naked-soul
15 Mart 2008 tarihinde eklendi
’cinema paradise’nin yönetmeni Giuseppe Tornatore uzun bir aradan sonra son derece son derece sarsıcı bir yapım olan ’La Sconosciuta’ bizleri selamlıyor...Ülkemizde Esrarengiz Kadın ismiyle vizyona giren film,tanıtımı pek yapılmadığından olsa gerek ki gereken ilgiyi tam manasıyla göremiyor.konusu dışında filme dair hiç bir bilgiye sahip olmadığım Esrarengiz Kadın’ı dün seyretme imkanı buldum.dramanın,şiddetin ve cinselliğin en uç ve rahatsız edici noktalarında cesurca gezinen ’La Sconosciuta’,Ennio Morricone’nin müzikleri,gerilimi arttıran flashbeckleri ve hızlı kurgusuyla büyük bir beğeniyi hakediyordu doğrusu.son derece filmin sağlam senaryosunun dışında oyuncular da üstlerine düşeni hakkıyla yerine getirmiş bulunuyorlardı.David di Donatello Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Kseniya Rappoport’un dışında Thea isimli karakteri canlandıran küçük kızın performansı da göz kamaştırıcıydı.uzun sözün kısası olarak Esrarengiz Kadın’ın sınırlarını zorlayan başarılı bir sinema deneyimi olduğunu söylemek istiyorum.ancak herkese tavsiye edilebilecek bir film olmadığını da eklemek isterim.iç karartan ve sarsıcı şiddet sahneleri,bünyesi zayıf olanlar için derin olmasa da psikolojik tahribatlara yol açabilir...9/10
Guiseppe Tornotorenin bir çok filmini izledim, her bir filmi insanda ayrı ve tarif edilemez bir etki bırakıyor.(Malena dışında).Bu film de kesinlikle ilgiyi hep yüksek tutan, kalburüstü bir film ancak zaman zaman klişe denebilecek sahneler de var. Filmin son yarım saati yani çözümlemelerin başladığı yerler çok güzel ve şaşırtıcı. Eğer filmi izlemediyseniz ve bir gün gözünüze çarparsa asla almadan geçmeyin,pişman olmazsınız.
koşturmacalı, aksiyonlu, vurdulu kırdılı filmler sevenlere göre değil.. gizemli, kaliteli, "sanat bu" dedirten bir film. aldığı puanla alakası yok (aile filmi değil)