erkansyk
1 Şubat 2009 tarihinde eklendi
eğer konu savaşsa gerçekten başarılı ve türe ilgi duyanların izlemesi gereken en az Er Ryanı Kurtarmak kadar güzel bir film. Bazı sinemasever arkadaşların filmi sıkıcı bulması bence çok ilginç. Çünkü savaş eğlenceli bir konu değil ve hiç kimse bu filmi iki saat güzel vakit geçirmek için izlememeli. Eğer bunun için izleyip birde sıkıcı diyorsanız amacınızı tekrar gözden geçirin veya Yüzüklerin Efendisini falan izleyin. Size daha fazla eğlence sunacaktır.Herkese iyi seyirler...
clint eastwood için aldım izledim ben ama bence tam bir fiyasko yani böyle bi isimden bu derece başarısız bi film seyretmek beni çok büyük hayalkırıklıgına ugrattı ne yazık ki
film bence ilkinden yani atalarımızın bayrakalrının temesını taşıyor karşı tarafın bakış açısını yansıtmak isteyen clint eastwood bence hala aynı taraftan bakmakta diretmiş. ben iki filmide vasat buldum çünkü iki farklı tarafın aynı olayı işlendiğinde filmler arasında kopukluk olduğu göze çarpıyor. tamam amaç savaşı vermek değil iki filmdede ama bunu daha derin ve daha duygusal bir şekilde yansıtabilirdi eastwood daha önce bunu gizemli nehir ve milyonluk bebekte yaptığı gibi ben iwo jima yapımında gözlerimin dolacağını sanıyordum ama olmadı. duygusallığı yakalayamamış.
Savaş denilen şeyin aslında ne için yapıldığını ve toprak için nelerle mücadele etmek zorunda kaldığını anlatan ve aynı zamanda bir askerin bazen orada yaşadıklarını onun psikolojisini anlatan durağan ama sıkmayan bir film. Savaş ortamı o kadar iyi yansıtılmış ki gerçekle arasında hiç fark yok. 10/7
filmi beğenmeyen dostlarımız sanırım çocukluklarından itibaren ninja filmleri ile beslenip rambo filmleri ile doyuma ulaşmışlar. ama filmin asıl anlatmak istediği savaşın ne kadar saçma sapan ne kadar anlamsız olduğu gerçeğini kaçırmakla kalmamış üstüne bir de aksiyon sahnesi beklemişler.kesinlikle iyi bir yapım.9/10
bukadr berbat bir filmn bukadr beğenilmesini,"senin göremediğini görür,anlayamadığını anlarm" tribine bağlıyorum.Filme çokşey bekleyerek gittm ama inanırmısnz yanmdaki arkadaşımdan utandmm bu filme soktuum içn onuda,hayatmn en sıkıcı 2 saatiydi .Ki tarihe de tutkun biriyimdir yani. neyse kısa ve öz.. Fantastik 4'lüyü bile bu filme tercih edermm.Daha nediim :)