Dünyaca ünlü yönetmen Wes Craven'in hafızalardan silinmeyen, yılların eskitemediği, oyuncu kadrosu ve senaryosu ile herkesin bildiği çok iyi bir teen slasher filmi.Filmin senaryosundan ziyade, oyuncuların birbirleri ile uyumunu hep çok beğenmişimdir. Birçok filme de ilham olan bu kült filmimizde, maskeli bir katilin Woodsbro Lisesindeki gençlere musallat olup onları öldürmesini ve şehre korku salmasını izliyoruz. Tabii ki mantık hatalarının olduğu yerler de var .Siz de izleyince rahatlıkla anlayabilirsiniz. Katili biraz dikkat ederseniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Onun haricinde komedi unsurları filmin içerisine çok güzel serpiştirilmiş. Korku filmlerine yapılan göndermeler ve korku filminin iskeletini oluşturan '3 Temel Kural'a eğlenceli diyaloglarla yer verilmiş.Ayrıca okul hizmetlisi Fred karekterinin kıyafetlerine dikkatli bakarsanız Freddy Krueger karakterine atıfta bulunduğunu görürsünüz.Ama benim bu filmde en sevdiğim şey kesinlikle Wes Craven ve yönetmen Sam Raimi arasında yıllar önce Evil Dead ile başlayan, filmlerinde birbirlerine gönderme yapmak için çeşitli objeler göstermeleridir. Bu filmde de Randy karakteri partideyken film seçmeleri için arkadaşlarına VHS kasetleri gösteririr ve bunlardan birisi Sam Raimi'nin Evil Dead filmidir. Bu durum ikilinin filmlerinde yıllarca sürmüş ve gelenek haline gelmiştir.
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Herkese iyi seyirler.