alcapone132
1 değerlendirme
16 Mart 2008 tarihinde eklendi
coen kardeşlerin fargo filmini izleyenler için ideal film konu olarak biraz kısır olsa da anne baba sevgisinden yoksun büyüyen çocukların ilerde kendi hayatları ve başkalarının hayatlarını nasıl değiştirebildiklerine dair ilginç bir film dediğim gibi bu tarz film sevenler için izlemeye değer
Sidney Lumet'in uzun bir aradan sonra ortaya çıkardığı sağlam bir film. Filmde aile içi olaylar çok iyi bir şekilde yansıtılmış Philip Seymour Hoffman ve Ethan Hawke çok iyi oynamışlar ama özellikle Philip Seymour Hoffman son dönemlerde oynadığı filmlerle yükselen performansına bir yenisini daha eklemiş bulunuyor. Filmde çok değişik bir soygun hikayesi anlatılıyor ama bu bildiğimiz klasik soygun filmlerinden değil. Bu tarz konularda çekilen filmlerden kendine özgü bir ilk diyebilirim. Bence filmi izleyin ama çokta aksiyon falan beklemeyin zaman zaman ağırlaşan ve diyalogların sürüp gittiği görülmesi gereken bir film
bence gayet guzel bir filmdi bır cok fılmden farklı bir kurgusu ve havası vardı philip s.hoffman super oymamıştı yine.klasık soygun filmlerinin cok dısındaydı ailedeki gerginlik ınsanların psıkolojik durumları cok ii işlenmişti.bence seyredılmeli..
gercekten elfshu'yakatılıyorum galiba ben de yorum yazanlarla aynı filme gitmemişim!ben bunu cok az film icin öylerim ama cidden zaman kaybı:S kesinlikle tavsiye etmiyorum!oldukca agır ilerleyen anlamsız diyalogların oldugu erotizmin son derece anlamsız işlendiği sıkıcı bir film:S
Dört kişi filmi izledik ya biz gerçekden hiçbirimiz filmden anlamıyoruz yada yorumu yapanlarla aynı filmi seyretmedik! Başka bi açıklaması yok bunun. Gerçekden boşa zaman kaybı olan bir film kötü ötesiydi bence paranıza ve zamanınıza yazık etmeyin derim!
aslına bakıldığında kolu olarak çok değişik olmasada filim biraz yavaş işlensede bence filimin kurgulanışı ve anlatımı güzel olmuş.aslına bakıldığında filimin başında sonuna dair büyük ölçüde ne olucağını tahmin etsenizde genede işlenişi güzel olmuş.çok güzel değil ama çok kötü ve sıkıcı olduğunuda düşünmüyorum...
oyunculuklar çok güzel. ama film sanki yaprak dökümü'nün amerikan versiyonu gibi. bir ara gerilmekten filmden tamamen koptum. ama sonu çok güzel. tavsiye ederim. bazı yerlerde tutarsızlıklar olsa da izlenecek bir film.
Ustanın uzun duraklama döneminden sonra çok sağlam bir dönüşü olmuş.özellikle oyunculukları ve Lumet’in usta dokunuşuyla şekillenen sıradışı kurgusuyla türün önemli eserleri arasına çoktan girmiştir bile.biraz ağır temposuna rağmen suç ve kara film sinemasından istenen ve beklenen bütün öğeler filmi izlettirmeyi başarıyor...
Bu film duyduğuma göre Amerika'da Oscar Adaylığını kılpayı kaçırmış bir film. Bana göre Akademi bu filmi Oscar ödüllerinde aday yapsaydı çoğu ödülleri parsellerdi. Bu hafta seyrettiğim en iyi film. Philipp Seymour Hoffman adeta Oscar'lık bir performans sergiliyor, Ethan Hawke Hoffman'ın kardeşi rolünde oldukça başarılı. Her iki aktör iyi bir ikili oluşturmuş. İlk başlarda Kara Mizah şeklinde başlayan film daha sonra Drama'ya en sonunda ise Trajedi'ye dönüşüyor. Seyretmeyenler olabilir diye konuyu anlatmıyorum, çok ilginç bir hikayesi var filmin. Kurgu ve Senaryo olağanüstü. Filmin sonunu ise yönetmen seyirciye bırakmış bence de çok iyi olmuş. Bu filmi syeretmeyenlere tavsiye ederim.
kurgusuyla,senaryosuyla gayet dikkat cekici bir film.belki tek eksik oyuncu kadrosunun zayif olmasi.tabi bu filmde basarisiz oyuncular oldugu anlamina gelmiyor.film kesinlikle daha yuksek puani hakediyor..810
Yani uyuştururcu bağımlısı, ailesel ve maddi olarak bir kötü çalkantı içerisinde olan bir abinin annebabasının dükkanını soyacak kadar kötü planlar yapıp sonrasında tam bir kaos ortamı olan filmde "hadi be ordan, bir baba bunu yaparmı" denilen bir sonla biten bir film..