldüren tek kurşun yarası almayan bir kahramanı yoktu.Clint eastwood u tebrik etmemek elde değil 10 üzerinden 9 derim ben.
    uzim
    uzim

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Atalarımızın Bayrakları filmi bu savaşa Amerikanın gözünden bakıyordu bu filmde ise Japonların gözünden bakılmış..

Etkileyici sahneler ve güzel enstanteneler var..

Çok güzel ve keyfli bir film..10/9
    volkanick
    volkanick

4 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Ben beğenmedim.Bir film sadece Amerikalıları kötü gösterdiği için güzel olamaz.Amerikalılar yıllarca sahte kahramanlık hikayeleri ile Dünya yı o derece bunalttılar ki artık onları kötü gösteren her film bir başyapıtmış gibi sunuluyor ki bu çok yanlış.
    zgrklc
    zgrklc

2 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    herseyıyle guzel ama taraflı bır fılm japon genaralının usa wıskını ıcmesı reklamını yapması tuhaftı