eğer testere serisini izlemeye üçüncü filmden başlayıp sonra birinci filme geçiş yaparsanız en iyisi buydu diyebilirsiniz; öte yandan seriyi anlamak için birinci filmden başlamanız gerekiyor. bana göre de en iyileri bir ve üçüncü filmlerdi. yalnız çoğu kişi gibi ben de üçüncü filmin sonunu bir miktar anlamadım: "oğlunun ölümüne sebep olan bendim" derken John orada ne demek istedi?
Geçen filmle testere serisine başlayan Darren Lynn Bousman bu filmdeki harika sonla seriyi bambaşka bir yere götürüp yeni bir üçleme için fırsat yaratıyor.Yedi filmlik serinin en güçlü 3. filmi.
Testere'nin dvd formatlı olarak çıkan serisini dün izleme fırsatım oldu. Aslında sürekli ertelediğim filmlerden biriydi. Bedensel ve bireysel şiddet filmleri itici gelmiştir. Lakin serinin 2. filmiyle beraber kurgudaki başarı beni serinin tamamına bağladı. Seride 2 ve 3. filmler son derece iyi. D. L. Bousman'ın performansının diğer yönetmenlerden iyi bulduğumu söylemek isterim. Böylesi bir kurgunun senaristliğini yapmak ve bireysel olarak böylesi bir şiddet kurgulamak ve bu kurguyu serinin 6 filmine bağlamak her yiğidin harcı değil. Tüm filmler benden 8 puan. Lakin 3. film 9 puanı hak ediyor.
ilk 3 lemenin en kötüsü...ve serinin kendini bozacağının sinyalleri verilmiş :D...şiddet ön planda...ama güzel bir film ben 8 verdim...keşke burada bitirselerdi...
İkinci filmin izinden giden bir film. İlk iki filmin demeyişimin sebebi ilk filmi bir kenara koymam yüzünden. Bu film daha ziyade ikinci filme benziyor. Sanki ikinci film ile üçüncü film tek bir filmmişte çok uzun olduğu için ikiye bölmüşler gibi. İkiyi beğenenler bunuda sevecektir.
neyse testere serisiyle fazla meşgul olduğum ve aynı zamanda her filminide eleştirdiğim şu günlerde aradan testere 3ü de çıkarayım. ama bir dakika ya eleştirecek bir şey bulamıyorum. allah allah pek olayacak bir şey ama oldu işte.
bu arada ah amanda tanıdığım en iyi kötüydün seni hangi kötü senarist öldürdü.