rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
12 Ekim 2015 tarihinde eklendi
Yakın dönemin mutlaka görülmesi gereken filmlerinden. Son derece sıradan, son derece ironik, son derece çarpıcı. "Çarpıcı" kelimesi yanıltmasın, filmde herhangi büyük bir dram, aksiyon, hüzün, sevinç vb. duygular yok. Bükreş'te başlayan ve Çavuşesku rejiminin yıkılmasına, ardından kendisi ve eşinin kurşuna dizilmesi ile sonuçlanan, etkileri doğal olarak nesilden nesle aktarılan ve hep tartışılan bir devrimdi Romanya'daki. Filmde, özellikle son yarım saati kaplayan yerel televizyon programı sahnelerinde, bu olay öyle bir ele alınıyor ki, hayran kalmamak elde değil. Bir yandan inanılmaz bir absürtlük, bir yandan "seçmece" karakterler, bir yandan da aslında tarihi bir olayın detaylarına tanık oluyoruz. Yönetmenin yaklaşımı oldukça başarılı, hem komik hem düşündürücü. Bunu sağlayabilmek hiç de kolay bir iş değildir. Uzun süre akıllarda kalacak bir yapım.
Filmin CD sini kapağındaki Orak-Çekici görüp aldım hiçbir önbilgim yoktu "Elveda Lenin" tarzı bir film bekliyodum Üstüne bi de filmi bi arkadaş varken taktım izleriz diye o kadar sabırlı bir insanım konu sinema olunca hatta Psikolojik filmleri dahi sıkılmadan izlerim ama filmin ilk yarısında aşırı derecede ben bile sıkıldım önce arkadaşım sonra ben daldık uykuya.
Filmi güzel yapan tek yer Stüdyo sahnesi. İnanın direk CD 2 yi takıp izlerseniz bişey kaybetmezsiniz.
Aslında yönetmenin anlatmak istediği konu çok güzel ellerindeki karakterlerde güzel ama bi türlü bunları harmanlayamamış
Piscoci karakterinin oyunculuğu güzel Anlatmak istediği konunun hatırına 6/10
film festivalinde izlemiştim bu filmi.zaten herhangi bir kurgu pek yok.filmin geneli tek bir karede geçio :) ama yineden başarılı buldum ben.genelde komik olsun die yapılan nükteleri komik bulmam ben ama bu filmde gerçekten güldüm :) tavsie ediorum mutlaka...
bilmiyorum yani benim pek hoşuma gitmedi film. zaten ben oldum olası siyasetle ilgili filmlerden nefret ederim. bunun bazı eğlenceli tarafları vardı belki ama izlemeye değmez gibime geliyor. yine de siz bilirsiniz...
Film Ekimi programında da yer alan muhteşem bir film. Sadece eğlenmek içinde gidebilirsiniz ama bence gülmekten katılırken alt metinlerde olanları da kaçırmayın.
Filmi konusunu merak ettiğim için Film Ekimi'nde izlemiştim. Hem merakımı giderecek çok güzel ayrıntılar vardı hem de bilmediğim çok ilginç gerçekleri anlattı bu film bana... Ama öncelikle ve Hararetle diyorum ki mutlaka ama mutlaka izleyin. Kesinlikle pişman olmazsınız. Hem bu kadar düşündüren, hem gülmekten öldüren bu film, tradejiyle komediyi o kadar güzel harmanlamış ki.. başka söz bulamıyorum. İzleyin...