yuxel1907
8 Mart 2009 tarihinde eklendi
Son yıllarda çekilmiş en olağandışı film,sinema işte budur diyebilirim. Hollywoodda da sinemayı hala sanat için yapan kişiler olduğunu görmek sevindirici.
film de bi cocuk varki görülmeye değer. mimikleri, oyunculğu süper... verdiğim puanın büyük bi kısmınıda o cocuğa verdim zaten. gerikalanı ise bi cocuğun hayal dünyasını ekrana yansıtabilen yönetmene.... 710
bu filme tesadüfen bir alışveriş merkezinin TV standında rast geldim. Aslında başta David Fincher ismi ilgimi çekti, fakat onun olmadığını öğrendiğimde pek bir şey değişmedi ilgimde, çünkü fragmanı mükemmeldi. Gelelim filme, mükemmel bir anlatım, büyük bir görsel şölen. Gregory Colbertin "Ashes and Snow" filmini çoğu yerde görür gibi oldum. müzikle ilgiyi üst sınıra götüren bir film. mutlaka izleyin. Enfes. 10/9.5
Başkalarının yerine düşen bir adamın, düşen bir çocukla beraber nasıl kalktığını gösteren sürrealist şölen.Dile kolay film yaklaşık 4 yılda toplam 23 ülkede çekilmiş.Üstelik bir saniyelik bir piramit sahnesi için mısıra gitmişler yani.Küfür gibi birşey, ilk izleyişte kaldıramıyor insan.Şöyle söyleyeyim, yönetmenin ayakkabısından zencefilli gazoz içebilirim. o denli
Filmin Beethoven ile başlayan açılış sahnesinden itibaren kapıldım gittim. Bu filmi kategorize edemiyorum. Çok değişik bir film. Bir masal yaşatıyor gerçekten ve görsel anlatımı çok başarılı. İzlenmesi gereken bir film. Başroldeki ufak kız da süper:)
Kesinlikle sürükleyici bir filim.. Ve bazen çocuksu duygusallığı insanın içine işliyor. Zaten tablo gibi bir filim. Her karesi canlı, renkli! Küçük kıza hasta olduk! Güzel değil, çok güzel bir filim.
Sinemanın görsel açıdan ne kadar zengin bir dünya olduğunu gösteriyor öncelikle film bize, zaten filmin yönetmeninin Jennifer Lopezli 'Hücre' filmini yönettiğini (filmin yapımcıları David Fincher ve Spike Jonze!!!)bilince beklentimiz görsel anlamda artıyor. Film Hücre ile karşılaştırıldığında, dramatik yapısı görselliği ile daha uyumlu, belki de doğru proje olduğundandır. Sadece seyredin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
The Cell filminde psikopat katilin içdünyasında etkileyici bir görsellik yaratan Tarsem Singh bu ikinci ve son filminde değim yerindeyse aşmış.Kendinizi gerçekten bir masalın içinde hissetmenize yol açan yönetmenin bu filmi ne yazıkki sinemalarımıza uğramadı.Neyseki dvd baskısı ile izleme imkanı bulabildik.Hiç vakit kaybetmeden filmin dvdsini edinip izlemelisiniz.Filmin açılış sahnesi sinema tarihine geçmeye adaydır.Ve puan vermek gerekirse 10 üzerinden 8