Doğaüstü olaylara meraklı bir yazarın başından geçenleri izliyoruz film boyunca ama hikayede ne yeni bir şey var,ne bağlandığı bir yer.Başarılı olduğunu söylemek zor.
gerçekten sinemaya fena uyarlanmamış harika bir gerilim hikayesi. insan aşama aşam geren, bir çok duyguyu size yaşatan bir film olmuş. öellikle kızının ellerinde öldüğü sahnede handi duyguyu yaşayacağımı şaşırdım. başarılı bir gerilim...
arkadaşlar ben izledim ve hiç bişey anlamadım malesef... oyuncu kadrosu gayet sağlam ama ne bir kurgu ne gerilim hiç birşey yok ya boş zaman kaybı.. zamanım kıymetli diyenlere duyurulur...
film fena değil ancak oyunculuk sadece 2 kişinin omzuna yıkılmış.çeşitli mantık hataları olsada sıkılmadan izlenilebilir.filmin sonlarına doğru tempo ve gerilim artıyor.
1408 sevdiğim nadir stephen king korkularından oldu benim için. özellikle berbat bağlanan sonlarıyla kingin romanlarından uyarlanmış gerilim ya da korku tarzı filmlerinden hep nefret etmişimdir ama 1408 gerçekten iyiydi.özellikle filmin dar bir atmosferde geçiyor olması büyük bir dezavantajken;senaryonun, yönetmenin ve tabi ki john cussackın beğeniyi hakeden performansları bunu avantaja çeviriyordu. eklemeden de geçemeyeceğim, sonunun hoşuma gideceği hiç aklıma gelmezdi!7/10
izlediğim en iyi psikolojik gerilim filmlerinden biri oldu 1408. gerek senaryo gerek oyunculuk üst seviyede. filmin bence tek kötü denebilecek yanı sonunu daha da güzel bitirmemiş olmaları. 1408 numaralı odaya girdiği andan çıktığı ana kadar her an gerilimi hissediyorsunuz. psikolojik gerilimden hoşlananlar mutlaka izlesin derim. odadaki radyoda ara sıra çalan müziklerde hiç fena değildi.
Başarılı sayılabilecek bir gerilim ama; film boyunca gerek kurgu düzeninden gerekse senaryonun ilerleyiş şeklinden yola çıkarak bizde sonlara doğru açıklığa kavuşacağı vadediliyormuş hissi uyandıran odanın sırrının ne olduğu konusunda filmin sonunda tabir-i caizse sükut-u hayale uğratılıyoruz. İzleyicide oluşturulan bu boşluğun giderilmesi için de filmin hem bizim sinemalarımızda gösterilen sonu, hem de bizde gösterilmeyen amerikan sinemaları için hazırlanmış alternatif sonu her ne kadar senaristin izleyicileri şaşırtma isteğine biraz hizmet etmiş olsa da, bu durum; bizde, bu şekilde hazırlanmış bir sonun zorlama bir son olduğu şeklinde düşünceler oluşturmakla kalmayıp, filmin gözümüzde biraz daha basitleşmesine neden oluyor. Bu olumsuzluklara rağmen John Cusackın filmi sürükleyen performansı ve bizi koltuğumuzda az da olsa titretmeyi başaran bir iki sahne hatırına bu filme 10 üzerinden 6 kuru kafa veriyorum:))