patience-08
27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
İzlediğim en etkileyici filmlerden biri.. Oyunculuklar zaten muhteşem. Hümeyranın konuşması bile etkiliyor insanı. Kesinlikle türk sinemasının en iyi filmlerinden.
Ya canım kardeşlerim,Bu filmin oyunculukları çok başarılı sizin gözünüzü boyuyan da bu aslında.Gerçeğe yakın bir dram, çok başarılı oyuncuklarla birleşmiş ve film kurtarılmış.Filmin olay örgüsü ve sinema dili bence çok zayıf.Tamam bu tür filmleri sevenlerin sıkılmadan izleyebileceği bir film ama kesinlikle bu kadar abartılacak bir film değil...
7-8 kere izledim ve her izleyişimde ağladığım bi film o kadar harika ki..müziği bile tüylerimi diken diken ediyor..son senelerde yapılmış en iyi türk filmi kuşkusuz..kim izlediyse begenmistir bu filmi begenmedim diyorsa ya yalan söylüyordur ya da farklı olma çabası içindedir. ;) on kere yüz kere bin kere 10 verıorum bu filme.
Televizyonda son 30 dk sını seyrettim o bile yetti .. Çocuğun her babam deyişinde gözümde yaş durmadı .. Oyunculuklar harika bu kadar mı içten oynanır.. Hele Hümeyra.. Sesinin titremesi adamı bitiriyor .. Tartışmasız türk sinemasının en iyi filmlerinden ..'Baba,insanlar büyüyünce hayalleri küçülür mü?'10/10..
çağan ırmak ı ayakta alkışlatacak nitelikte bir film.oyuncular olsun kurgu olsun türk sinemasının unutulmayacak filmlerinden.mükemmel tek kelime gerekirse:)
Şaheser bir film...Bu filmi sinemada izleyip de gözü yaşarmayan kimse olduğunu sanmıyorum. Özellikle Yetkin Dikiciler ve Çetin Tekindor Oscarlık oynamışlar. Keşke Oscar aday adayı olsaydı...
Hatırladığım kadarıyla "Babam ve Oğlum" gösterime girdiği sürede bütün Holywood yapımlarını geride bırakmıştı. Hala bazı sahneler aklıma geldikçe gözyaşlarımı zor tutuyorum... Bir filmin başarısı izlendikten sonra etkisinin devam etmesiyle doğantılıdır bende ve şahsım için bu film bunu başarmıştır. Konu seçimi, sahneleri ve kurgu planı duygulara seslenmektedir. Düşünmenin ötesinde bu ülkede kaybedilmiş zamanlara, parçalanmış insanlara ve hayatlara hüngür hüngür ağlatan bir filmdi, ağıttı "Babam ve Oğlum". Sanırım bu memleketin Çağan Irmak gibi yönetmenlere ihtiyacı var...
en iyi türk filmlerinden değil bence, tüm zamanların en iyi filmlerinden. ben ağlamam diyenler bu filmi izledikten sonra karar versinler. ayrıca oyuncu seçimleri harika, yanlış ellerde ziyan olabilirdi bu film ama çağan ırmak tam 12den vurmuş.
' film izlerken ağlamam ' diyenler bu filmde mutlaka ağlayacaklar.. o kadar güzel bir film ki kelimeler dökmek zor açıkçası.. türk filmlerinin en iyilerinden gerçekten 10 puanı pazlasıyla hakediyor.. oyunculuklar iyi , senaryo iyi, çekimler iyi. tek kelime ile mükemmel bir film.