mawi-777
21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
amaç dünyayı küresel ısınma konusunda uyarmaksa, bizim insanımız ve dünyanın fenel haline bakarsak insanlar belgesel izlemek için sinema saolunlarına pek ugramıyor. o sebeple tv için yapılsaydı ve dünyada tv ile yayınlansaydı daha fazla kişiye ulasır ve bu konuda bilinçlenmemiz daha cok katkı saglardı. saonuç itibariyle bi gerceği göz önüne seriyor ve neslimize nasıl bir dünya(!) ya da cehennem bırakacagımız konusunda fikir veriyor. izlenmeli.
gerçekten korkutucu..seminer hawasında bir film olmasına rağmen al gore çok güsel bir anlatımcı..tam sıkılmaya başlayacağınıs anda bi espiri sokuşturup tekrardan ilginizi topluyor..aslında herkesin izlemesi ve bu konuyu iice umursaması gerekir...sadece küresel ısınmayla ilgili bir kağıt imzalamakla pek bişi olmaz..önemli olan uygulamaya sokulması ve herkesin bunlara uyması...dünyanında bir gün yok olabileceği gerçeğini bilmek ve bu konuda duyarlı olmak insanın hiç deilse alabileceği bireysel önlemi..bencillik bi çözüm değildir..izlenmesi şiddetle tawsiye edilir....
Gerçekten günümüz dünyasının tehliklerini önümüze seren etkileici bir belgesel. 10 üzerinden 9 verdim. Bir puanını da siyaseti ve Bushu yapımın içerisine fazla karıştırmalarından dolayı kaybettiler bana göre. Ama gerçekten insanları biraz olsun bilinçlendirme amacı taşıyan iyi bir yapım.
dünya’nın gelecek zamanda karşılaşacağı en önemli sorunun altını çizmiş, çarpıcı tahminler yapmış, bu konu üzerinde çok çalışmış; fakat film sadece amerika’yla ilgiliymiş gibi davranmış. 'bakın şu şu şu ülkeler neler yapıyor, ama biz daha nerelerdeyiz! aaa!' gibisinden laflar çok var...sanki hep onlar en üstün olmak zorundaymış gibi...dünyanın merkezi amerika’ymış gibi davranmış, bu insanın hoşuna gitmiyor. ama belgesel açısından bakılırsa başarılı bir çalışma.7/10
maalesef bu ve bunun gibi meajlar verip ey insanlık uyan diyen filmler belgeseller hep ekranlarda kalıyo dünya ise kaldığı yerden devam ediyor. Hiç bir gelişme iyiye doğru gidiş yok yok. Ama yine de bu tür yapımlar desteklenmeli. Al gore u beğendim...